ny-baner-ttt-2.gif

 

Start. Grå jako.  Gojköp.  Om oss.  Bilder.  Artiklar.  Bus.  Bloggen.  Länkar.  Uppdateringar.  Gästbok.   Slutord.

 

Nytt år igen, Har köpt en ny pc den gammal började bli ganska seg, så nu kan jag använda LR utan att det hackar och hänger sig. Så lekt lite med några gamla skitbilder.

fhrthrtrttqwertyujklkjhgf.gif

asdfghjhgfdfgasdfghgfgtg.gif

webbbtyresgff.gif

iuhiuyiuywebbdfghjyhtry.gif

drgdrguyuwevbbbfghjytrtyu.gif

sdfgsrgwevbbnbgfghjky.gif

Blåbärsglass i stora lass.

DSC_2521webbwertyuiii.gif

Nä bara lite, men man fyller bara år en gång om året.

Hipp hipp hurra på din fyra års dag i dag.

22/01

20200122_144213webbsdfghjkj.gif

Nu är du min, Husse kommer och hämtar dig i slutet på mars/ början på april.

Har velat ha en ny p plats länge då min bil i dag står under ett träd där Haninges alla fåglar sitter och skiter, Upptäckte att det fans en ledig p plats några platser bort. Kontaktade Haninge bostäder för att byta plats, Inga problem förutom att jag tvingas betala 3 månaders uppsägningstid på min nuvarande plats,

Fy fan så dåligt av Haninge bostäder, Jag ska inte flytta härifrån vill bara ha en annan plats för min bil så jag slipper tvätta bort fågelskit 2 gånger i veckan pga. det där djävla trädet som de planterat framför min bil.

20200121_091352-(3)-(1)webb.gif

Blir både ledsen och arg när jag ser vad folk slänger i grovsoprummen. Känns så onödigt att krossa så mycket grejor som många skulle vilja ha, som bärstolen på bilden, såg inget fel på den, som ny, ren och fin.

för inte så länge sedan stod det ett vit laserat köksbord med 4 stolar i ett rum, jag kunde inte se en ända skavank på varken bord eller stolar, såg helt oanvänt ut.

Barnvagnar som kostar en hel förmögenhet och kanske bara behöver lite små fix för att bli som nya. Hittar ofta cyklar i fint skick speciellt barncyklar många gånger hittar jag inget som helst fel på de, lite luft i framhjulet kanske, Lilla Putte behöver en större cykel och då ställer man ner gamla i grovrummet, så onödigt och så lätt att istället skänka bort den till någon som inte har det så fett.

Finns massor av FB grupper där man kan skänka bort saker man inte själv behöver istället för att slänga de. Även om det finns klädinsamlingscontainer utanför grov rummet eller ibland i rummen så kan det vara sopkärl som är fulla av kläder några meter därifrån? Flyttkartonger 20-30 stycken kan ligga staplade i något hörn samtidigt som många skulle vilja ha de.

20200201_085205-(1)-(1)webb.gif

Letat som en galning efter en sådan här hallmöbel sen jag min idiot sålde min och köpte en garderob som inte fick plats i hallen som ingen vill köpa, men det är en annan historia Vips så stod det en i nyskick i ett soprum.

Bokat och klart, 4 dagar i Dublin i April. Vi var ca 10 stycken som skulle åka men som vanligt när det var dags att boka så hoppade de flesta av. i nuläget är vi 4 stycken som bokat.  

Och Tjatter maja mår bra, flyga kan hon men vill helst slippa, Hon kan sitta på burtaket och pipa hur länge som helst för hon vill komma istället för att flyga till mig som sitter 2 meter ifrån henne

07-03

20200307_093924.jpg

Våren närmar sig, satt in nya pinnar i uteburen på Gålö.

20200307_093716webbhj.gif

20200307_093725webbbv.gif

Tog med det jag hade kvar i frö väg samt några talg bollar till sommar grannarna också.

xfdfgdfhhwebbb.gif

Mysingen med  Utö och Ornö i bakgrunden.

mcwebbbsdfghhhytt.gif

                 Naturligtvis var det skitväder när jag hämtade raketen,men fulltankad                                            och redo för äventyr så snart solen skiner.

måste erkänna att jag är skitrostig,så lite läskigt och vingligt var det att ge sig iväg i regnet.

serwebb2345y.gif

Dagen efter jag hämtade hojen så kommer den här infon upp på Yamahas FB sida, Förvånad, Nää. Arg, lite. Ledsen ja.

Det blir ingen Dublinresa, Tack för det djävla skitvirus.

 

Som jag har väntat på att tjejen ska våga flyga förutom när hon i panik ger sig iväg på en flygtur när hon sett ett spöke. Nu flyger hon omkring här hemma och jag vet inte om jag tycker det är så kul? Ja ja hon lär väl sig snart var det är dumt att landa.

