ny-baner-ttt-2.gif

 

Start. Grå jako.  Gojköp.  Om oss.  Bilder.  Artiklar.  Bus.  Bloggen.  Länkar.  Uppdateringar.  Gästbok.   Slutord.

 

Läser i Aftonbladet att en liten flicka.

Maria 2 år gammal ska utvisas till Armenien. Hennes biologiska föräldrar är inte är i sådant skick att de kan ta hand om henne så hon kommer med stor sannolikhet placeras på ett barnhem. Hon har bott nästan hela sitt liv hos en fosterfamilj i Piteå.

Det är hennes föräldrar, hennes hem, och allt hon känner till. Hon är hemma i Piteå och ska ingenstans tycker säkert snudd på 100% av Sveriges befolkning.

Det är ni våra folkvalda som i riksdagen stiftat dessa lagar och bestämmelser. Samtidigt försöker ni överträffa varandra när det gäller generösa invandrar regler. Vi ska öppna våra hjärtan säger ni.

Men för vilka? Kanske för Den man som plockade värdesaker av ett medvetslöst offer på tunnelbanespåret vid Sandsborg 2012 och sen lämnade han på spåret utan att larma spärrvakten så det kunde ha stoppat trafiken. Han döms till fängelse i ett år och sex månader för grov stöld.

Vidare ska han utvisas i fem år.

Sen är han välkommen tillbaka till Sverige?

Ska vi öppna våra hjärtan för honom men inte för den lilla flickan på två år som inget ont gjort.

Det är ett märkligt land vi bor i.

Mannen i fråga visade sig vara efterlyst för mord i Frankrike dit han utvisades och förhoppningsvis kommer att dömas till livstids fängelse så vi behöver nog inte öppna våra hjärtan för honom igen.

 

Men vi öppnar våra hjärtan för Maria.

Tror säkert att drygt 99 % av Sverigedemokraternas väljare gör detsamma?

027urvadersgrge5yey45-2.png

Vila i frid Tompa eller Bompa som vi kallade dig.

Den satans tumören i din skalle vann tillslut. Efter drygt 2 års kamp.

Otroligt hur positiv och glad du var ända in i slutet fast du viste att du inte hade så lång tid kvar.

Vi körde tillsammans de sista åren jag var kvar på Ragn-sells och innan det jobbade vi mycket på Älvsjömässan där jag jobbade extra mellan 1991-2009. Även om du inte mådde kanon så gjorde du alltid ditt och många gånger mycket mera både på Mässan och i sopbilen.

Du är saknad av mig och många många fler.

Sådärja en liten tröst i vintermörknet.

 

Registrerat spel

Datum: lördag 2015-01-31

Bana: Axevalla

Spelform: V75, omg.

1 120 rader x 1 x 0,50 kr Totalt: 560,00 kr

Kvittonummer: 2F64 9004 26B2 1345

Utbetalt: 9 038,00 kr

Registrerat spel

Datum: söndag 2015-02-01

Bana: Färjestad

Spelform: V64, omg. 22

Vadet gäller startnummer

162 rader x 1 x 1,00 kr Totalt: 162,00 kr

Kvittonummer: C34E 1928 44B0 1141

Utbetalt: 2 900,00 kr

sopmilobhdfgfgh443.jpg

manen.jpg

Månen vår närmsta granne endast 38 400 mil bort.

10644212_1531633247073598_1725971723444120697_o.jpg

 


Bilden är tagen på torget Brunskogsbacken i Farsta strand.
Polisen heter Bosse och även jag som står med spaden. Arangerad bild i södernyheterna. Där det stod att vi trivdes med våran kvarterspolis. Som vi aldrig sett förut och aldrig såg igen efter bilden togs. 67-68?

Vad gör man en vinterdag då man inte vill gå ut i kylan?

Man kan leka med sig själv lite.

klar..jpg

mysingen3cb.jpg

mysingen4x.jpg

mysingen5.jpg

Skoj med Photoshop.

5 dagar kvar till fredag!

21 dagar kvar till Teneriffa!

51 dagar kvar till säsongstart på Gålö!

288 dagar kvar till Kuba.

3474 dagar kvar till pension! 

