ny-baner-ttt-2.gif

 

Start. Grå jako.  Gojköp.  Om oss.  Bilder.  Artiklar.  Bus.  Bloggen.  Länkar.  Uppdateringar.  Gästbok.   Slutord.

 

På mässan frågar många besökarna om mina papegojor kan prata. Ja säger jag. Vad kan de säga frågar de medan deras lilla barn har Gunnar på armen.

Jag måste då ljuga lite för jag kan inte mitt bland alla barn börja rabbla Lisas ordförråd

Så för istället för att säga sanningen som är Djävla arsle. Fan också. Men det var väll fan da. Gå därifrån. Men vad i gör ni för nått. Nu räcker det gå där ifrån. Aj aj aj aj aj.  Nu får ni snart stryk av Husse osv.

Så svarar jag God dag God natt hej då osv.

 

Nää jag jobbar inte fortare om du sitter i din bil och tutar på mig.

Ibland så måste jag och många flera chaufförer ställa oss lite tokigt dvs mitt i vägen för det finns ingen plats att smita in på. Det står bilar parkerade på båda sidor på vägen och jag måste stanna vid soprummet för att hämta sopor ibland är det stora rum som tar en stund att tömma.

Tyvärr så är vägarna inte bara något man kan åka fram och tillbaka till kontoret på.

 Utan det är också en arbetsplats för många. Sopbilar Färdtjänst Brödbilar Arla Pripps m.m. som levererar och hämtar till företag och affärer alla vi står ibland och blockerar hela vägen.

Ingen av oss tycker det är kul eller gör det för att djävlas.

 Ingen av oss tror heller att vi äger vägen som många tutare frågar oss när dom vevar ner rutan och skäller och fräser vi försöker bara göra vårat jobb. Jag ställer mig inte 50 meter från soprummet och släpar allting dit. Och det skulle inte du heller göra om du hade mitt jobb brukar jag säga. Jo det skulle jag. Där skulle jag ställa mig säger tutaren och pekar på en ledig p  ruta 50 meter bort upp för en brant backe. Nää det skulle du inte säger jag joooo säger tutaren. Nej säger jag och går för att hämta mera sopor helt övertygad att om tutaren hade mitt jobb så skulle sopbilen stå där den står nu. En del tutare kommer ut och skäller och vill ha telefon numret till min chef vilket dom får. Nöjda går dom tillbaka till sin bil helt övertygad om att den dumma sopgubben nu ligger riktigt illa till.

En annan sak som förvånar mig som också händer ganska ofta är när en bil kommer och ställer sig bakom sopbilen och tutar sen när jag åker och passerar nästa korsning så svänger han av mycket irriterad med fönstret nere och fingret pekar upp i skyn. Varför om han hade så bråttom svängde han inte av i korsningen bakom bilen och tog en parallellgata förbi istället för att ställa sig bakom en sopbil och tuta?

Sen är det bara kostymsnubbar folk som jobbar på typ kontor som är tutare.

Arbetare har större förståelse en snickare tex skulle aldrig börja tuta för han måste  också  ställa sig mitt i vägen ibland när han ska bära in 40 gipsskivor i en port.

Jag är ingen skitstövel ibland kommer det någon och stannar bakom bilen vevar ner rutan och typ säger du jag har försovit mig och har bråttom till ett möte kan inte du släppa förbi mig. Jo säger jag och kör fram bilen till en lucka och backar tillbaka bilen till soprumet när han har passerat.

Det fungerar men att tuta fungerar lika dåligt som att knäppa med fingrarna på krogen om du vill ha en till öl.

Och nu Maderia.

En vecka i februari åker jag till den gröna ön.

Otroligt så man kan fixa till en ganska trist bild Photoshop.

002lkjhgfd.jpg

002dfgh.jpg

 

002987654.jpg

26/02

Köpte lite konstiga frukter på Madeira som djuren skulle få smaka på.

002konstigfr1qwertg.jpg

Det här kallade dom för en sorts banan

Men när är jag googlade på konstiga frukter här hemma hittade jag den och det är Monsterans frukt. Jag smakade på den på Madeira och den smakade söt banan men den jag köpte är inte mogen och den smakade skit.

003konstigf222222df-2.jpg

007konstigfr3333rty.jpg

Upptäckte att det är en perfekt fågelskrämma.

