ny-baner-ttt-2.gif

 

Start. Grå jako.  Gojköp.  Om oss.  Bilder.  Artiklar.  Bus.  Bloggen.  Länkar.  Uppdateringar.  Gästbok.   Slutord.

 

5 Februari.

Ibland dyker diskussioner upp på FB om vad man planerar att göra med sina fåglar den dag man inte finns längre. Förvånande hur många som planerar att låta mörda sina fåglar efter sin egen död.

Att ta med sina fruar tjänare och husdjur i graven är en sed som var vanlig typ 7000 F. KR bland kungar och andra höjdare i Egypten. Men att i dag 9000 år senare fortfarande människor tycker det är ok är märkligt.

Det är värkligen att höja sitt själv till skyarna om man tror att ens husdjur har det bättre döda än att leva under någon annans vård den dag man dör eller pga. Annan anledning inte kan ha de kvar.

Det är jobbigt att tänka på men nu måste jag ta tag i det här och skriva något så mina giriga släcktingar inte säljer Gunnar och Lisa till högstbjudande på Blocket den dan jag går bort eller blir så dement att jag inte kan ta hand om de. Nog om detta.

Sommar snart Gålö sol öl hängmatta och semester! Ja inte snart kanske men på rätt väg nu när vi passerat årsskiftet. Senare i höst bär det av igen 14/11 kl.06:30 Hästspark i ryggen och 12 timmar senare Jamaica och förhoppningsvis många duster med blyga kolibrier och papegojor.

2 mars.

Läser i Aftonbladet.

Hur kan en förälder mörda sitt eget barn?

Ja det är obegripligt. Artikeln handlar om på Dalaröpappan som han kallas i pressen.

Jonas Westerlund heter han och han har mördat två av sina barn 3 och 5 år gamla genom att tända eld på stugan de låg och sov i. Den äldsta 7 år lyckades ta sig ut ur huset.

Den Jonas Westerlund jag kände var mycket barnkär och alla små älskade honom.  Och det är helt obegripligt det som hänt.

Sen läser jag att han inte led av någon allvarlig psykisk störning när han tände på huset  vilket gör det ännu mer obegripligt.

Våra vägar kommer nog aldrig mera att korsas Jonas så jag kommer inte att få något tillfälle att knäcka din nacke.

Men jag hoppas och tror att du kommer att få ett helvete där du kommer att sitta resten av ditt liv då jag inte tror att barnmördare står speciellt högt i kurs på våra anstalter.

Har satt in holken igen och moderniserat den lite.

kameraholk111111111-2.jpg

kamerahok2222222222222.jpg

En Ir kamera så jag kan se vad som sker även om jag inte är hemma. Sågade ett runt hål och lag kameran på holkluckan tog en liten bit plexiglas som skydd så hon inte biter sönder den skruvade fast den med en skruv som gick rakt igenom en lunchlåda som jag har som skydd på utsidan jag hade bara en lång skruv så den andra skruven är bara till för att hålla plexiglasskivan på plats borrade ett hål för elsladen i lunchlådan och limmade fast ett el rör för att skydda kabeln.

Kameran är trådlös förutom elen då. Inköpt  på Kjell o Company  för 799:-

1 april.

 Jacko-20gfds.jpg

Lilla fina Jacko i sin björk på Ingarö. 

I dag 1 april är det på dagen 20 år sedan jag kvävde dig till döds.

Många djur och människor jag känt och älskat har genom åren gått bort men jag är tillfreds med det.

Men inte när det gäller dig Jacko och det är för det är mitt fel att du nu är där du är.

Mins vår sista promenad i skogen jag gick som i en dimma helt borta när jag försökte hitta någonstans att begrava dig i den förbannade kälen som gjorde det nästan omöjligt att begrava dig.

Fast det gått 20 år så kommer det en tår när jag skriver det här.

02/04

Tjänster och gentjänster.

003web.jpg

En liten Humledrottning hade irrat sig in till mig och låg helt utslagen på fönsterbrädan.

 Efter ett skrovmål på äkta Korfu honung fick hon tillbaka sina krafter och kunde med lite vägledning hitta ut igen och förhoppningsvis starta upp en koloni som kan hjälpa till med befruktningen av blåbär och hasseln här omkring.

