ny-baner-ttt-2.gif

 

Start. Grå jako.  Gojköp.  Om oss.  Bilder.  Artiklar.  Bus.  Bloggen.  Länkar.  Uppdateringar.  Gästbok.   Slutord.

 

Koko vägrar att gå ut från duschen, Hon älskar att sitta där men hon flaxar eller lyfter aldrig på vingarna som Gunnar gör.

Hon kan nu flyga men det vet hon inte om än.

Hon flyger tex om hon blir rädd för nått, traktorn som snöröjer utanför fönstret tex då flyger hon iväg från burtaket och vänder och kommer tillbaka och landar på samma plats, även när jag ska flytta henne från  något ställe dit hon verkligen vill till hennes favoritplats vid fönstret tex  så lämnar hon mitt finger och flyger sista biten om jag inte hinner flytta henne tillräckligt snabbt.

Det fattas fortfarande många vingpennor men det har inte gått av någon sen i höstas.

Hon var väldigt kelig i början när hon kom till oss men nu får jag inte klia henne i nacken längre?

Hon för fortfarande ett djävla liv men kan nu ibland vara tyst långa stunder. Att hon inte har lärt sig säga TYST och HÅLL KÄFTEN är för mig en gåta?

Ny resa beställd, 9 mars bär det av till Lanzarote en vecka, men innan det så kommer våra februari gäster Svante och Maja hit när deras Husse och Matte åker till Thailand 4 veckor.

Jag är så glad över min robotdammsugare.

Transportarbetaren.

Sopkrisen.

Samtidigt har de köpt tjänster av R-S för 10 miljoner under hösten/vintern och vad Wiklunds containers har kostat vet jag inte, men säkert många miljoner de med.

                                                  

Grattis, Stockholms skattebetalare!

Allvarligt så börjar jag nu komma till ett läge då jag måste bestämma mig för hur jag ska göra med Coco, Känns som det bara blir värre och värre, detta djävla pipande och skrikande timme ut och timme in håller på att driva mig till vansinne.

Redan på morgonen när jag smyger upp och ska till jobbet och det fortfarande är svart ute och i läggenheten sätter hon igång att tjuta jag hyschar och hychar livrädd att hon ska väcka någon granne kl.04:50 då jag går till jobbet. 

När jag kommer hem så gapas det hela tiden enda gångerna hon är tyst är när hon äter eller sitter i badrummet i totalt mörker, hon sitter där nu, det är inte ok att hon ska behöva tillbringa så mycket tid därinne, men jag orkar inte höra henne hela tiden, Snart öppnar jag landet och fasar över hur det ska gå där om hon sitter och skriker hela dagarna.

Gunnar älskar henne och han matar henne varje kväll, de fungerar jättebra tillsammans, och det vore skit taskigt att lämna tillbaka henne, både för Gunnar och Coco. Hon är bara drygt 2 år och har redan haft så många hem. Finns det någon som skulle orka höra hennes oljud hela dagarna eller kommer hon att vara dömd att flytta runt resten av sitt liv om jag lämnar tillbaka henne?

Jag bor i ett land där vi har värdens högsta skattetryck, och det skulle jag kunna acceptera om

Våra gamla inte led av bristsjukdomar pga. av den näringsfattiga sörja som serveras på våra ålderdomshem.

Det inte fanns fattigpensionärer i Sverige, gamla mäniskor som på ålderns höst inte kan leva ett drägligt liv?

Cancersjuka som dör i vårdköerna.

Blivande föräldrar som får gå på kurs hur man föder barn i en bil.

Om svårt sjuka människor fått den assistans de behöver så att dem och deras anhöriga kunde leva ett drägligt liv.

Om inte människor med psykiska problem och även många pensionärer kvällstid tvingades vandra runt på stadens gator, på jakt efter ett olåst soprum att tillbringa natten i.

Om det inte var brist på vårdpersonal, Lärare och Poliser.

Om våra vägar inte bestod av ett lapptäcke av provisoriska lagningar fulla av stora hål och sprickor.

