ny-baner-ttt-2.gif

 

Start. Grå jako.  Gojköp.  Om oss.  Bilder.  Artiklar.  Bus.  Bloggen.  Länkar.  Uppdateringar.  Gästbok.   Slutord.

 

20181231_192810webbb.gif

Gott nytt år alla!

Hemma med djuren som vanligt på nyår, vet inte om de är speciellt rädda för raketer, men vi tänder lamporna. Har på musik med persiennerna stängda. Hittade Litchi i affären vilket de små grå uppskattade. Nu har Koko fått lite nya vingpennor så hon kan flyga en bit vilket hon gör när hon ser ett spöke eller nått annat läskigt. Hoppas bara nu att de inte går av utan hon snart kan flyga som en fågel ska. Två tråkiga vintermånader ligger framför oss men i mars bär det av till

Screenshot_20190101-151315_Ving-2.jpg

Sen är det inte långt kvar till det är dags att öppna upp Gålö.

10/01

Jag är vegetarian sen flera år tillbaka, nu när jag åkte till Mauritius med TUI så hade jag beställt vegetariskt mat, men det fans ingen mat till mig på flyget 10 timmar utan mat, kul? Nä, när jag kom ner meddelade jag guiderna att det blivit något fel, Hade bara sms kontakt med de då den guiden som kom till mitt hotell var finska och ej svenskalande. Efter mycket tjafs fram och tillbaka då de meddelade mig att jag minsann inte beställt vegetarisk mat på resan men de beställde det åt mig på hemresan (jag orkar inte tjafsa mer) och de bad mig kontakta deras reklamationsavdelning när jag kom hem. Jag mailade de när jag kom hem och fick ett svar att de tagit i mot mitt mail och att det kan ta ca 8 veckor att få svar, suck.

Nu kom svaret: Hej Bo

 

Tack så mycket för ert meddelande.

Våra kunder är viktiga för oss och vi vill gärna svara på dina frågor så snabbt vi kan. TUI är en nordisk researrangör och detta betyder att du kan få svar på ditt meddelande från någon av våra danska kollegor.  

TUI er naturligvis kede af misforståelsen omkring vegetarmåltidet, vi har undersøgt sagen og kan se du bestilte et vanligt måltid på hjemmesiden den 30/3-18, da du bestilte rejsen.

Trots att jag har den här utskriften från mitt köp (som jag mailat hit och dit) av resan så hävdar de att jag inte har beställt vegetarisk mat?

webbbbajxjdjfj.gif

Åkte en tur med fritidsresor som nu går under namnet TUI påsken 1999. Planet var försenat fem och en halv timma vilket vi skulle få kompensation för när vi kommit hem, Jag är hemma nu!! Hallå hallå varit hemma i snudd 20 år nu. Men någon ersättning har jag ännu ej fått, så jag har bojkottat fritidresor/TUI sen dess.

Nu åkta jag till Mauritius med dem för de är den enda rese arrangör som erbjuder non stopp flyg, Men de gjorde bort sig igen, att de bara orkar bråka om några ynka hundralappar.

Nu har de förlorat en kund som också i all framtid kommer att snacka skit om TUI och göra allt i sin makt att påverka familj och vänner att välja någon annan researrangör när de ska på semester.

För några år sedan var jag på Kuba med Vingresor, bussen från flygplatsen till Havanna var en timma försenad, när jag kom hem fick jag ett mail där de bad om ursäkt och de ville också ha mitt konto nr där de skulle sätta in, dels den summan som bussresan kostade samt en femhundring som plåster på såren, några dagar senare fans pengarna på mitt konto.

20190110_192558asdfhnmwebb.gif

tuiwebbc.gif

20190111_155508.jpg

Jag är så less på att bo på den här adressen.

20190116_060345.jpg

Ibland blir det lite fel.

20190206_163056webb.gif

I dag fyller jag 59 år och 177dagar, så då köpte jag mig en ny cykel, en liten hopvikbar som jag utan problem får plats med i min lilla lägenhet. Så nu får jag ha en cykel i fred från alla djävla skitstövlar som inte kan skilja på mitt och ditt som huserar i husets cykelrum, och då jag nu har 5 kilometer istället för 2 mil till jobbet som jag hade förut så funkar den att ta sig dit på vid fint väder.