Tror de måste äta ganska ofta för att hålla den stora kroppen med så små vingar i luften så kommer de in inomhus där det inte finns bränsle så kroknar de nog ganska fort. Prova själva att starta upp en om ni får tillfälle de bränns inte. Har ni inte honung går det bra med lite socker uppblött i vatten.

  

05/04

Jag är så arg så jag var tvungen att skriva av mig. Har skickat denna text till både Metro och Mitt Kungsholmen. Hoppas idioten får läsa texten någonstans.

Öppet brev

 till dig stressade unga man i en Saab som höll på att köra på mig vid Kristinebergs t bane station fredag morgon 04/04 ca 08:30 Du låg bakom mig i sopbilen när jag i god tid blinkade för att påvisa att jag hade för avsikt att stanna vilket jag också gjorde vid soprumet. Jag klev ur bilen och såg dig då med mycket irriterad blick trycka gasen i botten och så nära du kunde köra förbi mig som inte hade någonstans att ta vägen.

 Jag måttade en spark mot din bil för att få dig att förstå det olämpliga i att köra som ett svin förbi en oskyddad med trafikant. När du upptäckte det och ställde dig på bromsen han du passera mig och fronten på sopbilen med flera meter. Bromspåren finns säkert kvar länge än. Om du nu var arg på mig för att jag stannade vid soprummet och du inte uppfattade det i tid och ville visa mig hur arg och besviken du var så lyckades du.

 Ponera att jag hade snubblat när jag kom gående du hade inte haft en chans att hinna stanna. Du tog en kalkylerad risk med mig som insats. Jag och ingen annan heller vill spela rysk roulette med dig i trafiken. Som jag redan skrivit han du passera fronten på sopbilen med flera meter innan du fick stopp på din bil. Strax innan korsningen där jag stod parkerad Nordenfllychtsvägen/ Hjalmar Söderbergsväg. Vimlar det av stressade människor som ska med t banan eller någon buss även många barn.

 Och hade t.ex. Nicklas 6 år sprungit ut framför sopbilen så hade han hamnat under din bil. Hoppas att du läser det här och att någon pollett trillar ner innan du ställer till med något. För fortsätter du att framföra ditt fordon som nu så är det bara en tidsfråga innan du ställer till med något alvarligt.

 Bosse Sjögren/ Sopgubbe Kungsholmen

 

Gjort en liten film om en del av de ställt till med under åren.

20140412_120615webbbb.jpg

Tittade inte tillräckligt noga på skylten och fick 350 kr i böter för jag stod inte tillräckligt snett.

04/05

Ja nu är det på gång igen Lisa har så här långt lagt 2 ägg.

 

Jag lyckades filma när hon lag ägg 2. Filmade direkt på datorskärmen vi IP kameran. Kvaliten är inte så bra.

 

Nu har jag med en hel del hjälp lyckats få kameran i holken offentlig.

Länken finns under Bilder i menyn.

bitare1221.jpg

Köpte förr ofta sådana här citronbitare som det kallas. Mins att de var typ 10X5 cm. Nu köpte jag ett 8 pack som jag inte gjort på ett tag. Det är fortfarande 8st i packetet men nu är de 5x5cm. Har inte koll på priset men är ganska säker att inte priset har halverats som fisken?

Sådana här små detaljer kan reta mig en smula.

26/07

Länge sedan jag skrev något.  Ja vad har hänt? I holken hände det ingenting. Lisa lag 3 obefruktade ägg de får göra ett nytt försök i vår igen.

20140715_185435webb3232.jpg

Ny bur har de fått. Jag är riktigt nöjd med den och jag tror de är det också.

Semestern är äntligen slut! Nää kunde ha ett par veckor till men tog bara 3 sparade 2  för 14/11 kl.06:40 får jag en häst spark i ryggen så bär det av till Jamaica. Och nu har jag investerat i ett nytt objektiv Nikon AF-S 80-400mm f/4,5-5,6G ED VR ska bli skitkul.