009konstigf4444dfghjhg.jpg

008konstigfr55555uhygf.jpg

 

Den här som jag inte hittar på nätet var däremot god påminner om passionsfrukt.

010fro111111111111dfg.jpg

Tog också hem lite konstiga frön och lökar.

011fro22222222222sdfh.jpg

Provar att plantera några och hoppas att dom får stå ifred här i fönstret.

Spännande fortsättning följer.

12/03

maderialok1111111111111123r.jpg

 

 Den konstiga löken jag hittade vid en bäck växer

20130404_173648sadfhgjlh.jpg

Har också en engelsk variation av Haningegojor som Jag gjorde förra våren när jag hade trist.

Arican grey parrots.

Har inte uppdaterat den någonting för jag har inte haft trist på ett tag nu.

Kroppen fungerar nästan felfritt efter nästan 6 månaders sjukgymnastik Bara snön försvinner nu ska jag försöka börja jogga lite lätt igen. Simma fungerar bra men är sjukt trist.

Jag simmar ofta ganska tidigt på dagen då jag slutar väldigt tidigt en del dagar. Det är oftast lite folk i bassängen typ 3-10st så jag får en egen fil att nöta i.

Plötsligt kommer det en rundsimms käring. En rundsimms käring är en käring som envisas med att simma i cirklar fast det bara är 5 st i basängen. Rundsimms käringarna blir irriterade när jag och andra raksimms gubbar krockar med dom.

Om du som läser det här är en rundsims käring som badar i Torvalla. Lär dig det här. Simma runt gör man inte om det bara är 5 st i basängen. Rundsimmar gör man om det är mycket folk i basängen så man inte kan ha en egen fil.

Bort med snön vill ut på Gålö och fixa nu. Men nu är det sovtid.

grey_half_banner-2hh.gif

6 april

 

talt2013eeeesd56tyg44ewwqa3.jpg

Fattas bara lite plus grader.

DSC_0014mars22.png

 

Så här såg det ut på Gålö 11mars förra året.

20130406_sdfghhhhhhhhhhh.jpg 

Hakspettar och ekorrar göra sig inte besvär i år.

Det är naturens lag men mina grannar ger ni fan i

22/04

2aggwer.jpg

Hmm Ja blev nog lite tagen på sängen trots att det har varit livat i holken hela våren här nu. Men det var lika livat förra våren då de parade sig flera gånger om dagen i flera veckors tid.

Nu har Lisa tillbringat mycket tid i holken jag har tittat till när hon varit ute men inget ägg. Men plötsligt 21/04 fans det ett ägg i holken och i dag dagen efter fans det ett till.

Lisa kommer bara ut små korta stunder för att sträcka på sig samt äta dricka och skita.

Hon kommer också ut ur holken om jag pratar med Gunnar och hon hör ordet goda!

Det är väldigt lugnt och tyst här nu känns konstigt att kunna sitta still vid datorn timmar i sträck utan att behöva fara upp och skrämma bort henne från någon förbjuden plats.

Gunnar är väldigt lugn sitter mest i mitt knä och fixar med sina fjädrar. Han är fortfarande lite skraj för att titta in i holken tror inte att han kommer att hjälpa till någonting om det mot förmodan skulle bli någon unge.

Efter att ha sätt Gunnars tafatta parningsförsök skulle det förvåna mig mycket om äggen är befruktade. Men dom kanske har fått till det. Tydligen är det ovanligt att se grå jako para sig då dom tydligen är blyga jämfört med många andra arter. Har hört uppfödare som säger att dom aldrig sätt jako para sig.

Om det blir ungar nu blir det lite tråkigt för dom i sommar då de inte kan följa med till Gålö.

Och jag måste åka hem varje dag och se till dom. Inga blåbär eller granatäpple inte heller någon riktig sol på sig får de.

Det är med blandade känslor jag bevittnar det här. Vist vore det kul om dom fick ungar men samtidigt får jag lite panik när jag tänker på hur jag ska hitta vettiga hem åt ev ungar.

 

 

Det här är mer spännande än

vaxt3333333333333333r.jpg

det här.

30/04

20130429_160235asdfghkjjh.jpg

Mm händer inte mycket bara en lång väntan.

