ny-baner-ttt-2.gif

 

Start. Grå jako.  Gojköp.  Om oss.  Bilder.  Artiklar.  Bus.  Bloggen.  Länkar.  Uppdateringar.  Gästbok.   Slutord.

 

Nytt år igen, Har köpt en ny pc den gammal började bli ganska seg, så nu kan jag använda LR utan att det hackar och hänger sig. Så lekt lite med några gamla skitbilder.

fhrthrtrttqwertyujklkjhgf.gif

asdfghjhgfdfgasdfghgfgtg.gif

webbbtyresgff.gif

iuhiuyiuywebbdfghjyhtry.gif

drgdrguyuwevbbbfghjytrtyu.gif

sdfgsrgwevbbnbgfghjky.gif

Blåbärsglass i stora lass.

DSC_2521webbwertyuiii.gif

Nä bara lite, men man fyller bara år en gång om året.

Hipp hipp hurra på din fyra års dag i dag.

22/01

20200122_144213webbsdfghjkj.gif

Nu är du min, Husse kommer och hämtar dig i slutet på mars/ början på april.

Har velat ha en ny p plats länge då min bil i dag står under ett träd där Haninges alla fåglar sitter och skiter, Upptäckte att det fans en ledig p plats några platser bort. Kontaktade Haninge bostäder för att byta plats, Inga problem förutom att jag tvingas betala 3 månaders uppsägningstid på min nuvarande plats,

Fy fan så dåligt av Haninge bostäder, Jag ska inte flytta härifrån vill bara ha en annan plats för min bil så jag slipper tvätta bort fågelskit 2 gånger i veckan pga. det där djävla trädet som de planterat framför min bil.

20200121_091352-(3)-(1)webb.gif

Blir både ledsen och arg när jag ser vad folk slänger i grovsoprummen. Känns så onödigt att krossa så mycket grejor som många skulle vilja ha, som bärstolen på bilden, såg inget fel på den, som ny, ren och fin.

för inte så länge sedan stod det ett vit laserat köksbord med 4 stolar i ett rum, jag kunde inte se en ända skavank på varken bord eller stolar, såg helt oanvänt ut.

Barnvagnar som kostar en hel förmögenhet och kanske bara behöver lite små fix för att bli som nya. Hittar ofta cyklar i fint skick speciellt barncyklar många gånger hittar jag inget som helst fel på de, lite luft i framhjulet kanske, Lilla Putte behöver en större cykel och då ställer man ner gamla i grovrummet, så onödigt och så lätt att istället skänka bort den till någon som inte har det så fett.

Finns massor av FB grupper där man kan skänka bort saker man inte själv behöver istället för att slänga de. Även om det finns klädinsamlingscontainer utanför grov rummet eller ibland i rummen så kan det vara sopkärl som är fulla av kläder några meter därifrån? Flyttkartonger 20-30 stycken kan ligga staplade i något hörn samtidigt som många skulle vilja ha de.

20200201_085205-(1)-(1)webb.gif

Letat som en galning efter en sådan här hallmöbel sen jag min idiot sålde min och köpte en garderob som inte fick plats i hallen som ingen vill köpa, men det är en annan historia Vips så stod det en i nyskick i ett soprum.

Bokat och klart, 4 dagar i Dublin i April. Vi var ca 10 stycken som skulle åka men som vanligt när det var dags att boka så hoppade de flesta av. i nuläget är vi 4 stycken som bokat.  

Och Tjatter maja mår bra, flyga kan hon men vill helst slippa, Hon kan sitta på burtaket och pipa hur länge som helst för hon vill komma istället för att flyga till mig som sitter 2 meter ifrån henne

07-03

20200307_093924.jpg

Våren närmar sig, satt in nya pinnar i uteburen på Gålö.

20200307_093716webbhj.gif

20200307_093725webbbv.gif

Tog med det jag hade kvar i frö väg samt några talg bollar till sommar grannarna också.

xfdfgdfhhwebbb.gif

Mysingen med  Utö och Ornö i bakgrunden.

mcwebbbsdfghhhytt.gif

                 Naturligtvis var det skitväder när jag hämtade raketen,men fulltankad                                            och redo för äventyr så snart solen skiner.

måste erkänna att jag är skitrostig,så lite läskigt och vingligt var det att ge sig iväg i regnet.

serwebb2345y.gif

Dagen efter jag hämtade hojen så kommer den här infon upp på Yamahas FB sida, Förvånad, Nää. Arg, lite. Ledsen ja.

