ny-baner-ttt-2.gif

 

Start. Grå jako.  Gojköp.  Om oss.  Bilder.  Artiklar.  Bus.  Bloggen.  Länkar.  Uppdateringar.  Gästbok.   Slutord.

 

Gunnar född 031202 i söderhamn.

Gunnar är en ganska gapig fågel som tycker om att skrika. 

Det roligaste Gunnar vet är att sitta på Husses axel och utan förvarning tokskrika i mitt öra. Han är kär i Lisa som är kär i mig. Det läskigaste Gunnar vet är myggor.

30/12/04

Gunnar lär sig att skrika högre och högre hela tiden. 

 (Jag är så stolt) 

Hans skrikperioder blir bara fler och fler så jag var tvungen att köpa öronproppar.

Det positiva i det hela är att jag har börjat ta långa promenader så jag blir smalare och smalare för varje vecka som går.

 På promenaderna brukar jag möta mina grannar som oxå verkar trivas i naturen.

Men dom stirrar på mig med något vansinnigt i blicken. Nä nu ljög jag igen.

28/02/05

Gunnar har börjat rugga han ser för djävlig ut. 

Det kommer massa nya fjädra i nacken som Husse får sitta och pilla med på kvällarna. Der är egentligen Lisas jobb men hon är fortfarande svårflörtad.

Stackars Gunnar han försöker verkligen pyssla med henne. Men han duger bara när han har något smaskens i munnen.

 Men dom leker och busar med varandra. Gunnar skriker inte lika mycket som förut.

 Men jag har ju Lisa. (Vilken tur.)

 06/06/05

Gunnar har blivit ganska tystlåten han gapar och skriker men inte ofta. Han har oxå blivit mera kelig men med Lisa får han inte kela.

Jag tycker Gunnar är mycket charmig men hur han ska charma Lisa vet jag inte. 

Jag är (tyvärr) inte rätt person att komma med råd om hur man fixar tjejer.

Gunnar är väldigt självständig och roar sig mycket själv.

 Får han en toa rulle eller något annat som går att ta sönder så är han nöjd. Pennor är kul jag tar ut bläckpatronen och fjädern så får han bita sönder resten.

Gunnar är chip märkt och har ingen ring. Men det har Lisa. Gunnar är väldigt nyfiken  och vill kolla vad det är och kanske leka lite med den. Men det vill inte Lisa som tror att han ska bita henne i benet. och så blir det bråk och oväsen.

23/07/05

Ja då har nästan hela sommaren gått. Gunnar har nästan fått tillbaka alla sina vingpennor och han kan flyga max 10 meter trodde jag. Vi var nere vid klipporna och badade transport buren stod  6-7 meter från från vattnet.

 

Gunnar eller Lisa blev rädd för en mås. (Som dom ser massor av varje dag)  Lisa flög 2 meter och sen sprang och flaxade hon över klipporna och plums i vattnet ett fall på 2 meter. Gunnar flög ut över havet det blåste kraftigt så han fick luft under vingarna 10 meter ut ändrade han riktning  och flög längst kusten vi var flera personer där så jag satt efter Gunnar som fortfarande var i luften medan en polare plockade upp Lisa som bara var en halvmeter ut i vattnet  Gunnar flög 50 meter sen vek han av igen och landade i en tall.

Det var en skräckupplevelse.

Jag trodde inte han kunde flyga så långt om det inte blåste. Det var kraftiga uppvindar vid klippkanten. Men en vecka senare när han satt i en tall så gick grenen av som han satt på då var det dags igen Gunnar sätter av och landar 7-8 meter upp i en björk 20-25  meter bort det var en gammal kraftig björk jag nådde dom nedersta grenarna men dom var gamla och torra så jag kunde inte komma upp.

 Jag stod under trädet och försökte locka ner honom då himlen öppnade sig det började åska och blixtra  Gunnar kröp ihop  och satt livrädd i trädet jag fick ingen kontakt med honom i en och en halv timme stod jag under trädet jag vågade inte gå där ifrån i fall att han skulle bli skrämd av åskan och ge sig iväg. 

När det slutade regna så började han pipa och ville komma ner men grenarna satt så glest så han kunde inte klättra ner och flyga vågade han inte. Jag började samla pinnar som jag kastade upp för att försöka skrämma ner honom 15-20 pinnar kastade jag innan jag träffade honom och han blev rädd och flög ner.

Så nu är det transport buren som gäller resten av sommaren då jag inte vill klippa honom något mer i år.

