ny-baner-ttt-2.gif

 

Start. Grå jako.  Gojköp.  Om oss.  Bilder.  Artiklar.  Bus.  Bloggen.  Länkar.  Uppdateringar.  Gästbok.   Slutord.

 

Tröstande ord till nya papegojägare.

Att ha gojor innebär en hel del städande både planerad städning och oplanerad städning. Den planerade städningen är dammsugning 1-5 gånger per dag göra rent i buren och runtomkring. Torka skit m.m. Och det är något som papegojägare inte kommer ifrån. Men den oplanerade städningen blir mer och mer sällsynt ju längre tid man har haft papegojor. De ställer till en del när man vänder ryggen till. Blommor och div saker från diskbänken och bord åker i golvet. Dammsugarpåsen blir fort full av jord och glasbitar i den nya papegojägarens hem.

Med tiden om man har en pratglad papegoja kan man om man har tur också få en självavslöjande papegoja. Man hör t.ex. den säga aj aj aj eller fy fy fy när den är på förbjudet område eller har stulit en penna som den har planerat att undersöka inuti. Och då hinner man många gånger avstyra vad den skulle hitta på.

Man tror man har koll och en falsk känsla av trygghet infinner sig i den nya papegojägarens hem. Med andra ord en tid av lycka. Men det varar inte länge för som ni vet är papegojor smarta djur och de kommer efter ett tag på att det är bättre att hålla käften när man ska hitta på något djävulskap för att inte locka dit Husse/Matte.

Några år av trasiga mobiler datormöss och fjärrkontroller följer.

Men ha förtröstan Som gojägare utvecklar man med åren ett sjätte sinne. Man kan t.ex. sitta vid datorn och se helt avslappnad ut. Men det sjätte sinnet är på helspänn hela tiden beredd att aktivera kroppens andra sinnen vid minsta onormala händelse som någon ändring av fågelns position något ljud som inte riktigt stämmer eller plötsligt avsaknad av ljud.

Så ni nya gojägare som nu sitter och gråter över farmors vas som ligger på vardagsromsgolvet i tusen bitar

Allt kommer att bli bra det tar bara lite tid.

/Bosse

2bus2014dfghjk.jpg

Tillbaka.