 Lite som jag tycker är trist här i Sverige är att de flesta människor är ganska ouppfostrade. Jag tror svensken ser sig själv även du som läser det här som  ganska väluppfostrad. Men faktum är att det är ni inte. Låt mig ge er några exempel. Tex När jag går mot en bankomat och en annan person gör samma sak men från motsatt håll och upptäcker att jag är på väg mot bankomaten så börjar de flesta gå snabbare för att hinna först.

Jag tycker det är så djävla oförskämt. Jag brukar då sträcka ut min hand mot bankomaten och säga gå före du. Och oftast möts jag av en blick som jag vore något som katten släpat in på bästa mattan. Djävla gubbe jag sprang ju fortast och kom fram först ju tror jag de flesta tänker då. Ingen klocka ringer där inte.  Det är väldigt olika i olika länder. I Nya Zeeland som jag åkte runt i för många är sedan bor nog de trevligaste och väluppfostrade människorna på vår planet där springer ingen för att komma först till bankomaten möter man någon på gatan en sen kväll även i storstäder så hejar man på varandra och önskar en fortsatt trevlig kväll.  Alla bilister saktar in och stannar när de ser att man ska korsa en gata.  Sen finns det tvärtom länder som México  tex. Där stannar  ingen om du ska över vägen utan det är med livet som insats man korsar vägar där. Och där finns inga kösystem i varken affärer eller banker. Mins med tårar i ögonen när man gick in på någon bank för att växla in en resecheck .

Ofta var det en disk där det stod klungor med folk som försöker tränga sig före varandra de gapade och skrek. Och ta sig fram till disken där utan att kunna ett ord spanska var ingen lek. Jämfört med vissa länder är vi nog lite mera väluppfostrade.  Och jag tror de flest svenskar ser sig som artiga och väluppfostrade även de som står i köerna en fredagseftermiddag på ICA Maxi tycker nog de är det i alla fall tills det hörs en röst i högtalaren Det går bra i kassa 6 också. Då tar de djuriska instinkterna över och all artighet mot sina medmänniskor är som bortblåst.

Nog om detta.

Något annat som irriterar mig är när någon har tvättat bilen i OK gör det själv hall i tex Haninge kör fram bilen och parkerar framför porten och sen går in till kassan för att betala och få en kod så man kan öppna porten och åka ut

 Irritationen blir ganska stor när någon som har gjort rätt alltså står kvar på sin tvätt plats går och betalar och sen ska köra fram till porten slå in koden och åk hem och är tvungen att vänta medan idioten som ställt sin bil framför porten står i en lång kö fram till kassan där folk ska hyra bilar och köpa korv. Nu orkar jag inte vara irriterad längre. God natt.

21augusti

En av de hetaste valfrågorna är som vanligt när det är dags för val hur skolan ska bli bättre.  Oppositionen skyller den på den sittande regeringens att skolan har blivit så dålig sen de tog över.

Har blivit?

Klasserna har blivit förstora ropar oppositionen.

Genomsnittet för en klass i grundskolan i dag är 23-24 elever.

Hittade ett gammalt skolfoto från 1971-72 då jag gick i årskurs 5 och räknar till 27 elever.

Jag gick i skolan på 60/70 talet. Var skolan bra då?  Jag gick ut årskurs 9 utan att kunna alfabetet eller de 4 räknesätten. Vi hade redan då vikarier som inte visste ett skit om det ämne de skulle undervisa i. Många av mina skolböcker var ärvda från äldre elever. Tejpade bokryggar sidor som fattades understrykningar och klotter på var och varannan sida. Mins min skol atlas där man kunde hitta länder som inte fans längre t.ex. Kongo. Tro det fortfarande var diskussioner om huruvida jorden var rund eller platt när den trycktes.  Många av mina skolkamrater gick ut med skitbetyg själv hade jag 1,5 i snitt på dåvarande betygskalan som var 1-5. Men det största problemet i skolan var inte dåliga böcker eller dåliga lärare. Det var att läraren inte kunde få eleverna bl.a. mig att sitta still hålla käften och lyssna.

Tror det är samma problem i dag.