20130429_1619143aggggg.jpg

Ägg 1 lags 20 eller 21. Ägg 2 lags 22. Ägg 3 lags 26 eller 27 april.

Jag lurade ut Lisa i badrummet och stängde dörren och lös samtliga ägg inga blodkärl syntes nu vet jag inte vilket ägg som är vilket. Skulle ha numrerat dom men ett av äggen var 7 eller 8 dagar när ja kollade dom. Bara vänta och kolla om några dagar igen. Fast det ligger 3 ägg i holken parar dom sig fortfarande på kvällarna. Utanför buren accepterar Lisa Gunnar men i buren får han inte vara på kortsidan där holken är.

007honsgraaggfhj.jpg

 Hönsägg till vänster.

08/04

Ägg 4 lags 1 maj.

            

Låste in lisa i badrummet medan jag skulle ta bort ägg och holk.

Då jag var ganska säker på att äggen var obefruktade

003befaggsdfg.jpg

Lyste äggen en gång till för säkerhets skull.

 Och höll på att ramla baklänges när jag såg

att sladdägget som lags 1 maj såg ut så här.

Ska försöka hålla sidan uppdaterad om det nu fungerar då jag har haft stora problem med den i några veckor då det inte har gått att publicera uppdateringar.

14 maj

pissstallesdghj.jpg

Trist men inte ovanligt.

De boende trycker ner påse efter påse i första säcken tills den släpper sen fortsätter de att trycka ner mer och mer. Det där sista steget till den nästan tomma säcken en halv meter bort är det få som orkar ta.

Den här adressen.

Thorilds plan 9

Ser det lika dant ut varje hämtningstillfälle. Man har bara lust att sparka omkring hela skiten runt hela deras gård.

Djävla skitställe i vintras var det så dåligt sandat här att vi vägrade att gå in på gården efter att vi flera gånger stod på arslet i halkan. De boende har bara några meter att gå från porten ut på gården men vi måste gå runt hela huset. Och där behöver inte de boende gå så där halkbekämpades eller skottades de mycket illa hela vintern. 

Först har man städat i deras sopskåp sen halkade man omkull med kärra och säckar på väg därifrån.

Nog om detta.

Lisa ruvar fortfarande 15-17 dagar kvar om det går som det ska.

 Glass-paus.j.jpg

Glas pause.

18/06

Hatar fåglar!

skitbil111111111111e.jpg

skitbil2222222222222222222g.jpg

Är det här tacken för att jag har hållit dom vid liv under vintern med talgbollar.

Nää fram med fogskummet nu ska fågelholkarna fyllas.

DSC_0059.jpg

Lisa och jag kom tvåa i en fototävling anordnad av Agria.

Och andra priset var slut så jag fick förstapriset istället.

munkagriasdfgh.jpg

En munk jacka.

agriakitsdfghhhj.jpg

och ett första hjälpen kit för hund och katt.

002vaxt2346ijj.jpg

Men någon växt tävling kommer jag aldrig att komma två i.

001jornotase333.jpg

Men hoppas det här går bättre har lyckas få en jordnöt att gro.

Lisa var ut en sväng för att äta passade på att lysa ägget igen.

 Jag tog inte upp det utan lös bara när det låg i holken. Det rörde sig mycket i ägget så det är en liten unge på gång. En dryg vecka kvar Fan va spännande.

25/05

 

Jag har stora problem med att publicera uppdateringar på min hemsida

då en fil som följer med

publiceringen som har till uppgift att läsa av hemsidan på webbhotellet och jämföra med rot webben

(På min dator) så bara det nya jag har gjort följer med vid publiceringen. Den filen har slutat fungera så jag måste gå in på hemsidan som ligger ute på webbhotellet och ta bort den vid varje publicering för att det inte ska hänga sig. Så vid varje publicering måste jag köra ut hela sidan från rotwebben.

Det är nästan 2000 filer och tar snudd på 3 timmar att lägga ut. Enligt experter jag varit i kontakt med beror det på mitt antivirusprogram har fått för sig att filen är farlig vilket jag inte köper då jag har 5 hemsidor som är gjorda i samma program och ligger på samma webbhotell.

Någon som har någon teori om vad som felar?

Skulle vara mycket tacksam om någon kan hjälpa mig med det här problemet.