Om vi hade ett försvar som vi kunde försvara oss med.

Jag tror inte att lösningen på alla Sveriges problem är ökad invandring som många av våra folkvalda hävdar utan tror mer på att byta ut våra folkvalda som har gjort ett otroligt dåligt jobb, trots alla miljarder skattekronor de har att förfoga över kört Sverige i botten.

Dags för nytt friskt blod i Sveriges riksdag, Min röst i höst lägger jag på

Medborglig samling.

20180406_162853asdf.gif

Min nya bil.

DSC_7167-2asdfgh-2.gif

Och 26 november kl.23:55 får jag en häst spark i ryggen då det bär i väg till Mauritius!

dfghjhgfgh7777.gif

21/04

tjejenwebbaer334.gif

Första gången på Gålö för lilltjejen  tror hon trivdes även om det var lite läskigt med alla ljud och rörelser i skogen. Inget gap eller skrik från hennes sida. Hoppas hoppas att det funkar här ute i sommar.

I de här soprumen på Södermalm i Stockholm har några sovit i natt. Det är tyvärr ingen ovanlig syn för oss sopgubbar när vi öppnar en soprumsdörr.

Ibland tvingas vi väcka någon för vi ska komma åt kärlen. Vilka som tillbringat natten här vet jag inte Kanske en fattigpensionär, eller någon psyksjuk som nekats hjälp. Ska det behöva vara så här i ett av värdens rikaste länder?

20180514_072156_resizedsopr.gif

20180521_064846soprummwebb.gif

                                                                Skånegatan sommartid.

assswebbbbbb.gif

 

Jag har ett soprum längst upp vid vändplan, normalt sett åker jag upp och vänder här, men nää nu har miljömupparna i Stockholm beslutat att sommartid göra om gatan till en stor uteservering och som pricken över i placerat två stora krukor mitt i vändzonen, vilket då gör att alla lastbilar som levererar varor till företag och restaurangerna är tvungna att backa upp för gatan.

För mig spelar det inte så stor roll då jag är här tidigt på morgonen innan serveringarna öppnar, men för många andra som under dagen måste upp här kan det inte vara roligt att backa kanske med solen i ögonen bland fyllskallar och små barn som springer fram och tillbaka mellan serveringarna. Det pratas ofta om nollvision samtidigt skapar våra politiker sådana här miljöer?

20180529_210057webbbbbbbb.gif

Ja du tjejen, gapar gör du fortfarande men börjar få hmm hur säger man faderskänslor? Har henne fortfarande på foder till i höst men det lutar mot att hon får stanna hos Gunnar och mig, hoppas hon tystnar lite när hon börjar flyga då många gånger hon gapar är för hon vill bli förflyttad till någon annan plats, kan hon själv förflytta sig tror jag hon lugnar ner sig? Vingpennorna har gått av lika fort som de kommit på hennes vänstra sida. Hon har i nuläget kanske 3-4 stycken, de har inte gått av än så kanske kanske kan hon få luft under vingarna snart? Hon är mycket duktig på att härma vilda fåglar, efter några helger på Gålö härmar hon flera småfåglar,

(vet inte vilka sorter då jag är dålig på fågeljlud.)

Hon säger hej till mig när jag kommer hem, och även till en fluga varje gång den flög förbi henne när hon satt på sin favoritpinne vid fönstret. När jag öppnar kylskåpet eller äter på något säger hon att hon vill smaka. Hon och Gunnar kommer överens utom i transportburen som jag måste dela av på något vis då de inte kan hålla sams i 20 minuter som det tar till gålö.

Tror jag varit lite orättvis mot Cocko då jag ofta utan att tänka på det jämför henne med Lisa som ingen någonsin kommer att kunna ersätta. Kallar även henne Lisa av misstag fortfarande ganska ofta.

 

Lisa min lilla Lisa, saknar dig så mycket min lilla clown. rätt var det är kommer det över mig som en käftsmäll, Gunnar kommer som ett skott för att trösta när han märker att jag är ledsen, har ju många filmer och bilder på hemsidan och på you tube, men orkar inte se några rörliga bilder på Lisa.