Säkert mycket större då det i dag finns mycket mera kul att göra på lektionerna än när jag gick i skolan istället för att lyssna på läraren tänker på Smartphones och Face Book.

Kanske inte behöver mindre klasser? kanske tystare klasser skulle göra susen.

En lösning skulle kanske kunna vara att införa några föräldrar dagar per läsår som en förälder skulle kunna ta ut i samförstånd med läraren. Om ens telning inte kan hålla käften på lektionerna.

Tänk själv om den ballaste tuffaste eleven i klassen en morgon dyker upp med Pappa som ska hjälpa honom/henne på lektionerna under en dag. Måste vara ganska pinsamt och med det hotet hängande över sig att det kan bli fler gånger om han/hon inte håller käften och lyssnar på läraren kanske kan hjälpa honom/henne att komma på bättre tankar.

Det finns barn i 13-15års ålder som begriper att det är viktigt att lyssna på läraren och vill gå ut grundskolan med bra betyg för att få en bättre chans att få ett bra jobb i framtiden. Men för de som inte begriper det behövs det sättas in åtgärder. Lite disciplin av någon form helt enkelt. Någon slags spark i arslet skulle jag ha behövt men tyvärr ingen brydde sig.

Man måste kunna ställa krav på ungarna. Alla har inte läshuve men att hålla käften på lektionerna och gör sitt bästa det kravet ska vuxenvärden kunna ställa. Att inte göra någonting är en björntjänst som heter duga.

Tycker politikerna springer runt problemet när de försöker överträffa varandra i förslag till åtgärder för att komma tillrätta med problemet med att så många elever går ut grundskolan med underkända betyg.

 

Läser i Aftonbladet att Anders Eklund nu misstänks för mordet på en liten flicka 1997.

Går vidare och läser en plus artikel om aset.

Det är skrämande att läsa vad han har gjort innan han mördade den 10åriga flickan Engla.

Hans första brott han dömdes för var 16 oktober 1994. Då dömdes han till 1 år och 10 månaders fängelse för försök till våldtäckt på en 20 årig tjej.

Två veckor efter våldtäktsförsöket, innan han greps, misshandlade han en 28-årig och försökte våldta henne på en toalett på krogen. Han fick ytterligare 6 månader för det.

maj 1997 blir Anders Eklund villkorligt frigiven.

Det tar knappt ett år så är det dags igen. Denna gång en 16 årig flicka som somnat på en fest.

Hon lyckas knuffa undan honom och lyckades fly. Anders får 4 månaders fängelse för sexuellt tvång.

HALLÅ VAKNA ÄR DET INTE DAGS ATT LÅSA IN FANSKAPET FÖR ALL FRAMTID NU? Nää inte i Sverige.

3 år senare våldtar han och stryper 31åriga Pernilla.

5 april 2008 våldtar han och mördar 10 åriga Engla.

I min värd och säkert de flesta Svenskars skulle aset låsas in för all framtid redan efter den första våldtäckten. Eller åtminstone om han skulle släppas ut efter 20-25 år kastreras först.

Minst 2 mördade människor skulle ha levt i dag om vi inte hade så mesiga straff i Sverige.

Det läskiga är att han kommer att släppas ut igen långt innan han av ålder blivit impotent.

Så det finns tjejer och barn ute i vårt avlånga land som kommer att råka ut för honom i framtiden. Och det finns inget politiskt parti som vill införa livstidstraff i Sverige.

Många gånger när man läser om att en pedofil blivit gripen av polisen så står det också att han har tidigare vid flera tillfällen dömts för liknande brott. Liknande brott? Vem fan har släppt ut han?

Nää dags att införa riktiga livstidstraff där de dömda inte lämnar anstalten gående utan i en liksäck.

15/12

Kunde ha gott illa i dag. Blir så less på folk som inte har någon som helst respekt för sina medmäniskors hälsa. Det är i och för sig inget ovanligt att det ser ut så här men hoppas att jag kan få någon att skämmas ordentligt.

Och jag behöver alltid skriva av mig när jag är förbannad och inte får tag på personen jag vill prata med.

Sätter upp några sådana här lappar på aktuell adress.