1542101404IMG_2533_kopiaweb.gif

 Eventuellt köp av en Yamaha mt-07 får vänta lite

Lilla Koko har nu inga hela vingpennor på vänstra vingen, så fort hon har fått 3-4 stycken och kan flyga några meter, så kraschar hon. Oftast är det Gunnar som får panik och flyger iväg när han ser ett spöke och då följer Koko efter och pang in i något då hon inte kan styra så bra och har dålig lyftkraft på ena sidan.

Det är trist och tycker så synd om henne då hon inte kan ta sig fram själv i lägenheten då hon också är livrädd för att gå på golvet.

Hon älskar att sitta i duschen, och vill inte gå därifrån så länge det kommer vatten.

 10 dagar kvar till Kap Verde och ön Boa Vista, finns inte mycket att se där förutom att knölvalarna tydligen samlas utan för kap Verde för att para sig, de är där från mars till april och de har valsafari som utgår från ön. Utöver det finns ingenting om man inte är intresserad av sten och grus, vilket jag inte är.

Men varför åker du dit da tänker ni, en tanke som även slagit mig måste jag erkänna. Men för ovanlighetens skull åker jag inte själv utan vi blev 5 stycken tillslut, så det blir väll en party semester istället för en upplevelse semester som jag vanligtvis brukar ha.

18/03

Hemma från semestern på Kap Verde.

Blev lite strul då jag skulle passera tullen då de ville ha 31 Euro för visum, som jag redan hade fixat via Vingresor. Påpekade de för vingvärden när jag passerat tullen, han skulle kolla upp det och återkomma. Några dagar senare när jag satt och åt på hotellet kom han farande och gav mig 31 Euro och förklarade att de blivit fel någonstans.

Kände med en gång lättnaden att ha åkt med Vingresor och inte Tvi som jag åkte med sist, då hade det inte gått så här smidigt utan jag skulle fått skicka mail och kvitton fram och tillbaka med tvi i en 6-8 veckors process som med stor sannolikhet inte skulle leda till någonting.

När jag kom hem fick jag det här mailet.

Hej Bo, 

Vi vill önska dig välkommen hem från Boa Vista Kap Verde.

I samband med din hemresa uppstod en flygändring och vi hoppas att detta inte ställde till besvär för dig. Våra maskiner i vår flygplansflotta kräver återkommande underhåll och därför utfördes ett byte av flygmaskin när du landade på Gran Canaria.

Ditt flyg landade på Arlanda klockan 04:02 (den 16 mars 2019) och förseningen blev totalt 32 minuter.

Flygförseningar på hemresan berättigar i sig inte till ersättning enligt branschens praxis, men då hemresan innebar ett byte av flygplan kommer vi att betala ut en kompensation på 250 kronor per person. Kompensationen ger vi för att visa vår förståelse för det besvär som den här ändringen medförde. Pengarna betalas ut per automatik på en avi till den adress du har angivit på din bokning

Vi hoppas att du har haft en trevlig semester och att du fick med dig flera goda minnen hem.

Med Vänlig Hälsning
Ving 

31/03

Första helgen på Gålö för i år, då vankas det årets första granatäpple.

Tjejen har fått några vingpennor på vänster sida och flyger typ 4 meter innan hon slår i backen. Hon vill vara med mig och Gunnar och piper om hon inte ser oss. Inte speciellt kelig det händer att hon vill bli kliad lite men hon är inte så mycket för fysisk kontakt, sitta på min axel vill hon inte.

(om det inte är en transport någonstans)

20190331_135126webbghj.gif

men vill vara nära mig på pinnen här vid datorn t.ex. Även busa är kul, försöka bita mitt finger när jag försöker killa henne på magen är en populär lek här hemma, hon är snäll och har aldrig bitit mig hårt.

14/04

Farit omkring lite här hemma och inte mått som jag brukar. Anledningen är att jag inte har haft någon resa bokad, vilket har känts konstigt och otäckt. Sommaren är på gång men efter den kommer en hemsk höst som man kan göra lite trevligare om man bokar en resa, vilket jag nu gjort.