Att åka hoj är lite annorlunda en när jag sist satt på en 1987? For i väg från handlaren förra veckan med min nya mc och blinkade vänster i korsningen när jag sen kom ut på rakan och skulle ställa blinkersknappen i neutral läge så började det att blinka höger förde åter knappen åt vänster och så blinkade det vänster, mina medtrafikanter trodde nog jag var onykter,

efter en stund då jag förtvivlat försökt stänga av den medans jag blinkade hit och dit upptäckte jag att man trycker in knappen för att stänga av blinkersen, inte att det är ett mittläge som förr i tiden.

I dag när jag var skitlångt hemifrån så stannade jag och sträckte jag lite på benen sen när jag skulle åka iväg så startade jag den drog in kopplingen och lag i ettan då dog den hmm gjorde om proceduren samma resultat, när jag provat 4-5 gånger var jag färdig att ta till lipen fan… vad är det nu? måste ringa bärgare och massa strul halvligger ner på hojen och är gråtfärdig, då ser jag att stödet är nedfällt aha! då mindes jag att jag läst i instruktionsboken att det inte går att åka iväg om stödet är nere. Upp med stödet och brum brum. Nu är jag hemma och glad igen.

Mycket åsikter på FB om hur vi i Sverige ska handskas med smittan, de flesta länder stänger ner skolor m.m. och tvingar befolkningen att sitta inne och titta ut genom fönstret. Naturligtvis så har de i dagsläget färre smittade och dödsfall en Sverige, men vad jag förstår så enda sättet att stoppa smitan och att den dör ut är att en stor del av befolkningen får den och blir immun hört typ 70 % och efter det inte kunna sprida smittan längre, Låter i mina öron logiskt fast jag är en sopgubbe.

Smittan kommer inte att försvinna av sig själv så när de länder som stängt ner typ allting börjar öppna upp igen kommer smittan som fortfarande finns därute sätta fart igen och då kommer de stänga ner allting igen? Då kommer det att ta evigheter innan 70 % av befolkningen i de länderna har haft och blivit immuna mot smittan, medan den i Sverige är ett minne blott?

Jag vet inte, facit på vilka länder som handlat rätt eller fel får vi nog inte fören i höst/vinter? Jag har i alla fall större förtroende statsepidemiolog, Anders Tegnell och Johan Giesecke professor emeritus vid Karolinska Institutet, institutionen för medicinsk epidemiologi och biostatistik, en massa förståsigpåare på FB

20200502_155545webbrertytrt.gif

Dammsög bilen och när jag var nästan klar så råkade jag stöta till den lilla röda knappen för tömning av behållaren på växelspaken, vart lite ledsen då det bara var att börja om, Den var också halvfull av fjädrar och damm hemifrån, blev mycket mera ledsen 30 sekunder senare då batteriet tog slut.

20200508_171626webb.gif

Liten överraskning fick jag när jag öppnade gasolskåpet på Landet, höll på att skita på mig när det flaxade till och jag gick upp i försvars ställning, en fågel tog till flykten genom en springa på baksidan, han inte se vad det var för sort men 4 blåa ägg modell större en typ talgoxens, Googlat lite och det kan vara en koltrast.

20200506_143929webbasdf.gif

Och nu har jag ingen reservflaska förrän om 4-5 veckor?

20200506_145454webbsdfgh.gif

Tog ut de två som går till spis och kyl. Har nu varit tillbaka till landet i helgen efter några dagar och snabbt slagit ett getöga genom springan mellan dörrarna och hon ligger där och ruvar.

Nu håller vi tummarna på att det går bra och att hon inte störs så mycket av min närvaro på golvet.

Lilla tjejen trivs i skogen.

Kan tilläga att sopbilen har styrboggi vilket gör den otroligt smidig att köra i stan, många lastbilar som inte har det kommer att få stora problem i den här korsningen när de ska leverera gods till affärer och resturanger. När allt är klart med långbord och massa djävla parasoller som sticker ut i körbanan som pricken över i, och fullt av folk som sitter och hinkar bärs och små barn som far hit och dit blir det inte roligt för oss lastbils chaufförer som är tvungna att tråckla oss förbi här.​

11 juli.

webbkantarellasdfg.gif

Konstigt semesterväder, men hittat kantareller.

webbkrypsdfggg.gif

 

Gjort ett insektshotell.

webbfotsdfghhj.gif

Latat mig och druckit öl.

Koko frågar om hon får smaka.

 

    Helt slut efter en vecka på Gålö, Hon är förövrigt mycket lat hon kan sitta på buren och skrika i evigheter för jag ska hämta henne fast hon kan flyga, men öppnar jag skåpet där nötterna finns då kommer hon som ett skott, sätter sig på min axel och säger, smaka.