025fore.jpg

025asdfghj.jpg

Före och efter Photoshop.

Namn.jpg

13762_10153297980064574_2066477438290773348_n.jpg

Är det inte bättre att öppna porten vid in och utfart?

Jag kan förstå hur religioner en gång i tiden uppstått. Mycket som vi i dag kan förklara var för våra förfäder oförklarligt och skrämande. Och i deras värd när de vettskrämda satt runt lägerelden och försökte komma fram till varför solen försvann mitt på dagen kan jag förstå att de trodde att en solförmörkelse som vi i dag kan förklara var något som framkallats av andar eller gudar som av någon anledning var missnöjda med hur människorna levde och med offer av olika slag försökte de blidka gudarna. Men i dag när vi vet varför det blir jordbävningar, Tsunamin, Orkaner m.m. är det för mig helt obegripligt att med det utbildningsmaterial som i dag finns att det fortfarande finns människor som tro på gudar.

Många religioner har i dag inga anhängare kvar Asa tron t.ex. Finns det i dag någon människa som tror att det är Tor som svingar sin hammare uppe bland molnen när det åskar?

Men det finns 1,6 miljarder människor som flera gånger om dagen ligger med fisringen i vädret och ber till Allah.

Ortodoxa judar står med sina löjliga frisyrer och fåniga hattar och juckar framför en gammal mur i Jerusalem.

Hallå det är 2015 nu vi vet varför det regnar och blåser.

I skrivandes stund är det tusentals försvarslösa små barn som får sina könsorgan sönderskurna för att deras föräldrar vill blidka gudarna?

Helt sjukt.

De första texterna till vad som skulle bli bibeln skrevs för flera tusen år sedan av någon Haschrökande fåraherde som inte ens viste att jorden är rund. Gud skapade människan till sin avbild. Ok men först skapade han massa dinosaurer som levde på jorden i 60 miljoner år. Varför då?  Och varför skapade han neandertalare och innan de dök upp Cromagnonmänniskan osv.  Och varför skapade han Japaner som han placerade på några öar utanför Kinas kust där han skapade Kineser. i Australien släppte han ut Aboriginer och varför vandrade dom omkring i Australien i 40 000år utan att gud gav de någon stentavla med hans budord?  Varför kan man inte läsa om de i bibeln? var de med på båten jag menar Noaks ark. Nää enligt bibeln var det bara Noa, hans hustru, hans tre söner och deras hustrur. Skulle jag tro på det som står i bibeln skulle jag tycka det var mycket märkligt att t.ex. inga indianer fick följa men fast det bevisligen finns indianer jag har med egna ögon sett flera stycken på andra sidan av det stora vattnet.

Jag hade också om jag trott på det som står i bibeln tyckt det var en smula onödigt av Noa att ta med två fästingar på båten. Även den lilla fisken (Vandellia cirrhosa) Tandpetarfisk som lever i Amazonasfloden och har den fula ovanan att simma in i penisar på badare och väl framme i urinblåsan fäller ut sina taggar och börjar där äta vävnad och blod. Varför gud skapade den fisken och sen lät den få följa med på båten skulle jag tycka va märkligt. Faktiskt skulle jag tycka det va så märkligt att jag skulle börja tvivla på att de som står i bibeln är värkligen är sant.

Jag vet att det som står där inte är sant utan trams som skrivits av människor som inte viste att jorden är 4 miljarder år gammal och att det funnits dinosaurier och andra tidiga modeller av människan.  Religiösa människor var på den tiden inte dumma de hade bara inte tillgång till det utbildningsmaterial som religiösa människor har i dag. Så hur kan det i dag 2015 finnas människor som tror på gudar? När kommer kristendomen och andra religioner att gå samma öde till mötes som Asa tron?

Jag kan inte bevisa att gud inte finns jag kan inte heller bevisa att Tomten inte finns fast jag vet det sen många många år tillbaka.

untitledasdfgfrr.png

 

 

Gud som haver barnen kär,

 se till mig som liten är.

 Vart jag mig i världen vänder,

 står min lycka i Guds händer.