21 november bär det av till Gambia. Gillar egentligen inte att åka till länder där jag varit men gör ett undantag, min första charter resa gick till Gambia 1979 var jag där en vecka med Pappa, Mamma vågade inte flyga, där drack jag min första Bloody Mary. Har en bunt hemska foton från Gambia som jag tog då, Har lite bättre grejor i dag och fota har blivit ett stort intresse på senare år och i Gambia finns det mycket att fota, Så om 221 dagar bär det av!

BJLSUNS1062_2_30.jpg

2 dagar efter jag bokat och betalt resan med mitt Ving Holiday Card för 17144kr

Dimper det här ner i min brevlåda.

vingdde455.gif 

Blir både ledsen och arg.

58654742_2313708348710115_7.gif

59817861_1802635156505305_4.gif

Åkte runt lite i USA 1987 och såg då så kallade Bag ladys som bor och levde på gatan, tyckte då att det var fördjävligt att det kunde vara så i ett rikt land som USA, och nu är det lika dant här, Skäms alla djävla inkompetenta politiker som slösar bort alla våra skattemiljarder. Ni gräver djupare och djupare i medborgarnas plånböcker och lägger pengarna på massa skit istället för att se till att människor som jobbat i 40-50 år inte tvingas lämna sina hem och leva sina sista år på gatan.

 

Hör ljud utanför fönstret som är öppet lite grann och tittar ut där kommer det ett gäng tiggarkäringar som är på väg till sitt läger. Gunnar sitter på min axel och lägger av en busvisling. Och där står jag som ett fån men avlägsnar mig snabbt bort från fönstret, vet inte om de han se mig.

Varit på Gålö i helgen och Koko satt tyst och lyssnade på göken som ropade på henne J

20190520_160814webbfghj.gif

Jag har under åren haft olika bottenmattrial i buren och sen några månader tillbaka kommit fram till att det bästa bottenmattrialet är inget bottenmattrial alls. Sprayar lite vatten med en blomspruta för att binda dammet innan jag tömmer allt i soppåsen, ställer sen botten delen i badkaret och spolar bort resten av skiten med varmt vatten.

DSCN1551webb.gif

Koko är helt värdelös på schack.

webbbilbjorn.gif

Blev tvärstopp för mig och många andra förare av större fordon i dag, Hängde på hornet ganska länge men ingen reaktion från åsnan som tappat sin bil där, blev en lång promenad till soprummet. Lite förbannad mailade jag företagets kundtjänst.

till: Kundservice <Kundservice@olovlindgren.se>

Ämne: Dagens idiot, kö av lastbilar som fick ge upp och backa därifrån efter 20 min tutande för att få idioten att komma ut och flytta bilen.

Hej Bo

Tack för ditt mejl. Jag har pratat med berörd förare för att klargöra vad som har hänt. Hen förklarade att hen stod på parkeringsförbud där vi med våra nyttotillstånd har tillåtelse att stå. Här kan du läsa om nyttotillstånd:

tillstand.stockholm/tillstand-regler-och-tillsyn/parkering.

Bilen som är till höger står däremot felparkerad enligt parkeringsreglerna.

Vi beklagar att situationen skapade problem och hoppas att det blir bättre framöver.

Vänliga hälsningar

Andreas, Kundservice.

Så skickar idioten en länk där det tydligt framgår att P tillståndet inte

gäller där det är stoppförbud eller där det inte är tillåtet att parkera enligt trafikförordningen. Bilen står nästan mitt i en T korsning,dessutom är det p förbud på hela vänstra sidan av gatan

Tur att det inte kom en ambulans som hade bråttom till ett hjärtstopp eller något annat akut.

Lägg märke till att han fält in backspegeln så flakmopeder kan ta sig förbi.

 

 

 www.transportarbetaren.se/sopgubbarna-som-tog-fajten

 

Ganska många som körde sitt eget race och körde ut på sina trakter när vi andra satt oss för att försöka behålla det vi hade.

Även många som gått tillbaka efter strejken till ett företag som pissade på oss Försämringarna har de inte kunnat göra i den utsträckning som de planerade (Större trakter) Även lönerna har de inte kunnat sänka till den nivå de planerade. Bilaga c är nu död och begraven i hela riket. Svartfötterna har i dag 34 500kr i månadslön, De som de inte förstår är att anledningen att de har de lönerna är för att deras f.d. arbetskamrater strejkade och sa upp sig, Hade vi alla varit syltryggar så hade deras löner varit betydligt lägre än i dag. Men nu när bilaga c är historia så kommer trakterna bli större och större och lönerna sänkas vid varje ny upphandling. Så de som jobbar kvar har inte bara pissat på oss som försökte rädda det vi hade utan de har även pissat i sina egna byxor men de kommer de inte fatta fören nästa upphandling.