Man läser om folk som har gojor som flyger bort när flygförmågan sakta återvänder efter en klippning.

Likt förbanat så är jag så DUM DUM DUM Men jag har lärt av mitt misstag det kunde ha slutat illa men det blev ett lyckligt slut och en genomsur Husse och Goja kunde komma in i värmen det blev mycket kel och jordnötter den kvällen.

 

04/10/05

Gunnar flyger riktigt bra nu och han har blivit mer självsäker och tuffare på gott och ont. Han flyger hit han flyger dit och  han är på allting.

Han ska oxå hjälpa till hela tiden med disken laga mat hänga tvätt mata fiskarna. m.m. Det är väl kul att han vill hjälpa till tänker du. (Men det är det inte.)

Jag försökte vänja Gunnar med sele föra våren men jag hade för bråttom och skrämde honom. Nu har vi tagit upp träningen igen. Vi håller efter 4 veckors träning fortfarande på med lektion nr 1 att våga vara i samma rum som selen. (Hur ska det här gå?)

 

04/12/05

Jag stod och rakade mig då kom Gunnar flaxande och landade på min axel. Här står Husse och smyg äter grädde med hela ansiktet tänkte Gunnar och innan jag han reagera så hade han hela munnen full av rakkräm Tillsammans  fick vi bort den dumma rakkrämen ur munnen.

Gunnar matar och pysslar om Lisa men när han själv vill bli putsad och böjer fram nacken då sticker Lisa därifrån. Eller så sitter hon bara där och ser dum ut. Vadå  vill du att jag ska göra något. Husse som är en människa kan läsa Gunnars kropps språk men inte dum Lisa. Eller så spelar hon dum för att slippa. Ja jag vet inte jag får ringa Lena (Mitt ex) och fråga.

 hmm nää skit samma.

Om jag vill vara ifred när jag sitter vid datorn eller ser på tv då tar jag Gunnars sele runt nacken och Lisas sele i knäet.  men det var inte därför jag köpte dom.

Men om jag vill att Gunnar ska komma då öppnar jag kylskåpet då tar det 3 sekunder sen sitter han  på min axel.

04/03/06

Gunnar har blivit väldigt kaxig han biter hårt när det är något som inte passar lilla herrn. Han har bitit mig så det börjar blöda några gånger. Förut när han stal en penna tex. tog jag bara tillbaka den. Men nu håller han i den med näbb och klor. Han kan inte tala men hans kropp språk säger (SLÄPP PENNAN GUBBE JAG SÅG DEN FÖRST)

Jag får ta tillbaka den under våldsamma protester. Ibland undrar jag varför vi kallar dom för tamfåglar. Nää det var dumt skrivet. Min lilla Gunnar missförstod tonåring kanske. Hmm ok jag har oxå varit en. 

Ganska trotsig har jag för mig men jag bet aldrig min Mamma eller Pappa men jag var nog ganska jobbig.

Gunnar och Lisa har blivit mycket tajta han matar och pysslar om henne varje kväll.

13/08/06

Då har ännu en äventyrs sommar börjat närma sig sitt slut Gunnar har flugit omkring som vanligt han har varit klippt i sommar men vårat sommarställe ligger på en höjd och  blåser det så flaxar han iväg han sjunker hela tiden men det gör terrängen oxå. 

Två tårtor och en flaska whiskey har Gunnar kostat i sommar. Ett stort tack till brandkåren i Haninge

Till nästa sommar ska selen på om jag så ska behöva knocka honom först.

Gunnar pratar inte så mycket men han säger vov vov vov hela tiden kanske för att vi har en granne på landet som heter Tyson.

Är det du Tyson som har lärt Gunnar att skälla.

Jag tror Gunnar har haft en kanon sommar trots läskiga myggor och otäcka regndroppar.

28/11/06

Gunnar är lugn och sansad för det mesta. Men han har ett jag är missnöjds pip som inte är roligt att lyssna på. Så jag försöker att hålla honom nöjd vilket ibland kan vara svårt då jag inte alltid vet varför han är missnöjd.( Frustrerande)

Oftast vill Gunnar kela och mysa med Lisa som inte fattar någonting hon är hårdnäbbad jag ser på Gunnar att han är på helspänn när Lisa försöker putsa honom så biter hon honom.

Han skriker hon blir rädd dom blir ovänner en minut senare försöker dom igen.

Lycka till Gunnar Husse kan tyvärr inte ge dig några goda råd

Om oss