10369138_10153092388468695_6314934344003641056_n.jpg

Den här bilden åker omkring på FaceBook

Tyvärr är det här en ganska vanlig vanföreställning bland många Svenskar

Så om det fans 1000 länder på jorden och alla släppte ut en promille var så skulle alla miljöproblem vara lösta? Nää det är inte så enkelt man får titta på vad man som person bidrar med i mängd koldioxid. Vilket land man bor i har ingen betydelse.  En Svensk som åker på semester till Thailand t.ex. bidrar säkert med mera koldioxidutsläpp bara på den resan en vad en hel by med människor i Namibia släpper ut under en hel generation.

Kina är en stor miljöbov men det bor 1,3 miljarder människor i Kina. Så om man tittar på utsläpp per person och år ligger Sverige högre med Över 5 ton koldioxid per person och år jämfört med Kinesens 4,5 ton per år. 2004

Sen kan man titta man varför det släpps ut så mycket skit i Kina t.ex. Jo där tillverkas mycket som vi dagligen använder. Min telefon t.ex. är tillverkad i kina likaså mina  byxor.

Min lax som jag äter på julafton kan vara odlad i Norge och packad i Kina och matad med pellets tillverkad av skräpfisk som damsugits upp ur havet runt Västafrikas kust. Bananerna i min fruktskål kan jag inte kalla närodlade.

Jag klarar mig. Jag lever kanske i 25 år till men vår planet är döende och nästan ingen bryr sig.

 

10/08

Börjar bli lite less på det här. Djävla människor hur i helvete tänker de. Denna info ska upp på deras anslagstavla i porten. Tvivlar på att det hjälper men provar.

 blodwerty555.jpg

 

Det är inte första gången jag skär mig på era sopor. Men hoppas det är den sista.

Du som kastar flaskor rakt ner i sopnedkastet. Förstår du inte vad du kan ställa till med?

Många säckar här är så fulla av trasigt glas så att jag inte kan hantera de utan att riskera skärskador

Du kan förstöra mitt liv. Nu var det bara ett litet stick som var ca 2cm djupt. Men jag kunde ha skurit sönder ett muskelfäste, knä eller sena. Jag kunde ha fått men för livet. Hur tänker du? Lite djävla respekt och hänsyn tycker jag att jag kan kräva? Det finns glasiglos på promenadavstånd från den här adressen använd de hädanefter. Jag tömmer era sopor måndag och torsdags mornar om du som känner dig skyldig till att ha kastat flaskor i sopnedkastet vill komma ut och be om ursäkt/Bosse

16/08

Jaha då har man blivit 56 år gammal men jag känner mig ej som det. Vet i och för sig inte hur man ska känna sig då? Men ibland så läser man något i en tidning och så är det en bild på någon gubbe som är 53 och jag tycker han ser skitgammal och sliten ut. Ser jag ut så nää jag skakar på huvet för mig själv nää. Händer ofta.  Lite mage har jag som vanligt fått efter sommaren men nu börjar snart judoträningen igen så den är snart borta

Men köpte ett Fisheye objektiv till mig själv i födelsedags present. Och med det kan man ta roliga bilder med lite udda effekter. Vidvinken är så extrem så ibland måste man luta sig lite framåt när man tar en bild så ens fötter inte kommer med på kortet. Här är några bilder jag tog på Gålö nu i helgen.

043fishnbvcd54.jpg

089fishertyyuuuuuu.jpg

112fishsdghtr656t.jpg

050fish1111111w.jpg

 

3285 dagar kvar till pension.

99 dagar kvar till Kuba.

205 dagar kvar till Egypten.

morfarjgjgjg.jpg

 

En artikel om min morfar som var den siste att bo helt omodernt på Södermalm i Stockholm.  urklipet är från 1974? och hans hyra var på 27kr i månaden. Jag är själv minst 6e generationen på min mors sida som är född på Södermalm.

Ni som länge undrat om jag var duktig i skolan. Nu behöver ni inte undra längre jag ska nu dela med mig av en av mina många hemligheter.

 

 betygfftujjkj.jpg

 

Var inte så tokigt i de ämnen jag stod ut med.

Mitt militära betyg måste ha gått till historien som tidernas sämsta men de har jag slarvat bort eller kanske kastat mins ej?