 

fghjkjhgfghwebbbbbbbbbbbb.gif

Köper det här till mina fåglar sen när jag kommit hem och fått på mig glasögonen och läser på baksidan.

asdfwebb.gif

Inte en chans att minna fåglar kommer att äta det här

 

 

Närmar mig ett övergångställe med sopbilen, lättar på gasen och rullar sakta fram för att visa att jag har för avsikt att stanna, på trottoaren kommer en mamma (Troligtvis) med sin dotter som ser ut att vara 6-7 år gammal, jag söker ögonkontakt med den vuxna människan som strax ska kliva ut på övergångstället för att på så sätt visa henne att jag sett henne och har för avsikt att stanna.

Men hon kliver bara ut med raska steg utan att vrida på huvet, hennes dotter som hon håller i handen försöker förgäves streta i mot medan hon släpas ut i gatan av sin mor, hon söker ögonkontakt med mig, våra ögon möts jag ler och nickar för visa att jag sett henne, hon ler tillbaka och slutar att streta i mot och följer sin IQ befriade mor upp på trottoaren på andra sidan gatan.

Känns som det är moderns uppgift att se till att de välbehållna kommer fram till deras mål, inte tvärt om?

Kanske är det första gången Koko äter blåbär, tyvärr ser det ut att bli det sämsta bäråret i mannaminne pga. för lite regn.

Håller med Nillan, Du måste skaffa Face Book, Ewa.

 

lisahosmigwebb.gif

Saknar dig så mycket lilla Lisa.

Gålö säsongen börjar närma sig sitt slut, varit en kanon sommar med mycket skoj.

Har alltid fixat tipspromenader och frågesport på midsommar och kräftskivor då jag tycker det är kul att fixa det.

 

I år gjorde jag en typ Robinsontävling i juli, Många som nöjde sig med att titta men hoppas på bättre uppslutning nästa sommar.

 

 

Ny resa beställd, Kap Verde 8 mars, så här långt är vi 5 som har bokat, men först Mauritius 26 november.

 

20180823_153013webbdghj.gif

Ja du tjejen nu är du min och Gunnars tjej efter ett prövoår på foder.

Det har varit lite upp och ner hur jag skulle göra då du för ett djävla liv emellanåt, men verkar som du sakta men säkert håller på att lägga av med den ovanan. Du och Gunnar ryker ihop ibland, men oftast är ni sams. Att klia dig i nacken är inte Gunnars grej så det får jag gör när du ibland vill ha lite mys, men stöta upp mat till dig får Gunnar göra, vilket han gör vare dag.

En hemlig beundrare utanför fönstret har du också skaffat dig och ni busvisslar tillvarandra en stund nästan varje kväll då du sitter på din favoritplats vid fönstret.

20180907_174620lillenwebb.gif

Lillen har bott här i 10 dagar när hans Husse oh Matte varit på semester, Alltid välkommen hem till Gammel Husse. Lite jobbig är han då han är barnsligt förtjust i kylskåpsmagneter.

7 klövern spyr galla över SD utan att fatta att de är de själva som skapat SDs framgångar med sin egen flata invandringspolitik, Hade det ställts lite krav på de nyanlända, lär dig språket skaffa egen försörjning. Begår du brott utvisas du omgående efter avtjänat straff. Då skulle säkert SD haft svårt att komma upp till 4 % spärren.

Återvändande IS terorister som våldtagit barn och bränt folk levande är välkomna tillbaka till Sverige, samtidigt som människor som har skaffat sig en framtid här, jobbar och gör rätt för sig utvisas för de har tjänat för lite, inte tagit ut sin semester, eller kanske stavat fel när de fyllt i någon blankett? Samtidigt finns det invandrare som bott och levt på bidrag i Sverige i 15 års tid utan att ens lärt sig Svenska, Kanske är dags att ta de i örat och ge det ultimatumet, skaffa ett jobb eller åk hem?