De har också fått fina tröjor som det står Stockholms sophjältar på, Skulle stå Stockholms syltryggar istället, vilket de är.

 

 

Ute på Gålö, solen skiner och blåbären har mognat. Life is good.

 20190701_170048webbg.gif

Lilla tjejen äntligen flög du. Startade från golvet 4 meter bort och landade på min axel när jag satt i soffan. Vi tittade på varandra lika förvånade båda två. Skulle älska dig lite mer om du kunde var tyst en liten stund ibland.

 

 

006lisaholksdfg-2.png

 

2 år sedan du dog i min famn. En av de värsta dagarna i mitt liv.

 Tänker på dig ofta och ibland gråter jag en skvätt, nu gör jag det.

Saknar dig så mycket  Lisa.

IMG_0643.jpg

Sådärja de höll ut längre än jag trodde. En spännande vår för syltryggarna. Hur som helst lönesänkningar och större trakter även om fd Reno (urbaser) vinner upphandlingarna.

67636279_372946900077596_58.gif

Ett av målen med den nya upphandlingen var att bli av med Stockholms sopgubbar, ett jobbigt pack enligt Katarina Johansson

och kärringen bjöd på tårta när det nya entreprenörerna skulle ta över sophämtningen i Stockholm. Hur låter det nu? Liselotte Lööf förlorat sina områden Företagen hade lämnat in anbud som var lägre en de företag som vann, dessutom skulle vårt lönesystem få vara kvar.  (Bilaga C) När det gällde Reno norden så krävde ägarna mer vinst vilket gjorde att det skulle bli större trakter samt lönesänkningar, Viket resulterade i att de flesta av oss sa upp oss, Finns ett sätt att komma tillrätta med kaoset, att byta entreprenörer igen löser inga problem, ge oss tillbaka bilaga C  i miljöarbetaravtalet så kommer troligtvis de flesta av  tillbaka igen.  Både Urbaser och Sues som vann upphandlingen i Stockholm har nu efter nästan 2 år fortfarande svårt att  få tag på sophämtare, de finns flera trakter som de inte har ordinarie personal till. Skulle vara intressant att veta hur många miljoner det här har kostat Stockholms skattebetalare.

21/09

I affären är äpplen från Sydafrika 10kronor billigare per kilo en Svenska äpplen?

Att det är fel någonstans förstår jag men vad är det som gör att det är billigare att köpa ett äpple som transporterats En sträcka på 10 020 kilometer.

 (Sydafrika-Haninge Fågelvägen.)

(Äppelriket Österlen-Haninge 492 kilometer.)

Det kan inte finnas någon annan förklaring en att våra folkvalda med massa olika skatter de har infört ställt till det så?

69779475_1015662630dfgdffgd740687_1331015639250239488_n.jpg

Vi är i dag inte självförsörjande på livsmedel våra egna mjölkbönder går på knäna samtidigt som vi importerar mejeriprodukter.

Läser i Aftonbladet att Svenska mjölkbönder går på knäna och många tvingas lägga ner produktionen.

Samtidigt väller det in hundratusentals ton ost och yoghurt från utlandet. Fattar inte att våra trögtänkta politiker inte ser över vad det är som är fel och rättar till det.

Det blir en stor miljövinst med kortare transporter om vi kan produsera det mesta vi äter själva. Miljöfrågorna är ju i fokus och det skulle bli mycket större miljövinster med kortare transporter från producent till konsument, en dubbdäcksförbud på Hornsgatan och skatt på plastpåsar som ivrigt diskuteras av våra folkvalda, dessutom minskar vår import vilket också gynnar Svensk ekonomi, Det skapas fler arbetstillfällen i Sverige vilket också genererar mer intäkter till staten.

 En vad jag kan förstå en100% win-win-situation?

Men ser nu på tv när Miljöpartisten per Bolund försvarar det idiotiska förslaget med friår med att berätta för tv tittarna att många människor inte trivs på sina arbetsplatser och tycker det är tråkigt att gå till jobbet? Då är det enligt Per Bolund bättra att det är hemma ett år och har roligt på min och andra skattebetalares bekostnad.