Fan var det knakar och knäpper i stela leder när man ska kravla ur sängen på morgonen, åldern är inte som många 20-30 åringar tror, bara en siffra.

20200730_135725webbsdfghjhg.gif

Även om det står både antal och vikt, Känner jag mig lurad. Konstigt att inte vår konsumentombudsman tar tag i det här då det i grund och botten är rent lurendrejeri. Inget ovanligt att olika förpackningar är ca 30% större en de skulle behöva vara, också konstigt att miljöpartiet som hatar bilar inte reagerar då många långtradarna som trafikera våra vägar inte skulle behövas om de inte körde förpackningar som innehåller 30%luft.

Något annat som irriterar mig är det här.

20200730_142737webbbbbdfghg.gif

Jag vill bara ha en burk men måste köpa 3 stycken.

20200730_143018webbbdfghjkj.gif

Det är mycket tjafs om burstorlekar och jag förstår att det kan vara trist för en fågel att plötsligt hamna i en bur som är lite mindre än tillåtet, Men om den får vänja sig från början utan att veta något annat måste det väll vara ok? Jag menar den vet ju inget annat och man kan ju inte sakna något som man inte vet om?

Den 14juni skickad jag den här filmsnutten till Huddinges kommuns serviscenter , då hade gruset legat där sen i våras utan att kommunen reagerat, fick svar att det skulle åtgärdas, har påmint kommunen flera gånger att det ligger kvar men inget händer, måste det hända en olycka innan det tas bort, Jag vet om gruset men kommer det någon på en mc när det är mörkt kan det gå riktigt illa.

Gunnar tycke det här är skitkul, varför vet jag inte? Hur som helst strax efter att jag filmade det här så börjar nya grannen under att slå i sitt tak , mitt golv med  ett kvastskaft eller dyl.  Hmm hur i helvete kan han/hon, vet ej könet då det är ett utländskt namn och jag har aldrig sett personen störa sig på det, kan knappt vara hörbart?

durkslagwebbdfghhgf77.gif

Hur som helst nu några dagar senare hade Gunnar ner den här på golvet och bank bank i mitt golv.  Lite små arg och irriterad sprang jag ner och ringde på dörren, Men den fan vågade inte öppna, fortsättning följer.

hjalmwebbghjkdjfj55.gif

Var ute en sväng och plötsligt började det tjuta som fan i ena örat, vrider på huvet och det slutar, tittar rakt fram igen och det börjar tjuta igen. Men va fan ganska irriterad Stannar jag och tar av mig hjälmen och upptäcker att piggen där man ska fästa pinlocken har lossnat, Som tur var hade jag tuggummi i munnen som kan vara bra att ha till allt möjligt. Kunde sen nästan ljudlöst fortsätta färden hem.

I går låg jag bakom en lastbil på Götgatan vi båda skulle svänga upp på Hökens gata, Han kör sakta och blinkar höger när han lagt om och börjar svänga kommer det en cyklist i full fart och försöker hinna passera han på höger sida vilket misslyckas och han far i backen, Jag hoppar ur och går fram och ser hur det har gått, Där ligger han och sprattlar arg och irriterad och mumlar något typ, varför körde du på mig för?

Jag såg svart och började skälla ut han, du ser väll för fan att han blinkade och hade börjat köra in på Tvärgatan då kör man väll inte om på höger sida djävla idiot. En kvinna började då skälla på mig, Du kan väll inte skälla på han när han ligger där skadad pep hon, Ja kanske dumt men var ganska förbannad, för 2 veckor sen höll jag på att köra över två cyklister som kom med en djävla fart på samma ställe, jag var nog en meter in på Hökens gata när de passerade min front,  Jag han upptäcka de och ställa mig på bromsen och de passerade framför mig några centimeters marginal,

så här långt har jag lyckats undvika att köra på någon cyklist men har kollegor som har kört ihjäl några. Gav chauffören mitt tfn om han behöver ett vittne senare. Skulle behövas någon form av körkort för de som cyklar ute i trafiken.

Nu ska vi inte säga Vitryssland längre utan nu ska vi säga det Belarus, Vitryssland betyder Belarus på ryska. Varför ska vi prata ryska i Sverige?  Varför säger vi Finland och inte Suomi? Undrar när vi får åka till España igen. Så dumt!

kokohyllawebb23456.gif

Lite nytt om Koko, Hon har blivit tuffare nu när hon kan ta sig fram själv i min lilla lägenhet, hon flyger helt ok vilket är både roligt och mindre roligt då hon placerar sig själv på platser jag inte vill ha fåglar på.

 

Behöver nya läskiga saker.

Om jag öppnar skåpet där skålen med mandlar ligger och ger henne en så vägrar hon att ta den utan jag måste gå tillbaka med henne så hon får välja en själv? Jävla idéer?