 Lisa och Gunnar ska snart bli föräldrar vilket jag tycker är både skrämande och spännande. Jag har beställt och fått hem ring uppfödningsbevis samt nål och filterpapper för köns test.

Jag vet att många tycker jag är en oansvarig skitstövel som låter mina fåglar para sig och häcka.

Många är av den åsikten att man inte ska låta sina papegojor häcka för det finns tillräckligt med andrahands papegojor till salu på Blocket som behöver nya hem

Och tyvärr finns där fåglar till salu som har haft många olika hem.

Jag blir själv både förbanad och upprörd när jag läser en annons där någon säljer sin papegoja som de haft i 3 månader för de inte har tid för den längre.

Men har vi inte uppfödare och privatpersoner som förser den Svenska marknaden med papegojor så finns det snart inte några papegojor till salu på blocket heller.

Och då sätter väll smugglingen av vildfångade fåglar fart?

Och det är väll ingen utveckling som någon fågelvän vill ha.

Det här kan man vrida och vända på länge utan att komma någon vart.

Jag vet inte men tror att smuggling av vildfångade fåglar till Sverige i dag är 0

Jag har inte gjort någonting för att öka fåglarnas lust att häcka det är ett beslut de själva har tagit utan att jag har gett de proteinrik föda för att få de i vad som kallas häckningskondition.

En holk har de haft länge och vad jag har hört av vissa uppfödare så parar de sig och lägger ägg även om man inte har en holk så det är något som är svårt att stoppa.

Även många av oss människor har blivit till utan att våra föräldrar hade tillgång till en säng när lusten satt in. Så ungar/ägg blir det även utan säng/holk?

Och börjar honan lägga ägg ska om jag förstått det rätt man inte plocka bort de då hon lägger nya hela tiden och kan bli sjuk pga. Brist på kalk och annat.

Det är också något helt naturligt i deras liv så jag tycker att man ska ge de möjligheter att häcka om de vill.

 De är Gunnar och Lisas första unge som om det går bra kläcks om 4-5 dagar det kan fortfarande gå fel vilket vad jag förstår kanske inte är så ovanligt första gången.

Men om det går vägen har jag en liten grå som behöver ett hem i höst. Något som skrämmer mig en aning. Hitta ett bra hem till den kanske inte är så lätt. Det bästa är om jag kan hitta någon som redan har en och vill ha två dels för att de är två och att nya ägaren har en redan och vet hur trist det är att dammsuga torka skit och lyssna på skrik. Även om man är väldigt påläst inför ett papegoj köp så är det nog få som vet att ingenting blir nånsin som förut.

27/05

agg2765444444.jpg

Blev lite orolig då jag inte kunde se att det rörde sig i ägget. Nästan halva ägget är en luftbubbla som enligt uppfödare kan bero på att luften har varit för torr under ruvningen. Upptäckte sen ett pyttelitet hål i ägget som Lisa troligen har råkat göra med näbb eller klo.

28/05

Men dagen efter då jag filmade ägget rörde det sig i det.

29/05

stjarnasdft.jpg

 

Hmm ja det kallas tydligen att ungen slår en stjärna när den är redo att böka sig ut. Här är det tre stjärnor. Nu är det spännande. Så här långt har Lisa skött det här utmärkt. Hon har inte lämnat holken långa stunder så jag tror och hoppas att hon fixar det här nu.

lillen234ty.jpg

Ett par timmar senare. Bilderna är tagna med mobilen därav den dåliga kvalitén.

0051dag12212122e.jpg

12 timmar gammal och jättetrött.

                                                                                        Och så här låter det i holken.

6 juni.

Jag har haft lite problem med att få mina fåglar att äta olika sorters grönsaker.

Jag menar Lisa älskar broccoli Gunnar vill inte äta det men han äter morot som inte Lisa äter men hon älskar majs men inte ärtor som Gunnar äter ingen vill äta tomat. Ja ni förstår. Lösningen heter stavmixer! En helt fantastisk uppfinning om man bara behöver mixa lite grann.

Jag kockar en morot och lite broccoli ner i mixen tillsammans med lite tomat och för att få det lite krämigt några matskedar kokosmjölk.

mixmatasdgg445.jpg

Och vips.

 

Fåglarna blir tokiga äter som de aldrig sett mat förut.

Lillen är nu 8 dagar gammal och jättetjock.