Det blir ingen Dublinresa, Tack för det djävla skitvirus.

 

Som jag har väntat på att tjejen ska våga flyga förutom när hon i panik ger sig iväg på en flygtur när hon sett ett spöke. Nu flyger hon omkring här hemma och jag vet inte om jag tycker det är så kul? Ja ja hon lär väl sig snart var det är dumt att landa.

Att åka hoj är lite annorlunda en när jag sist satt på en 1987? For i väg från handlaren förra veckan med min nya mc och blinkade vänster i korsningen när jag sen kom ut på rakan och skulle ställa blinkersknappen i neutral läge så började det att blinka höger förde åter knappen åt vänster och så blinkade det vänster, mina medtrafikanter trodde nog jag var onykter,

efter en stund då jag förtvivlat försökt stänga av den medans jag blinkade hit och dit upptäckte jag att man trycker in knappen för att stänga av blinkersen, inte att det är ett mittläge som förr i tiden.

I dag när jag var skitlångt hemifrån så stannade jag och sträckte jag lite på benen sen när jag skulle åka iväg så startade jag den drog in kopplingen och lag i ettan då dog den hmm gjorde om proceduren samma resultat, när jag provat 4-5 gånger var jag färdig att ta till lipen fan… vad är det nu? måste ringa bärgare och massa strul halvligger ner på hojen och är gråtfärdig, då ser jag att stödet är nedfällt aha! då mindes jag att jag läst i instruktionsboken att det inte går att åka iväg om stödet är nere. Upp med stödet och brum brum. Nu är jag hemma och glad igen.

Mycket åsikter på FB om hur vi i Sverige ska handskas med smittan, de flesta länder stänger ner skolor m.m. och tvingar befolkningen att sitta inne och titta ut genom fönstret. Naturligtvis så har de i dagsläget färre smittade och dödsfall en Sverige, men vad jag förstår så enda sättet att stoppa smitan och att den dör ut är att en stor del av befolkningen får den och blir immun hört typ 70 % och efter det inte kunna sprida smittan längre, Låter i mina öron logiskt fast jag är en sopgubbe.

Smittan kommer inte att försvinna av sig själv så när de länder som stängt ner typ allting börjar öppna upp igen kommer smittan som fortfarande finns därute sätta fart igen och då kommer de stänga ner allting igen? Då kommer det att ta evigheter innan 70 % av befolkningen i de länderna har haft och blivit immuna mot smittan, medan den i Sverige är ett minne blott?

Jag vet inte, facit på vilka länder som handlat rätt eller fel får vi nog inte fören i höst/vinter? Jag har i alla fall större förtroende statsepidemiolog, Anders Tegnell och Johan Giesecke professor emeritus vid Karolinska Institutet, institutionen för medicinsk epidemiologi och biostatistik, en massa förståsigpåare på FB

20200502_155545webbrertytrt.gif

Dammsög bilen och när jag var nästan klar så råkade jag stöta till den lilla röda knappen för tömning av behållaren på växelspaken, vart lite ledsen då det bara var att börja om, Den var också halvfull av fjädrar och damm hemifrån, blev mycket mera ledsen 30 sekunder senare då batteriet tog slut.

20200508_171626webb.gif

Liten överraskning fick jag när jag öppnade gasolskåpet på Landet, höll på att skita på mig när det flaxade till och jag gick upp i försvars ställning, en fågel tog till flykten genom en springa på baksidan, han inte se vad det var för sort men 4 blåa ägg modell större en typ talgoxens, Googlat lite och det kan vara en koltrast.

20200506_143929webbasdf.gif

Och nu har jag ingen reservflaska förrän om 4-5 veckor?

20200506_145454webbsdfgh.gif

Tog ut de två som går till spis och kyl. Har nu varit tillbaka till landet i helgen efter några dagar och snabbt slagit ett getöga genom springan mellan dörrarna och hon ligger där och ruvar.

Nu håller vi tummarna på att det går bra och att hon inte störs så mycket av min närvaro på golvet.

Lilla tjejen trivs i skogen.

Kan tilläga att sopbilen har styrboggi vilket gör den otroligt smidig att köra i stan, många lastbilar som inte har det kommer att få stora problem i den här korsningen när de ska leverera gods till affärer och resturanger. När allt är klart med långbord och massa djävla parasoller som sticker ut i körbanan som pricken över i, och fullt av folk som sitter och hinkar bärs och små barn som far hit och dit blir det inte roligt för oss lastbils chaufförer som är tvungna att tråckla oss förbi här.​

Tillbaka.