 Läser i Aftonbladet att en 25-årig man döms till fyra och ett halvt års fängelse för att ha våldtagit en 12-årig flicka. när våldtäkterna begicks, försåg flickan med handbojor och kedjades fast i en krok i taket. Sedan utsattes hon för grova sexuella övergrepp.  Han använde bland annat piskor och koppel vid våldtäkten.  Max straffet för grov våldtäckt är 6 års fängelse.  Jag undrar vad Attunda tingsrätt har hittat för förmildrande omständigheter för att inte döma han till max straffet? I min värld finns det inget mildrare en livstids fängelse för detta as.

23/09

Läser att rökning i bil med barn blir förbjudet i England from 1 oktober.

Märkligt att det inte är förbjudet i Sverige sedan länge. Man får inte ta en obstinat 5 åring i örat och leda han/hon i säng men tvinga barnet till passiv rökning är ok?

Mins själv då jag som barn satt i baksättet och mådde illa när modern satt och bolmade i bilen. Jag blev lätt åksjuk som barn och ciggaret röken gjorde inte saken bättre.

Det var länge sedan men att det även i dag när vi vet lite mera finns föräldrar som röker bredvid sina barn är obegripligt. Hur fan tänker de? Eller de gör nog inte det. Många föräldrar skyddar sina barn från fel saker. De får inte klättra i trädet för de kan ramla ner de får inte prova att slå in en spik för de kan slå sig på tummen.  Låt de gör det. Det gör ont men är inte farligt alla har slagit sig på tummen när man spikat. Alla har sågat sig själv i fingret.  Alla har ramlat ner från någon höjd. Alla har gått ballansgång på ett staket och legat bredvid det med stora smärtor i underlivet. Det är inget farligt. Men andas cigg rök som bevisligen innehåller mer än 200 cancer framkallande ämnen är ok. Även att sitta på Mac Donalds och låta barnen proppa i sig massa skit som innehåller stora mängder Socker och transfetter. Att dagligen ha käften full av ostbågar sega råttor och chokladbitar. Finns det i dag något barn som skulle acceptera ett glas vatten för att stilla sin törst istället för Coca cola, Fanta och annat skit som bara innehåller massa socker. Snacka om att göra sina barn en Björntjänst. Diabetes typ 2 går bara längre och längre ner i åldrarna pga. Att många föräldrar är idioter.

Ett av världens yngsta fall av åldersdiabetes, typ 2-diabetes, har nu upptäckts av en läkare i Texas. Flickan, som var tre år och vägde 35 kg, levde nästan enbart på skräpmat, godis och sötad dryck.

 

01/10

YKB.

Yrkeskompetens bevis.

From 01-10-2016 måste alla som kör tung trafik i EU ha genomgått denna kurs på 35 timmar. Jag har kört tung trafik sen 1980 och nu helt plötsligt ska jag vidarutbilda mig i yrket. Kursen är uppdelad på 5 delkurser. Jag har nu gått 3 stycken och undrar vad fan jag håller på med?

Så här står det på Transportstyrelsens hemsida.

Att utföra persontransporter och godstransporter med buss och lastbil är ett ansvarsfullt arbete som ställer höga krav på kunskap och skicklighet. Därför finns en lag som reglerar krav på yrkesförarkompetens för att få utföra sådana transporter.

Nu kommer lite exempel på vad vi som kör tung trafik måste lära oss för att bli bättre och säkrare chaufförer