Till dig som någon gång mellan fredagen den12/12 och måndagen den 15/12  kom på den briljanta iden att slänga en glasskiva i hushålls soporna.

 Jag tror du var väldigt försiktig så du inte skulle skära dig när du delade den i mindre bitar så du kunde få in de i sopnedkastet.

Det var rena turen att jag upptäckte glaset i det dåligt belysta soprummet.

Ponera att jag inte skulle ha upptäckt glaset. Och som vanligt skulle ta hjälp av knäet för att få upp säcken på sopkärran.

Det kunde ha gott mycket illa. Sönderskurna muskler, avskurna senor, och blådådror.

Kanske fått bestående men?

 Kanske skulle vara tvungen att söka mig ett nytt jobb vid 55års ålder utan någon som helst utbildning.

Kanske skulle fått sluta med några av mina fritidsintressen som terränglöpning och judo?

Jag hoppas att du skäms när du läser det här och förstår vad du kunnat ställa till med.

Människor är olika en del är långa, en del är korta, en del tjocka, medan andra är smala.

Det finns människor men en massa förstånd och det finns människor som precis som du knappt har något förstånd alls. Men jag tror och hoppas att du fick någon slags Aha upplevelse någon stans i ditt medvetande efter att ha läst denna text så du kan fatta ett klokare beslut nästa gång du ska kasta trasigt glas.

När det ändå finns lite papper kvar att skriva på så vill jag passa på att önska alla boende här en riktig god jul och ett gott nytt år. Mv/Bosse/Sophämtaren.

25/12

Undrar ibland vad som får på pappret förnuftiga människor att köpa vissa produkter så som Vatten och äggkokare. Att ta upp ämnet till diskussion kan många gånger vara intressant.

Vad är det för mening med att köpa en vattenkokare när man kan kocka upp vattnet i en kastrull säger jag. Och blir genast idiotförklarad Det går ju mycket fortare att koka upp vattnet i en vattenkokare blir det självklara svaret. Det kan hända att det tar några minuters längre tid att få vattnet att koka i en kastrull men med en bättre tidsplanering i köket så har det ingen betydelse.

Låt mig förtydliga mig. Ponera att du vill ha kokande vatten tillgängligt Kl. 07:36 då kan du om du har en vattenkokare sätta på den kl.07:32 men om du kokar upp vattnet i en kastrull måste du sätta på den kl.07:28.

Jag kan inte hur jag än vrider och vänder på problemet se något problem med det?

När det gäller människors försvar av ägg kokaren är det väldigt förbryllande när jag kokar ägg i min kastrull så fyller jag den med vatten sätter på spisen och i med äggen efter ca 6 min sänker jag värmen från 6an till 4an och efter ytterligarera 8 minuter är äggen klara (Hårdkokta) 6+8= 14 Det tror jag de flesta av er som orkar läsa denna text är överens om?

Använder man sig av en äggkokare tar det drygt 15 minuter när det gäller de flesta modellerna enligt Testfakta.

Så varför ska man ha en äggkokare som bara tar massa plats i de för oss flesta överfulla köksskåpen?

De senaste jag såg är en alldeles revolutionerande produkt!

Nämligen Hamburgerpressen.

Ett måste i alla moderna kök försöker tillverkaren få oss konsumenter att förstå.

Man kan fylla den med köttfärs och pressa ihop den och vips så har man en hamburgare som enligt reklamen säger är perfekt rund. (Har det någon betydelse då man inte ser den då man äter den för brödskivorna skyler den.) Utöver det så kan man istället för att köpa en hamburger press som bara tar upp onödig plats i något överfullt köks skåp använda sig av ett par tvättade händer som de flesta av oss är utrustade med för att pressa hamburgarna. Eller så kan man som jag gör köpa färdiga hamburgare så slipper man bli kladdig om händerna.

Bara lite tankar från mig en tråkig juldag.

Flera av er som läser den här texten tycker nog jag inte har något förstånd som sitter och skriver det här. Men faktum är att hade ni som har ovanstående produkterna i era köks skåp haft halva mitt förstånd skulle ni inte ha ovanstående produkter i era köks skåp.

Trevlig helg!

/Bosse

Tillbaka.