ny-baner-ttt-2.gif

 

Start. Grå jako.  Gojköp.  Om oss.  Bilder.  Artiklar.  Bus.  Bloggen.  Länkar.  Uppdateringar.  Gästbok.   Slutord.

 

20220106_083207webbrot44.gif

Tömde ett kärl och körde upp soporna, då hoppade det ut två råttor från vaggan och sprang iväg. Inget ovanligt men såg att det var en kvar i vaggan som kämpade för att komma upp då det var is och halt i vaggan fick den inget fäste så jag tog en kartong och hjälpte den upp, väl på marken började den släpa sig fram i snön med hjälp av frambenen bakbenen släpade bara efter.

Den hade kommit i kläm när jag körde upp soporna och båda bakbenen var brutna eller kanske ryggraden. Jag böjde mig ner och hörde hur den pep av smärta när den släpade sig fram. Så inget annat att göra en att med klacken stampa den i huvet och förkorta dens. lidande.

För många är det bara ett äckligt skadedjur men har själv väldigt svårt att ha ihjäl levande varelser även om det som i det här fallet var det mest humana att göra då den skulle frysa ihjäl efter någon timma i alla fall.

Då jag snart är gubbe och ska bli pensionär kollar jag ibland på mina sidor hos pensionsmyndigheten för att se hur det går för fonderna jag valt och hur statusen för hur mycket jag kommer att få i pension. Och jag kan inte låta bli att undra över regeln att man som pensionär ska skatta i kolumn 6 tills det året man fyller 66 år och sedan skatta i kolumn 2.

 En person som fyller 65 i januari och går i pension får första året som pensionär skatta mer än en som fyller 65 i december. Enligt min pensionsprognos blir min pension 25700kr i månaden, jag är född i augusti och får betala 2293kr mer i skatt per månad fram till årsskiftet.

Hade jag varit född 1 januari hade jag fått betala 27516 kronor mer i skatt mitt första år som pensionär än om jag varit född 31 december. Vem har tänkt till här? Och vilka är idioterna som tryckte på den gröna knappen i riksdagen när det här beslutet klubbades igenom?

kontaktwebjfjfj54.gif

Blindkontakten, inte nog med att den är placerad långt in under tanken, Japanerna har tejpat fast den på en kabel också. Tur jag är en lugn människa med en god portion tålamod. Men nu är det kopplat och klart värmehandtagen och 12 volts uttaget är på plats.

handtagswebb39393jj.gif

20220123_150926webbpankakak.gif

Bananpannkaka i ugn.

4 Bananer.

4 Ägg.

En tesked bakpulver.

En klick honung.

Några nävar blåbär.

En näve mangotärningar.

200 grader i 30 minuter.

Gott och nyttigt både för Husse och djur.

Koko börjar intressera sig för håligheter så hon börjar väll bli könsmogen, men Gunnar kommer inte få bli pappa något mera. Det är lite trist att de inte kommer överens så bra, hon kan vara riktigt elak mot Gunnar och vissa nätter får han sova på sin pinne utanför buren då hans hjärta går i hundra och han är livrädd för att bli instängd i buren med henne. Men dagtid är det aldrig några problem hör de i trappan när jag kommer hem från jobbet då de visslar och tjattrar. Lite märkligt att han är rädd för henne här då jag fick höra av gojvakterna som de var hos när jag var på Kanarieöarna sist att Gunnar var elak mot Koko och jagade runt henne i buren?

20220129_132939fiskwebbjhg.gif

Då och då när jag stirrar in i mitt akvarium, kan jag inte låta bli att undra hur idioten som gav den här Malawi Cikliden sitt svenska namn tänkte? Den är varken röd eller randig men Ni tittar nu på en röd zebra.

fiskwebbgul222.gif

Vad glor du på?

Kollar på Blocket och blir så förbannad när jag läser sånt här

Vi måste tyvärr sälja vår fina grå jako pga att vi jobbar för mycket och känner att vi inte längre kan ge henne den tid och uppmärksamhet hon behöver. Jako är 6 månader gammal.

6 månader gammal? Då har de haft henne i 4-6 veckor max. Vidare skriver de att

Vi vill att de som köper våran grå jako har den tid som behövs för att ta hand om en grå jako och har ”läst på” vad det betyder att ha en. Hmm de kanske själva skulle ha tänkt på att de hade arbete att gå till och inte hade tid att ge henne den tid och uppmärksamhet hon kräver. Så 6 månader gammal ska hon nu flytta till sitt 3e hem

Blir så förbannad på ATG och även på mig själv då jag klantar mig. Sitter och gör ett ATG tillsammans system och lyssnar på Björnkollen, Vass eller kass m.m. När systemet är klart så fattades det en slant så jag köper en andel till. och vips så stirrar jag på en tom kupong för jag glömt att trycka på att spara kupong, Inte första och troligen inte heller sista gången det händer. Tycker att ATG skulle kunna fixa så man kan öka insatsen utan att kupongen går upp i rök.

halvmaran1234rf.gif

Rotat lite i lådorna, och hittade den enda medalj jag fått förutom typ simborgarmärket. Sprang in på Stadium till massornas hurrande på tiden 1,54 har jag för mig. Fick en djävla kramp i vaden några kilometer från mål och var tvungen att promenera en stund.

Säsongens sista hög med granar?

skolwebb23456uhjj.gif

1969.