 

006lisaholksdfg.jpg 

 

Lisa fixar det här galant.

7juni.

008hgcfhgflillen9web.jpg

Lillen 9 dagar gammal.

Tog ut den en minut medan Lisa fick vara i badrummet.

Första gången jag lyfte ut den i dag. Nu får den vara ifred tills mitten på vecka 25 då ringen ska på och blodprov tas.

Ja den blir väll sötare om några veckor nu ser den ut som en pungkula.

14 juni

Efter mycket trassel har jag nu byggt upp hela sidan på nytt. Många tråkiga timmar har det här tagit. Normalt tycker jag det är kul att fixa med sidan men inte sitta och göra om alla sidor.

På fågelfronten händer det lite.

Lisa är så dum mot Gunnar så jag inte kan ha honom i buren varken på natten eller när jag är på jobbet. Dom fungerar tillsammans utanför buren men i buren är hon på honom hela tiden. Gunnar är livrädd för henne där så han får sova på sin pinne utanför buren. Jag har fått gojsäkra hemmet.

Jag får ta in allt som Gunnar tycker är kul i sovrummet.  Fjärkontroller pennor fruktskålen m.m. så får han vara ute när jag är på jobbet. Det har gått bra i några dagar tills Gunnar beslöt sig för att putta ner

003trasig-skaalsdfg.jpg

Det här skålen gick i golvet. Klickern fick sig en känga också.

Lillen är nu 17 dagar gammal och växer så det knakar. Jag har skickat in ett blodprov till ett labb i England för könstest. Det var inge kul att ta provet. Stackars liten det vore lättare om de kunde köns bestämma fåglar med hjälp av ett avföringsprov. Jag har också satt på ringen den gick på ganska lätt. Får kolla den några gånger om dan så den så den inte hamnar fel.

020webbformat2112.jpg 

Långt ifrån söt men den ser inte ut som en pungkula längre.

23/06

Att gojsäkra en lägenhet är snudd på omöjligt.

Djävla fågel kommer hem från jobbet då har satt på flera plattor på spisen samt ugnen.

Han har ryckt upp jordnötsplantan.

Jag har en laptopp som jag stängt locket på för han inte ska komma åt tangenterna då tar han bort usb motagaren för trådlösa musen och biter sönder den.

015dzdfghoghydytfyfu.jpg

Nää nu är det slut på det roliga Gunnar.

Jag har nu gett upp och tagit hem sovburen från landet så länge ska köpa en hoppfälbar hundbur efter helgen då sovburen är väldigt liten.

013lillen24.jpg

009lillen24wertyhjjjj.jpg

Ja och Lillen är också liten här 24 dagar gammal.

 

002webblillen28dar.jpg

Lisa är utanför holken mer och mer nu när Lillen börjar få ett eget skyddande lager av dun.

Jag förmodar att den kan hålla sig varm lite bättre nu så hon inte behöver ligga på den hela tiden.

När jag tar lite bilder på den så låser jag in Lisa i badrummet med en stor nöt så hon har lita att göra medan jag fotar.

 När jag tog ut den sist för att ta lite bilder fick Gunnar som tyvärr inte har någon umgängesrätt med sin bebis i smyg hälsa på den.

Jag hade den i handen och Gunnar sträckte sig fram och pussade den på näbben.

26/06

013lillen-handwebb28fgh.jpg

Det var en liten Kille.

 

Och han söker ett nytt hem någon gång i september när han kan äta och klara sig själv.

Intresserad?

Maila mig och berätta lite om dig själv och vad du kan erbjuda honom för hem.

Tycker jag det låter intressant så hörs vi vidare på tele.

30 juni

007webb30junsdfghu.jpg

Ja någon linslus är han inte.

Nu håller vi tummarna på att Ringo från Mariehamn är en hona då har han ett nytt hem där i september.

Han har nu ett skyddande lager av dun över hela kroppen så Lisa tillbringar mer och mer tid utanför holken då han nu kan hålla värmen bättre själv. Lisa kan nu ibland vara ute och umgås med Gunnar och mig 10-15 min per timma. I början var hon bara ute 2-3 min högst för att äta och skita.

992974_10151740516578142_746378571_n.jpg

Den här lille hade ramlat ut från boet hos en granne på landet.