Hon är mycket kelig på kvällarna när hon börja bli trött. Hon tycker också det är kul att låtsas bråka och även om det ibland går lite för långt så biter hon aldrig mig hårt. Hon har också snappad upp alla ljud Gunnar gör och det är omöjligt för mig att avgöra vem som för ett djävla liv så jag vet inte vem jag ska skälla på då de tystnar när jag tittar på dem.

Snart dags att ställa undan hojen, kommer i vår att byta in den och gå upp ett steg till MT07an.

 och fuck Corona ingen resa i vinter, har biljeten till Dublin kvar hoppas komma dit i vår?

Hittade en mobil i fodral med id kort kreditkort m.m kollade inte så noga vad som fans men via id kortet fick jag tag på hans adress på Eniro, då han inte bodde så långt från mig promenerade jag hem till honom och ringde på, Han hade inte upptäckt att han tappat den men tackade så mycket och stängde dörren. Nu behöver inte jag och vill inte heller ha någon hittelön, men vanligt folkvett gör väll att man erbjuder någonting? Hade någon ringt på min dörr med min mobil körkort visa kort och allt jag har i plånboken skulle jag utan att tveka gå till mitt barskåp och hämta en flaska whiskey till personen som tack.

Måndag.

En annan dag.

ddddnywebb1111.gif

asfgwebbbf.gif

sdgsdsdttttwebbbdfghjk.gif

magelungen.

Har fått ny styrning på Ragge. Slut på slit och släpp. Inget mer bärande på soffor, sängar och gamla ner pissade madrasser. Kör nu sen några veckor tillbaka Scania i Södertälje, det är en enmansbetjänad bil så jag kan aldrig bli flyttad på eller komma på morgonen och kollegan är sjuk eller flyttad på och då få med sig någon inhyrd 20 åring som försover sig och inte är ett dugg intresserad av att jobba.

(Finns bra 20åringar också)

Hur som helst nu kör jag runt i Scanias alla anläggningar de har i Södertälje sopor måndag, onsdag och fredag. Wellpapp tisdagar och returpapper torsdagar. Allt i kärl inget bärande, inget tungt. Kör själv och kan ha vilken radiokanal på som jag vill, temperaturen i hytten bestämmer jag själv. Äter lunch när jag vill, behöver inte sitta och vara irriterad på någon kollega som sitter och stampar takten till musiken på radion, tuggar tuggummi med öppen mun eller luktar piss.

Inga p böter eller p avgifter när jag käkar lunch då jag står inne på Scanias område och äter på deras restaurang som nästan är gratis om man jämför med lunchrestaurangerna på stan.

 20201029_110112webbhjdkkgjf.gif

61kr.

Här kommer jag nog köra tills jag om drygt 3,5 år går i pension.

Koko flyger hur bra som helst nu, när jag reser mig så kommer hon flygande sätter sig på min axel biter mig i örat och säger aj. Inte hårt. hon biter aldrig hårt förutom när vi kommer hem från Gålö och om jag stoppar in handen i transportburen som hon då fått för sig är hennes hem. När vi åker ut till Gålö är det inga problem att få ut henne ur transporburen då hon vill ut och käka granatäpple i uteburen. Men hemma så får jag ställa buren på hallgolver så får hon gå ut själv när hon ledsnat på att vakta transport buren.

Hon har vad jag kan minnas aldrig haft sönder någonting eller puttat ner något på golvet, till skillnad från Gunnar som är på allting hela tiden.

3kawawebbb.gif

Har väl mer eller mindre bestämt mig för att byta upp mig ett steg till våren. Kawasaki Z 650 blir det men vilken färg?

poouyfewebbfg.gif

Vaknade tidigt och tog en sväng till Hammarby sjöstad.

nynywebbdty.gif

sdgggggwebbsdfghjj.gif

Screenshot_20201115-151711_Chrome.jpg

Det är inget djävla mysterium här, eller hur Gunnar.

sdfgjjfeweeewebbg.gif

Gunnar 17 år firas med glass, pepparkaka och lussebulle.

webb-samiefjf77.gif

Kan man inte få slippa sånt här när man är inne på sitt sextioandra år? En timmas samtal med chefen där jag ska berätta vad jag har för framtidsplaner och vad jag vill bli när jag blir stor.

Första gången jag vänt när jag tänkte lämna blod, Ingen brist på blodgivare i Haninge men stor brist på blodbussar. Trist men stå i kö 2 timmar gör jag inte.

20201230_140205WEBBSDGH.gif

Så hem och plocka ner hela buren för rengöring, så avundsjuk på de som bara kan rulla ut den på verandan och köra med högtrycken. Men nu är den som ny.

20201230_140231WEBBBD-2.gif

20201230_140webbfghj.gif

En dag kvar på det här skit året.

Tillbaka.