Tredje Klass. Har kontakt med några på FB, men Kommer inte ihåg vad alla på fotot heter?

bur20221jfjfj55.gif

Var förbi Gålö en sväng och satt in nya grenar i buren. Så 5-6 veckor kvar till säsongstart tror och hoppas jag.

20220226_114843.jpg

hotelufjfj74.gif

Insektshotellet har vinter gäster.

jagwebbkjfj5.gif

Jätte jätte lite Photoshop.

webbresjfjgn44.gif 

Kunde inte hålla mig längre så köpte en resa till Dominikanska, var där 1999 men i brist på andra resmål så får det bli en repris. Läser lite recensioner om Hotellet, och det blir man som vanligt inte klokare av. En skriver, underbart hotell rent och fint på rummet kanon bra mat och underbar personal, varit här 5 gånger och längtar redan tillbaka. Sen läser man nästa recitation. Åk inte hit, skitigt på rummet de städar dåligt eller inte alls, personalen arroganta och snorkiga, Maten var oftast kall och helt oätlig, jag var magsjuk i flera omgångar.

Så för att citera Thomas di leva, Vem ska man tro på tro på?

Mycket diskussioner nu bland våra folkvalda om konsekvenserna om eventuell sänkning av bränslepriset där flera menar att ett högt bränslepris begränsar människors bilåkande och på så sätt minskar utsläppen av koldioxid. Jag tror inte det har så stor betydelse då säker mindre en 10 % av bilåkandet görs för det är kul att åka bil. Många måste ha bil för att ta sig till och från jobbet, många behöver också bilen i jobbet. Och de måste åka bil även om priset på bensin är 30kr litern. Så vi får mindre pengar över till annan konsumtion, Samtidigt som många varor blir dyrare när bränslepriserna ökar då t.ex. åkerier och jordbrukares kostnader ökar och vi konsumerar mindre och mindre för att ha råd att jobba, det blir en ond karusell som snurrar fortare och fortare åt fel håll och på sikt leder till konkurser och färre jobb, eller? men vad vet jag? Kan det vara så att våra politiker är dummare än en sopgubbe som gick ut nian med ettor i nästan samtliga ämnen? En skrämande tanke, eller hur.

20220324_173514webbasgg.gif

Man får sig onekligen en tankeställare. Den här boken borde alla läsa.

ankwebbfghjfjfjfhh7.gif

Vi kunde inte hålla oss längre, så nu är premiärturen klar!

20220327_113007ewebbfghjfkf.gif

webbbnbbjfjfjfjg7685tglss.gif

Såja bravo Bo Sjögren! Byter vatten i akvariet och sätter dit slangen för att fylla upp det igen, fastnade vid datorn (Inget ovanligt.) Hör ett plaskande bakom mig och upptäcker att akvariet för länge sedan är fullt och att jag nu håller på att fylla hela golvet. Har även runnit in i skåpet där jag bl.a. har alla minna kameragrejor som var prio ett att rädda. Har nu använt alla minna handukar och smutstvätt för att torka golvet. Får trösta mig med en v75 vinst senare i dag.

12/04

En 3 timmars lång avrostningstur på småvägar och motorväg i Haninge och grannkommuner. Solskenen, värmehandtag och Dire Straits som dånar i nya Cardo hjälmhögtalare, så nice!

278576090_10159374810849845_4406330214457365624_n.jpg

När man är sugen på en chokladbit,och trycker på priset istället för produkten,och ut kommer en förpackning med keso.

20220523_193845webbsdfgh11.gif

Brukar alltid lägga undan hjälmen på hyllan i klädskåpet, men skulle iväg igen så jag lag den på Kokos favoritplats. Hallbänken. Ja så kan det gå först gången hon har sönder något, en klen tröst då jag nu kommer bli 1200kr fattigare. Stod en lång stund med Elev-Fredrik innan jag upptäckte varför jag hörde han men han inte mig.

cardiowebbatt.gif

Sådärja 875kr fattigare.

cirkelwebbsdfgggg.gif

Fick nytt tankkort, Funkade inte kontaktade kundtjänst som sa att det fungerar vist. Jaha provade igen, och jag kunde tanka, fast bara en gång. Nu funkar det inte igen. Nää tack och hej.

20220608_150136planbokwebbb.gif

Många av mina vänner och arbetskamrater har länge pikat och hånat mig för min väl använda plånbok, senast var säljaren på handelsboden som när jag köpte nya mc handskar påpekade att de sålde plånböcker också. Ok det var droppen så nu har jag köpt en ny plånbok, och med sorg i hjärtat slängt min gamla.

bildwebb1212212121212121a.gif

Brukar ibland som nu Hemnet knarka lite. Så tittar man på bilderna på någon lägenhet som är till salu och så dyker den här bilden upp, Är det för att locka eventuella köpare att slå till? Åhhh var lite tveksam till om jag ville bo här tills jag såg det här, När är det visning?

koko122123ffgye.gif

Tuffa tjejen!

 

Hon ville inte komma in från uteburen i går kväll, utan sov hela natten i värsta ovädret, spöregn blixt och dunder.

Gunnar ville inte vara ute utan kom upp på min hand som vanligt när det mörknar ute, men tjejen vägrade att komma in precis som Lisa brukade göra. De har varit ute några helger nu och frossat i granatäpple och passionsfrukt.

Nu börjar blåbären mogna erbjudit dem några bär men de vågar inte smaka på dem? Djävla töntar, de har glömt bort vad det är för något. Men nu hemma igen en vecka kvar till semester då vi kommer att tillbringa den mesta tiden på Gålö o vädret är ok.

Tillbaka.