Jag tycker inte att jag är värd mer en någon annan, Jag har inte heller någon brun skjorta i garderoben. Men jag tycker att utlänska medborgare som bott i Sverige 15-20 år och fortfarande inte kan prata Svenska eller försörjer sig själv ska utvisas?  Att återvändande IS terorister som har dubbelt medborgarskap ska utvisas och de övriga låsas in på livstid? Att 9000 25 åriga barn från Afghanistan ska utvisas? Att det är skit att de har byggts 22 lägenheter för 35 miljoner till flyktingar på ringvägen i Stockholm när det bor fattigpensionärer i soprum ett stenkast därifrån?

Utöver 7 klöverns misslyckade invandringspolitik är SD det enda partiet som vill att livstidstraff ska var vad det heter SD är det enda av våra partier som vill att t.ex. Anders Eklund som våldtog och mördade en 10årig flicka inte ska släppas ut något mer.

 

20180914_195237webbdfghjkk.gif

Sista natten på Gålö för i år, kallt och mörkt ute men varmt och skönt i tältet.

Köpte 2 granatäpplen som de skulle få frossa på sista helgen, men båda två var ruttna och bruna inuti, lite trist.

DSC_7609webbsdf.gif

 

Tror det är Capella? det är den tredje ljusstarkaste stjärnan på norra stjärnhimlen och den sjätte ljusstarkaste stjärnan på hela himlavalvet, den ligger 42,2 ljusår från jorden. Tyvärr blev det molnigt och regn då jag skulle tillbringa sista natten på Gålö med att försöka hitta vintergatan.

 

En lång tråkig vinter ligger framför oss nu. Men bara 70 dagar kvar till Mauritius, och 08/03 bär det av till Kap Verde en vecka.

19/09

 20180919_155851webbdfgh.gif

Sådärja då är Gålö stängt för i år,käns lite trist.

20180929_112729webbbbbbgg.gif

Gunnar, Koko och Lillen på friflygning. Koko flög lite hit och dit, kanske 7-8 meter och landade perfekt varje gång utan att förlora höjd.

20180930_132753webbbdfgh.gif

Tror inte att Gunnar kommer bita mer på tapeten, i alla fall inte här?

Sopgubbe är ett kanon jobb om man behöver hitta läskiga saker att placera ut på förbjudna platser.

Tog en morgonpromenad runt Magelungen, en rutten sjö i Farsta.

DSC_7815webbdf.gif

DSC_7820webbasdfg.gif

DSC_7802nywebb.gif

Den här soppåse hållaren från Ikea är nog en av de bästa fodergömmorna jag har haft, hon fulkomligt älskar att rota fram godis ur den bara köra ner ihoprullade tidningar, ursköljda mjölkpaket, m.m. och gömma lite nötter eller frön i dem.

Herre på täppan.

Söndags skoj i Rågsved.

Varför inte bara ställa en container för blandat avfall i områden där det ser ut så här i alla djävla rum.

Pojken som jag delar sopbil med är drygt 30 år gammal, ibland blir jag förvånad när han inte vet sånt som alla vet, t.ex. när Hoa hoa kom gående på Götgatan, kolla där går Hoa hoa sa jag, vem är det frågade pojken? Senare uppe på Mosebacke så skriker han, stanna bilen.

Han far ut och springer fram till en kille som glatt ställer upp på att ta en selfi med pojken. Tillbaka i bilen frågade jag honom, vem var det? Det är ju steve angello svarar han samtidigt som han ser ut att undra vilken planet jag är ifrån? Ja ja det är nästan 30 års ålderskillnad och jag är ganska ointresserad av kändisar och dagens popstjärnor.

20181104_123518webbpaprika.gif

Mitten av november och skördar fortfarande paprikor i mitt fönster

Tue-Nov-13-15_57_28-GMT01_.gif

Hittade en plastgrej i soporna som blev en fodergömma.

20181217_123559webbbgh.gif

Lite spännande avslut på 2018 blev det då vi upptäckte att det brann i soporna, full fart till Katarina brandstation där vi tippade ut soporna på gatan.