ny-baner-ttt-2.gif

 

Start. Grå jako.  Gojköp.  Om oss.  Bilder.  Artiklar.  Bus.  Bloggen.  Länkar.  Uppdateringar.  Gästbok.   Slutord.

 

 I huvet på en grå.

Hej jag heter Gunnar och jag är en grå jako på snart 2 år. Jag bor i Haninge strax söder om stockholm med min tjej Lisa. Vi bor i en  stor bur i en liten lägenhet hos våran Husse Bosse. En av mina hobbys är att försöka reta min Husse till vansinne. ett roligt trix jag brukar köra med.

(Husse går på det nästan varje dag)

 När Husse kommer hem och öppnar buren så vägrar jag att komma ut han står där och lockar på mig han sträcker in handen petar mig på magen men jag backar längre in i buren samtidigt som jag mumlar något obegripligt. Husse ledsnar snart han har handlat på vägen hem och har tydligen varor som måste in i frysen. Andledningen till att han vill ta ut mig och sätta mig i klätterträdet är att vi gojor inte gärna skiter i buren. Vi håller oss hela dagen och han vill undvika det som snart kommer att ske.

 he he snabbt som vinden klättrar jag ut och upp på taket  tömmer tarmen över buren nästan en halv deciliter rinner nu ner längst gallret. Husse som inte tycker det är kul att torka skit har nu upptäckt vad som hänt och en skur av svordomar som jag inte kan skriva här passerar hans läppar. Det här tycker jag

är SKITKUL.

Husse börjar torka av gallret jag vet att han sen ska byta papper i botten på buren. Men först måste jag sprida alla fjädrar och damm som ligger på bur botten det gör jag genom att hålla i mig i bur taket samtidigt som jag flaxar som en dåre. JÄVLA KRÅKA skriker Husse. (Vi kommer att bli vräkta om han inte lugnar ner sig snart.) Jag  flyger till soffan i andra änden av rummet där jag börjar tugga på nackstödet. AJ AJ AJ skriker Husse ok ok jag lugnar ner mig lite Husse har haft en hård dag på jobbet och behöver varva ner lite.

Husse öppnar kylskåpet och börjar plocka in varor. Då passar Lisa på att klättra upp på bur taket och nu når hon kylskåpsmagneterna nu faller det ner kvitton komihåg lappar vykort m.m.

GE FAN I KYLSKÅPSMAGNETERNA  säger Husse.

Lisa skriker som en stucken gris när Husse försöker ta tillbaka magneten. Han byter papper i buren och börjar den dagliga dammsugningen. När han har städat klart lägger han sig på soffan för att vila lite.

Jag brukar låta han få vila en stund efter jobbet annars blir han så grinig på kvällen. Men först måste jag  skrika av mig lite jag skriker och gapar Lisa vill inte hjälpa till så jag flyger bort till vårat klätterträd jagar ut henne längst ut på en gren jag skojbråkar och fintar lite. Lisa blir rädd och skriker rakt ut. Gå där ifrån säger Husse jag låtsas inte höra Lisa hamnar upp och ner och skriker ännu högre. Husse reser sig upp och kommer ångande han ser arg ut så jag flyr. Husse ger oss varsin nöt och går tillbaka till soffan snart sover han djupt vi passar på och vila lite vi också efter en timma börjar jag bli hungrig. Det är dags att väcka Husse.

Det kan göras på många sätt men det roligaste är det här det fungerar bara när Husse är orakad och det är han nu. Jag flyger bort till soffan landar på axeln och börjar putsa honom lite försiktigt på kinden. Han reagerade inte han sover djupt jag tar tag i ett skäggstubb och rycker till. AAAAAAAJ skriker Husse han flaxar med armarna och svär men nu är han uppe. Jag börjar med maten säger Husse. Ja gör det tänker jag.

Husse har ett stort ord föråd han kan säga eller hmm ja skrika

AJ AJ AJ

NEJ NEJ NEJ

JÄVLA KRÅKA

GÅ DÄR IFRÅN

NU ÄR DU TYST

LÅT BLI

NÄÄ NU RÄCKER DET

VAD HÅLLER NI PÅ MED

SNÄLLA SNÄLLA

Han kan många fler ord  men dom här hör vi mest. Han kan också skratta men det är inte ofta.

Att det ska ta sån tid att rota ihop en middag jag flaxar över till Husse och erbjuder mig att hjälpa till. Men någon hjälp vill han inte ha? han bär mig tillbaka till trädet där Lisa sitter och skriker hon är mycket hungrig och genom att skrika påminner hon Husse om att det är bråttom med maten. Snart doftar det underbart i hela lägenheten. (Nää det var ljug)

Ibland önskar jag att jag bodde hos någon annan Husse eller Matte. Mat Tina t.e.x. Jag blundar och drömmer mig bort. Husse blundar också drömmer han om mat Tina tro?

Vi slår oss ner och äter middag vi får lite i varsin skål. Käket är ok han kan om han vill men det är sällan han vill.  Vi grisar och stänker så mycket vi kan. Husse studerar oss med tom blick han ser mer trött och sliten ut för var dag som går. Vi har ätit klart Husse plockar undan. Torkar av bordet golvet taket och väggarna. ( vi har ätit )

 Husse sätter sig vid sin dator. (Nu tror han att han ska få koppla av lite.)

Lisa och jag bestämmer oss för att leka vem kan skrika högst leken vi skriker och skriker till slut börjar Husse att skrika. Vill han också vara med ? eller har jag missuppfattat honom. Ja tydligen  han hotar med  stryk eller att sälja oss till plågsamma djurförsök och nu upptäcker han att Lisa har skitigt i hans knä han reser sig upp och går för att torka av sig. Sen lägger han sig på soffan och börjar bläddra mellan kanalerna. ÅÅÅ fjärkontrollen som är så kul jag vill också zappa vi bråkar om fjärkontrollen Lisa som älskar fötter börjar bita Husse i tårna. AJ AJ Lisa det gör ont säger Husse han drar undan fötterna men Lisa följer efter hon biter hårdare och hårdare han måste skydda sina fötter  så han släpper fjärren jag släpar bort den och börjar bita på knapparna.

AAAAAAAAAAAAAAAAAA   NÄÄÄÄÄÄ NU ÄR DET NOG. säger Husse han stormar upp och jagar ifatt oss och låser in oss i buren.

skit också vi har gått för långt som vanligt nu får vi tillbringa resten av kvällen i buren. Men det är en ny dag i morgon och jag vet att Husse älskar oss och aldrig skulle göra oss illa trots hans utbrott och många hot.

God natt Lisa.