ny-baner-ttt-2.gif

 

Start. Grå jako.  Gojköp.  Om oss.  Bilder.  Artiklar.  Bus.  Bloggen.  Länkar.  Uppdateringar.  Gästbok.   Slutord.

 

20 januari.

Gått nytt år alla!

Fick nys om att det höll till en Kungsfiskare i Follbrinksströmmen  i Tyresö inte långt från mig. Har aldrig varit där förut men det fanns massa fåglar av olika arter. Det var kallt som fan så jag var inte där så länge. Men det kommer bli mer besök där så fort temperatuten stiger lite. Stelfrysta fingrar och en iskall kamera med några ok bilder i mineskortet blev det.

046kungs4444.jpg

023kungs2222-2.jpg

030nyweebbb-2.jpg

Vacker fågel, har bara sett en innan den här och det var i Venezuela.

036hager111-2.jpg

074ghjckjfjfjfh7766-2.jpg

Fick ett brev från Telenor, ditt paket finns för avhämtning i ICA nära. ringer upp Telenor för att meddela att jag ej beställ något Från de Och de svarar att de ej skickat något till mig. Går upp till ICA nära med avin som Telenor inte skickat till mig och säger att jag ej har beställt något paket som Telenor inte har skickat till mig. Och det visar sig att paketet är utlämnat 10februari? Ja hmm.

Det går inte att boka tid till Husläkarmottagningen i Husläkarmottagningens reception, gå hem och ring hit? Telefontid 08-17 ringer kl. 12:45 vår telefonkö är full ring i morgon.

23/03

jgjfjg.gif

Två och ett halvt år mellan bilderna. Vänstra bilden är Lillen strax innan han flyttade hemifrån. Och den andra är nu då Lillen bor här i några veckor då hans Husse och Matte är i Kina.

Han är nästan lika jobbig som när han flyttade men samtidigt väldigt snäll och foglig. Han har försökt närma sig Lisa för att putsa henne, men hon missuppfattar honom och tror han ska bitas. Hans favoritplats är takfläkten precis som förr. Att han känner igen sig här råder ingen tvekan om.

 Peak-C.-Pt-Franklin-(2015)-Bla.jpg

Jag har blivit med cykel igen. Ska bli skönt att börja cykla till jobbet igen nu när det våras. Ledsnade på att köpa nya cyklar stup i ett förut men tror det är lungnara nu sen de byggt om flera av ungdomsbostäderna i mitt hus till äldreboende då jag delar cykelrum med dem. En chansning men hoppas hoppas att jag får ha den ifred. Sommar snart men jag längtar till november då jag ger mig av till Aruba. Min sista resa till Karibien då jag har sett det jag vill se där

mallstorrrrrf4eedffg.gif

Skickade efter en siffer och bokstavsmall som jag behöver för att gravera in mina uppgifter på min nya cykel så jag kanske får ha den ifred. Mallen är 15cm lång 6cm bred och 3mm tjock paketet är 42 lång 24 bred och 5cm djupt.

När surfen är slut i min lur kan jag köpa en extra GB för 49 kr, så långt är allt ok men sen måste jag göra slut på den inom en månad för det som finns kvar tar Telia bort. Jag kan inte fatta hur det kan vara lagligt? Jag har köpt en GB och det är min! Blir så djävla irriterad på sånt här. I min värd är det lika absurt som om jag tankar min bil och sen måste jag lämna tillbaka eV bensin som är kvar i tanken om jag inte kört upp allt inom 30 dagar. Fuck Telia och alla andra djävla mobiloperatörer som beter sig så här mot sina kunder.

30/04

Åker Södertäljevägen från Tullinge mot Tungelsta  en känd vägsträcka för unga mc förare som vill visa hur balla och tuffa  de är som kan köra i 150km i timmen på den smala och krokiga vägen. Och i dag var det två motorcyklar som kört av med en kilometer mellanrum. , med stora polis och ambulansinsatts som följd, hur många MC förare ska köra ihjäl sig på den här sträckan i år?

DSC_0001webbformat23456yfg-2.gif

17/05

Ny garderob.

20160516_155446.jpg

Monteringsbeskrivningen var endast en dåligt upplöst sprängskiss. , men efter mycket svärande fick jag ihop den.

20160517_131545-2.jpg

10 min mellan bilderna, eller ja nu ljög jag lite.

​Tycker även om den var billig strax under 2000kr så tycker jag att om man skruvar fast skenorna som lådorna ska gå i, i de förborrade hålen som är avsett för dessa så ska man kunna stänga lådorna utan att de tar i varandra. Fick sära på skenorna en aning så det löste sig.