  Utöver det jag redan läst när jag tog min C. E Behörighet så ingår det att man ska bolla med varandra. Det går till så här, man ska ställa sig i en ring med alla andra stackars satar som mycket hellre skulle vara någon annan stans på lördagar då vi går kursen. Alla i ringen får ett numer sen ska den som har numer ett kasta bollen till den som har nummer 2 osv. Sen ställer vi oss i nummerordning och gör om proceduren och konstaterar att det var lättare då. Sen lägger vi oss på rygg och mäter hur långt bort våra magar är från golvet. Vi berättar sen förvarandra vad vi äter till frukost lunch och middag och hur många timmar vi sover på natten. Vi tittar på filmer där någon med namn Raymond kommer hem på fyllan och har svårt att få in nycken i låset. Vi får också se när Raymond äter bullar, hamburgare och har tråkigt på jobbet. Vi ser också en film där en chaufför hoppar ner från hytten och bakgavel lyften samtidigt som vi får lära oss att det inte är bra för knä och rygg. Vidare delar vi upp oss i små grupper och spelar ett tärningspel där den som kastar tärningen och kommer på t.ex. en blå ruta tar ett blått kort och läser något som vi i gruppen ska diskutera t.ex. om det är bättre att gå och träna på ett gym än ha ett hemma gym hemma. När vi diskuterat det en stund får vi 20 poäng som spelledaren skriver upp på ett papper. Sen är det nästas tur att slå. Efter en timme eller så räknar vi poängen och jämför de med de andra grupperna. Jag har nu två lördagar kvar innan jag får min YKB Behörighet. Men det är inte klart med det. Yrkeskompetensbeviset gäller i fem år. Därefter krävs att föraren går en återkommande fortbildning vart femte år för att förnya beviset. Kunskap är makt sade den brittiske filosofen Francis Bacon för över fyra hundra år sedan.

YKB Är trams sa jag precis nu.

3239 dagar kvar till pension

10/10

I går kväll vid läggdags vad skönt i morgon är det lördag.

I dag vaknar 05:00 och undrar varför jag ska ligga här och titta i taket?

Ganska trist speciellt när det är så mörkt så jag inte ens ser taket.

Tog en tur till Farsta strand och sjön Magelungen. Här är jag uppväxt. Känner igen varje sten har minnen från varje vrå. Jag har gått igenom isen på sjön. Jag har badat och simmar runt i den. Ja jag lärde mig simma i den. jag har fått utslag när Jag badat i den jag höll på att drunkna i den. Tack Gunnar Goude. Jag har fiskat i den. Jag har hånglat vid den. Jag har druckit öl vid den Jag har spytt i den har för mig jag tog mitt första halsbloss utan att hosta vid den.

magel01.jpg

magel02.jpg

magel03.jpg

magel04.jpg

magel05.jpg

magel06.jpg

magel07.jpg

Och nu en stor mugg kaffe och sätta mig in i dagens v75a.

18/10

Jippiii  13937kr  på V75.

För några mornar sen höll jag på att köra på en människa på ett övergångställe nere vid Hornsbergs strand. Jag hade bara åkt 15 meter från senaste stoppet med sopbilen så hastigheten var inte så hög. Det var tidigt på morgonen och mörkt ute. Människan som plötsligt befann sig på övergångstället var en helt svartklädd joggare som sprang rakt ut i gatan framför mig. Jag upptäckte han när han var framför bilen och jag tvärnitade. Han stannade och tittade på mig som jag var någonting som katten släpat in på bästa mattan samtidigt som han slog ut med armarna för att markera att han befann sig på ett övergångställe och för att få mig att fatta att jag ska stanna vid övergångställen och lämna företräde åt fotgängare.

Jag brukar inte veva ner rutan och skälla på folk i trafiken men lite småchockad och förbannad vevade jag ner rutan och skrek, MEN DU SYNS JU INTE DET ÄR MÖRKT UTE OCH DU ÄR HELT SVARTKLÄDD SKAFFA REFLEXER DIN DJÄVLA IDIOT!!  Han sa inget till sitt försvar utan efter att ha stått mållös i några sekunder lomade han iväg förhoppningsvis ramlade polletten ner så han köper reflexer innan nästa joggingtur?

Hela stan är full av svartklädda joggare tidiga mornar hur fan tänker ni?

 Löpskor 2000 kr inga problem.

Moderiktiga träningskläder SVARTA 1500 kr inga problem.

Löpdator 1500kr inga problem.

Sportarmband för telefonen med trådlösa hörlurar 2000kr inga problem.

Snap-reflex som är självformande på arm eller ben. 2-pack. 49,90 Nää oj vad dyrt och onödigt.

23/10

Har nu kört på gym ett drygt år och byggt på mig lite muskler. Mitt jobb har pga. av det blivit lättare. De sista sopsäckarna på kärran som jag lyfter högre en min längd går mycket lättare att bolla med nu mera. Även att putta kärl framför mig i uppförsbackar går lättare.

