ny-baner-ttt-2.gif

 

Start. Grå jako.  Gojköp.  Om oss.  Bilder.  Artiklar.  Bus.  Bloggen.  Länkar.  Uppdateringar.  Gästbok.   Slutord.

 

20220106_083207webbrot44.gif

Tömde ett kärl och körde upp soporna, då hoppade det ut två råttor från vaggan och sprang iväg. Inget ovanligt men såg att det var en kvar i vaggan som kämpade för att komma upp då det var is och halt i vaggan fick den inget fäste så jag tog en kartong och hjälpte den upp, väl på marken började den släpa sig fram i snön med hjälp av frambenen bakbenen släpade bara efter.

Den hade kommit i kläm när jag körde upp soporna och båda bakbenen var brutna eller kanske ryggraden. Jag böjde mig ner och hörde hur den pep av smärta när den släpade sig fram. Så inget annat att göra en att med klacken stampa den i huvet och förkorta dens. lidande.

För många är det bara ett äckligt skadedjur men har själv väldigt svårt att ha ihjäl levande varelser även om det som i det här fallet var det mest humana att göra då den skulle frysa ihjäl efter någon timma i alla fall.

Då jag snart är gubbe och ska bli pensionär kollar jag ibland på mina sidor hos pensionsmyndigheten för att se hur det går för fonderna jag valt och hur statusen för hur mycket jag kommer att få i pension. Och jag kan inte låta bli att undra över regeln att man som pensionär ska skatta i kolumn 6 tills det året man fyller 66 år och sedan skatta i kolumn 2.

 En person som fyller 65 i januari och går i pension får första året som pensionär skatta mer än en som fyller 65 i december. Enligt min pensionsprognos blir min pension 25700kr i månaden, jag är född i augusti och får betala 2293kr mer i skatt per månad fram till årsskiftet.

Hade jag varit född 1 januari hade jag fått betala 27516 kronor mer i skatt mitt första år som pensionär än om jag varit född 31 december. Vem har tänkt till här? Och vilka är idioterna som tryckte på den gröna knappen i riksdagen när det här beslutet klubbades igenom?

kontaktwebjfjfj54.gif

Blindkontakten, inte nog med att den är placerad långt in under tanken, Japanerna har tejpat fast den på en kabel också. Tur jag är en lugn människa med en god portion tålamod. Men nu är det kopplat och klart värmehandtagen och 12 volts uttaget är på plats.

handtagswebb39393jj.gif

Tillbaka.