60kalasssjhvhfjh.jpg

Höll på att glömma, nu är det bara 10 år kvar tills jag blir en gubbe.

jag60gndndyw2.jpg 

DSC_0808webbdfgj.gif

Morgonpromenad vid Magelungen.

DSC_0831webbbghj.gif

 

DSC_0936webbdfg.gif

Och Jordbro industriområde.

20191014_160324webbbbbgyuio.gif

Koko flyger hur bra som helst nu men piper ändå för hon vill att jag ska bära henne när hon vill flytta på sig.

Döda den!

27 dagar kvar till Gambia J

Sen inlandsisen drog sig tillbaka har det funnits säl och troligtvis skarv i Östersjön Tillgängliga fakta visar att rasen mellanskarv (Som felaktigt kallas för Kinesisk skarv)sedan länge förekommer naturligt inom Europa. Flera tusen år gamla arkeologiska fossilfynd visar att rasen fanns i Europa långt innan européerna började bedriva handel med Kina. Så i tiotusen år har det varit perfekt balans i Östersön Fisk/Säl/Skarv.

Mellanskarven utrotades i Sverige i början på 1900 talet På 1940 talet återetablerades arten i Sverige.

Östersjön är ett av världens mest förorenade. Övergödning och överfiske. Bottendöden breder ut sig 20 procent av bottnarna är döda på grund av helt syrefria förhållanden och omkring 30 procent av bottnarna i Östersjön lider av akut syrebrist.

På somrarna förvandlas östersjön till en grön soppa av alger och vid stränderna simmar döende spigg upp och ner när de kippar efter andan.

I somras tog trålaren Clipperton upp1.690 ton strömming i Ålands hav. Dessa moderna- och ofta utländska båtar, även kända som supertrålare totalt dammsuger ett redan påfrestat hav. Och det gäller inte bara strömming. De, bokstavligt talat, dammsuger precis ALLT som kommer dess väg. Bottentrålare förstör även havsbottnar som är extremt känsliga och viktiga för havens ekosystem

År 2017 räknar havsforskningsinstitutet ICES med att cirka 3452 ton torsk/under minimimått, 38cm kastades tillbaka i östersjön.

 Död och döende lax med bölder och svampinfektioner flyter omkring i våra älvar Hur kommer vi tillrätta med det här?

Många idioter i vårt avlånga land vill tackla problemet med vårt döende innanhav med att skjuta skarvar och sälar som äter fisk/som de gjort i östersjön i tiotusen år.

Ok vi skjuter alla dumma djur som äter fisk inklusive uttern och vi får inte glömma Kungsfiskaren, jag har med egna ögon sett en kungsfiskare äta en fisk som den fångade i Follbrinksströmmen i Tyresö.

Har vi räddat östersjön nu?

Nää tror inte det. I en snar framtid kommer östersjön vara utfiskad som många andra hav, värdens fiskeflotter kommer då rikta blickarna mot Antarktis och krill.

Vi är redan där krillolja är en produkt som vi har skapat,

Finns bl.a. i tablett form för dig och mig och i hundfoder som säljs av Granngården.

man kan säkert mala ner dem till fiskfoder som vi kan föda upp odlad lax med. (Om det inte redan görs?)Hur som helst kommer troligtvis krillen vara utfiskad om 20-30 år? Och vet ni vad? Det är de där djävla Pingvinernas fel.

20191217_090831webbdfghjhgf.gif

Hammarby sjöstad, så här ser de flesta av gatorna ut där, väldigt smala så man får stå så mycket till höger som möjligt för att inte blockera hela körbanan, vilket kan skapa väldig irritation bland medtrafikanter, Vete fan hur vi ska bete oss nu? Min kollega fick 1300kr i böter här för han stod på cykelbanan när han var inne i soprummet 2 minuter, P vakten kom fram och gav han böterna när han var klar och skulle åka till nästa stopp. kollegan frågade kunde du inte ha sagt till mig först? Kunde jag väll ha gjort sa han och vände på klacken och gick därifrån.

 

 kfkfgjkgjgjgjgjgj2345345.gif

Skitkul.

Tillbaka.