Hoppas att jag håller och orkar jobba som sopgubbe tills det är dags att kvittera ut min jättehöga pension om knappt 9 år.

På gymmet finns alla möjliga olika människor förutom en del gamla gubbar och gummor som jag finns det bl.a. en som jag skulle vara ganska säker på att det är en tjej om det inte vore för mustaschen.

Kan inte låta bli att stirra på människan i smyg hela tiden men törs inte fråga vilket kön den har?

De flesta är inte speciellt muskelösa utan vanliga människor som vill hålla sig i någorlunda form och magen i schack för att må lite bättre och förhoppningsvis leva lite längre.

Men det finns det en del som tycker de är skitcoola när de går omkring i sina alldeles för små linnen så alla andra kan skåda deras muskler. Flera av dem gillar att skåda sina egna muskler i de många speglarna som finns i gymmet. Sen finns de en del som är tvärt om de klär sig som det är -20C de har tjocka träningsoveralls byxor och tjock tröja med luva på. Undrar om de också tycker de är coola när de svingar hantlar med sina luvor över huvet?

Finns också män som har stumpbyxor på sig? Och sen shorts på dem? Varför? Är det coolt? Jag kanske är för gammal för att förstå?

Sen har vi de coola rebellerna. Tyvärr är de ganska många. Coola rebeller är de som trots att det finns pappershandukshållare och blomsprutor med sprit i bara några steg bort var man än befinner sig i lokalen. Vägrar att torka bort sitt eget svett från maskinerna de är klara med. Finns skyltar överallt längst väggarna som säger. Tack för att du alltid torkar ren maskinen efter dig. När det egentligen skulle stå VISA HÄNSYN MOT DIN NÄSTA OCH TORKA AV MASKINEN EFTER DIG ELLER FÖRSVINN HÄRIFRÅN OCH TRÄNA I SKOGEN DITT SVIN!  

De skulle ha en spark i skrevet men jag vill inte sparka dem där pga. min fredliga natur.  Många av de coola är inte heller så coola när de ska duscha efter passet.

 Löjligt att se hur vuxna människor smyger och ålar sig under handukar och gömmer sig bakom skåpdörrar för att de inte törs visa sin balle. Flera med utländsk härkomst duschar med kalsongerna på sig? Många duschar inte alls? Hur i helvetet kan man ta av sig träningskläderna och sätta på sig sina vanliga kläder när hela kroppen är sjöblöt av svett? Jag ryser i hela kroppen bara jag tänker på det. Men vi är alla olika själv har jag i skrivandes med stor sannolikhet fågelskit på mig någonstans utan att jag för den delen bryr mig. God natt!

28/10

Hur fan tänker Stefan Löfven?

I dag är tandvården gratis för alla upp till 21 år.

 S- kravet är att förlänga det upp till 25 år under nästa mandatperiod.

Varför ska jag vi skattsedeln betala tandläkarkostnader för en 25 åring som med folktandvårdens tandvårdsförsäkring betalar 117 kr per månad. En 25 åring som jobbar och bor hemma springer på krogen flera gånger i veckan där det dricks öl för 45kr glaset köper dyra märkeskläder och Björn Borg kallsonger för 400kr styck. Jag är helt tillfreds med att betala skatt för vår gemensamma välfärd men här går gränsen.  Gratis tandvård så länge man studerar oavsett ålder är ok i ett välfärdsamhälle. Men jobbar man ska man fan betala sin tandläkar räkning själv

Även fattigpensionärer som har mindre än 8000kr i månaden före skatt är via skattsedeln med och betalar för unga vuxnas tandläkar besök medan de själva får vända på varenda krona.

Skulle vara intressant att hör vår Statsminister försvara detta vansinniga förslag.

 

 

12189541_10153600025769845_.jpg

Jag är så glad att jag inte kör liftdumper längre när jag ser sådana här på stan.

Brukade fråga på byggena när det såg ut så här när jag gick in i boden för att få en påskrift om när de ska dricka kaffe häller tills koppen är full eller till kannan är tom. Kanske någon pollett föll ner någonstans?

 

12345435trrtrtrfgfgfgfgfgfg.jpg

Texten är ej min. Men lekt lite en tråkig söndag.