20160517_150451.jpg

Det enda som blev över var de här brickorna, som jag inte har en aning om var de ska sitta.

21/10

Jippi har fått ha min cykel ifred förutom tutan som jag köpte för typ 39kr, det kan jag leva med även om jag blev enormt irriterad när jag upptäckte at den var borta. Har nu cyklat till jobbet 2-3 gånger i veckan sen i våras, åker iväg kl 03:30 när jag cyklar och nu börjar det bli lite för kallt att cykla 2 mil mitt i natten så nu är det snart dags att ställa in cykeln för säsongen. Men mellan 8-12 mil i veckan har det blivit så mitt flås är ganska ok nu då jag inte behöver växla ner en enda gång på väg till jobbet fast sträckan innehåller några mördarbackar.

20160918_092339chilli.gif

Jag har lyckats odla lite chili på fönsterbrädan, har varit lite förvånad att det har fått vara ifred hela sommaren då plötsligt något av djuren beslöt sig för at det var dags att skörda.

20160918_134528_resizedchil.gif

Men fick lite blodad tand så jag flyttade in odlingen till sovrummet samt att jag byggde den här med lysrör och en dyr växtlampa. Har planterat lite mer frön nu bl.a. Trinidad moruga scorpion som är värdens starkate chili. Hoppas det fungerar Att driva upp och få de att ge frukt även nu under vintern.  Hösten är här och landet är stängt, vilket är lite trist. Men har lite att se fram i mot i alla fall

60 dagar till Aruba.

169 dagar till Kap Verde.

192 dagar till säsongstart.

2883 Till pension.

03/10

magelungen-222221.gif

Köpt Light room. Så jag har börjat experimentera lite. Det är svårt program att lära sig. Finns en vad det verkar vettig bok på svenska som är slutsåld överallt så jag får lägga det på is ett tag tills boken kommer ut i handeln igen. Då jag har lätt för att förlora tålamodet när saker inte fungerar som jag vill. Men den här bilden fick jag till.

07/10

 

Läser i Aftonbladet att männen från asylboendet på Gotland som våldtog en rullstolsbunden kvinna har flyttats från ön till ett hemligt boende för det finns en hotbild mot dem. Märkligt att polisen inte ansåg det nödvändigt att ta hotbilden mot Lotta Rudholm på allvar när Martin Jonsson efter att ha misshandlat henne flera gånger också hotat att han skulle döda henne.
Skydda gärningsmän är vi duktiga på i det här landet. Typ Hagamanen och annat slem.

Är man en gubbe?

När det knakar och knäpper från knän och axlar när man rör på sig.

När man tackar nej till fester och krogbesök för man trivs bäst hemma i soffan med ett sexpack folköl och en skål popcorn.

...

När man de få gånger är på krogen bara tycker det är jobbigt och ett djävla oväsen och redan kl.20:00 börjar gäspa och längtar hem till lugn och ro.

När man är fyllsjuk i 3-4 dagar för man druckit lite för mycket whiskey.

När man blir trött och går och lägger sig redan kl.21:00 på lördagkvällen och inte orkar se filmen som man ville att se för den slutar inte fören 22:30.

När man vaknar kl.05:00 på söndagsmorgonen och efter att i 10 minuter studerat taket, undrar varför ska jag ligga här för? och går upp och fixar kaffe.

När man måste leta rätt på en 12 åring för att få hjälp med någon inställning i mobilen.

När man ligger i högerfilen i 80 km på 110 vägar.

När man på vardagsmornar vaknar till klicket i väckarklockan 2 sekunder innan den börjar ringa.

När man beställer en näshårstrimmer från tretti.se

När man rakar sig som man gjort sen tonåren men numera även måste raka öronen.

När man tycker personer som är yngre än en själv ser ut som gubbar.

När man sitter framför dator en fredagskväll och skriver sådant här trams.

08/10

Som sagt vaknade tidigt så jag åkte till stan och fotade lite.

afchap11111.gif

st21121212-2.gif

st22221221.gif

st333393339s.gif

st44444424442.gif

st555555455.gif

sdfghgfd.gif

Middagstipset.

Man tager vad man haver sa Kajsa Varg.

Enkelt, snabbt .nyttigt och skitgott.

Gjorde ugnspannkaka men i stället för fläsk körde jag i en massa olika bär i smeten.

Äts med en klick vispgrädde!

Vet inte om det är min uppfinning eller om det redan var uppfunnet?