14 dagar kvar till Kuba!

22/11

20151122_094233webbbbb.jpg

Trots att det ska bli skönt att slippa er i några veckor så får jag alltid separationsångest när jag ska åka och lämna bort er. Trots att jag ibland vill strypa er så Saknar jag er redan. Hoppas ni får lika roligt i Tumba som jag får på Kuba.

Kram/ Husse.

Ja 18 timmar tills jag får en häst spark i ryggen så bär det iväg till Kuba!!!

Nyårsafton!

Kuk dator.

Köper en ny PC till mig själv i julklapp, Jippi!!!

Eller? Det börjar med att jag inte kan installera en del av mina program för Power DVD kan inte läsa det formatet. ( Power DVD är nått förinstallerat skit som är till för att djävlas med konsumenterna) Får support av en datorkunnig efter att jag suttit flera timmar hemma och surfat runt på olika forum samt supportsidor. avinstallerade Power DVD sen funkar det. Nästan Dvd:n startar ej upp av sig själv så man är tvungen att öppna skivan i utforskaren och därifrån starta upp den.

Sen var det dags att få e posten att fungera. Windows 10 har ett nytt e postprogram som naturligtvis skulle krångla. Jag lyckades skicka mail men inte ta i mot. Kollade alla inställningar typ pop hit och dit och allt skit. Allt stämde men fungerade ej? Då tänkte jag att jag tar hem Windows mail och provar det. Naturligtvis går det inte att bara ta hem det från Microsofts webbplats utan man måste ta hem ett helt paket med massa skit som jag inte vill ha eller ens vet vad det är. Ok skit samma bara att avinstallera det jag inte vill ha så jag klickade på ladda ner. Skälvklart så fungerade det inte utan det kom upp en skylt att det finns redan ett mailprogram förinstallerat med Windows 10. In på något forum där jag läste att man måste installera något som hette Frame work? Ok gjorde det och vips så hade jag Windows mail på datorn, Men det fungerade inte att ta i mot e post bara skicka. Avinstallerade hela paketet. Och började om att kolla alla inställningar och leta hjälp på forum. Efter många många timmar gav jag upp och ringde Bredbands supporten där en expert för blott 19kr i minuten skulle hjälpa mig med problemet. Efter att ha fjärstyrt min PC och själv kontaktat någon support lyckades han få det att fungera efter 45 minuter 45x19 = 855kr. Han var ganska schyst och sa som det var att han inte hade stött på det nya mailprogramet i Windows 10 förut och skrev ner tiden till 10 minuter.

Nu var det frid och fröjd på Folkparken 11. i några dagar, tills i går då jag inte kom ut på nätet fast jag  var ansluten till mitt nätverk och alla inställningar var ok. Startade om om datorn och då kom jag ut på nätet igen men skulle jag kolla någon annan sida var det kört igen. (Din dator är ej ansluten till internet) startade jag om datorn igen så kunde jag besöka en sida.  Och vidare i dag så gick det inte alls att komma ut på nätet. Körde alla felsökningsprogram jag kunde hitta men de hittade inga fel?  Något som förr har kunnat lösa vissa problem jag haft är att köra en systemåterställning, vilket jag gjorde. När jag tittat på snurrande prickar (Snurrande prickar får man titta på istället för ett hjul som man fick titta på i Windows 7 och ett timglas som man fick titta på i Windows XP) Säga vad man vill men tekniken går framåt!!!  Men skit i det, efter ca 2 timmar stirrande på de djävla prickarna drog jag ut sladden, tog bort batteriet och åkte till Siba md skiten. Nu ska den in på rep/service eller nått.

Som tur är har jag min gamla PC kvar att leka med. Skulle också vara spik nykter i kväll då jag är hemma med mina djur som inte tycker raketer är kul. Men är så upprörd att jag förutom att jag vill dela med mig av mitt elände så ni kan tycka synd om mig också har varit på systembolaget och köpt en kasse öl för att lugna ner mina nerver. Gott nytt år alla utom du Bill Gates som jag vid flera tillfällen förut har önskat att tusen loppor ska bygga bo under din förhud.

Tillbaka.