14720344_10154526006854566_4122227096502609209_n.jpg

Har börjat gå på fotboll igen efter att inte ha sett en match live på många år. Satt i klacken på Söderstadion i slutet på 70talet när Hägerstens hot heaven spelade samba på matcherna. Har nu varit på några matcher och får gåshud när 25000 Hammarbyare på nya Söderstadion sjunger, Just i dag är jag stark. Och känslan sist när Gringården fick stryk med 4-2 går inte att beskriva. Nu blir det säsongskort till nästa säsong.

blodbuss3345.gif

Har också börjat lämna blod igen sen några år tillbaka efter många års uppehåll. Det värsta med det är att ta bort jätteplåstret som de använder och att varje gång få skäll för mitt blodvärde är dåligt för jag glömmer att äta järntabletterna de tvingar på mig.

magis11111111111.gif

 Höst vid Magelungen.

magis22222.gif

12/12

Semester förr och nu.

 Mins mina första charterresor i slutet på 70 och början på 80 talet och de skiljer sig en hel del från hur det ser ut i dag. Då fans det t.ex. ingen AC på rummen utan i bästa fall en fläkt i taket som vispade runt 30 grader varm luft i rummet. Där fick man ligga svettig och kladdig för fönstret kunde man inte öppna, för då kom det in en massa mygg, små djävla mygg snabba som flugor som ljudlöst attackerade all naken hud de kunde hitta.

Kylskåp fans inte heller på rummen. På vissa hotell kunde man hyra ett, men ofta fungerade de inte riktigt som det var tänkt, så ölen fick man kyla genom att ha de liggande i handfatet och låta ljummet vatten rinna över dem.

(Om det kom något vatten ur kranen)

Även om det hela tiden fans vatten i kranen så fans det sällan varmvatten framåt eftermiddagen då vattnet i tankarna på taket på hotellen som innehöll solvärmt vatten hade tagit slut.

En massa sprutor skulle man ta när man skulle iväg. Och is i groggen tordes man inte ha, Att äta sallad och tomater var också livsfarligt. (Man kunde bli lös i magen.)

 Fans det en tv på rummet så fick man kanske in en kanal som inte var myrornas krig, och där kunde man titta på Elvis Presley - Fun in Acapulco dubbad till spanska eller något annat djävla språk man inte förstod. I dag får man in 30-40 kanaler och om man inte kan hitta något sevärt kan man enkelt kolla på en film på plattan genom att logga in på netflix. Man kan också spela på V 75 och se loppen live på ATG Play

Förr blev man överlycklig om man hittade en 3 dagar gammal skit dyr Aftonbladet i någon tidningskiosk på stranden, så man kunde ha lite koll på vad som hände hemma i Sverige. Nu kan man se nyheterna på SVT Play var man än befinner sig.

Förr var det bråttom att hinna köpa, skriva och skicka iväg vykort till vänner och bekanta så de han få korten och vara lite avundsjuka innan man han hem från semestern igen. Vilket fast man var snabb att posta korten många gånger i alla fall inte han fram fören man själv varit hemma en vecka.  Nu tar man en bild med mobilen och lägger upp den på FB och alla vänner kan sekunden senare se vad man själv ser, Man kan till och med filma och visa det live på FB.

Förr när man skulle ut och äta på kvällen letade man efter någon restaurang som hade bra mat, nu letar man efter någon restaurang som har fri wifi.

Förr packade man resväskan full med kläder. Nu får det knappt plats några kläder för väskan är full med olika laddare, läsplatta en massa sladdar, eladapter, Bluetooth högtalare, hörlurar och massa andra elektriska grejor som man inte kan vara utan.

Förr hade man en pocket kamera men en nyköpt filmrulle.  Kodak Super HD 100 har jag för mig jag brukade köpa och en kartong blixt kuber. När man kom hem, skickade man iväg rullen på framkallning. Och efter någon vecka damp de ner 36 bilder i brevlådan, varav drygt hälften var helt misslyckade, många var suddiga men på ännu fler så upptogs nästan halva bilden av mitt långfinger. I dag så har jag en ryggsäck med en liten Nikon coolpix, Nikon D600 en filmkamera, 4 objektiv samt lite andra grejor och tillbehör. Och ofta 700-800 bilder att gå igenom när jag kommit hem.

 

 

Varit massa diskussioner på FB om hur man räknar ut de här exemplen. Alla räknar olika men den längst ner skulle jag väll ha kunnat räkna ut innan det hände?

14980706_1062104383901767_487137134435349200_n.jpg

 

15327473_1747691832217338_7208987743304377671_n.jpg

gojorf.gif

24/12

renonynywebb.gif

Tillbaka.