Boet ligger under pressen i en hörna på deras tak vi fick spänna om lite så rusch kanan utan för boet försvann.

8597_10151533.jpg

5 juli.

Okul.

017lillen66tetetdt54353435t.jpg

Helt plötsligt börjar Lisa göra så här på Lillen.

Jag har nu varit tvungen att skilja de åt och nu börja handmata Lillen.

Varför hon gjort så här vet jag inte. Teorierna är många. En är att hon blivit störd men det tror jag inte? Jag har inte sen ungen kommit haft någon på besök. Jag tittade till Lillen ganska ofta när jag hade ringat honom för att se att den satt som den skulle. Men det är länge sen jag har vid två tillfällen filmat ner i holken när Lisa har matat ungen. Det är också några veckor sen och hon brydde sig inte. De gånger jag tagit ut Lillen för att ta några kort har jag först satt in Lisa i badrummet med en jordnöt så hon har aldrig sett mig ta ut ungen. Hon har inte velat att Gunnar ska vara i närheten och jagat runt honom i buren men han har bott i en egen bur sen en vecka tillbaka.

Tydligen kan de ibland få spelet och överputsa ungen vilket jag tror är fallet här. Lillens kväva var full när jag tog ut honom så matade honom gjorde hon.

Och jag tog bort holken nu när jag kom hem efter jobbet och hon har rivit runt och krafsat i holken i sina försök att hitta Lillen. Jag tycker så synd om henne men jag var tvungen att ta bort honom.

Lillen bor nu i en gratängform så länge. Jag har fått hjälp och tips av en fågelkunnig vän. Ang handmatning. I natt kl 3:30 matade jag honom med en gröt gjord på pellets och vatten innan jag gick till jobbet. Det är svårt då han är rädd för mig. Jag har en böjd tesked som jag fick med när jag hämtade Gunnar.

Jag har nu köpt en påse fågelvälling och en termometer för den jag hade i natt tappade jag i golvet.

Jag har också lärt mig att inte ha en frottehandduk som underlag till Lillen. Då han har fyra tår på varje fot med en klo längst ut. När man har lyckats ta bort fot ett från handuken och börjar med fot två upptäcker man att fot ett har fastnat igen. Så nu har jag rivet hushålspapper som underlag.

Stackars liten hoppas han vänjer sig vid mig snart så han kan äta i lugn och ro utan att vara rädd.

Och som tur är börjar min semester nu så jag kan lägga ner den tid på honom som han behöver.

 

 

10 juli

Ja det går ganska bra nu. Lillen är inte rädd för mig längre. När jag närmar mig pratar jag lugnt så han hör att det är jag som kommer Han äter bra. När skeden är tom och jag ska ta mer piper han för det tar för lång tid för skeden att komma tillbaka. Ibland så är fortfarande munnen full när han piper efter mera då väntar jag en stund så piper han lite till och upptäcker att det finns kvar gröt i munnen och sväljer det innan han börjar pipa igen. Går det då yterliggare två sekunder innan skeden kommer sträcker han på halsen som är alldeles kal. Då påminner han om en sådan tablett gubbe som man hade som barn som man vek bak huvet på och så kommer det fram en karamell.

Pez har jag för mig de hette?

Men det är bättre att se ut som en sån än en pungkula.

Nu bor jag lite trångt både hemma och på landet så Lisa hör honom ibland och hon blir märkbart orolig då men känns inte som jag ska visa henne honom då jag tror det bara blir värre då hon inte kan få tillbaka vårdnaden om Lillen.

Jag var medveten om att jag skulle bli ganska låst i sommar då Lillen kom till värden men inte så låst som jag nu har blivit när jag plötsligt fick rycka in som fostermor.

För några dagar sen vaknade jag strax efter 4 på morgonen av att den lilla pep. Skit trött var jag men tyckte synd om den lille som var hungrig.

Så det var bara att gå upp och göra välling kolla temperaturen och mata han.

Nu får han sitt sista mål ganska sent så jag kan sova några timmar till.

lillenhus2345yhyy.jpg 

Och här bor Lillen.

1016204_10151806142334845_1213537189_n.jpg

Det här är inte fel.

13 juli

028webbasdfhh-2.jpg

Drygt 6 veckor nu.

 

Lisa mår skit hon sitter i voljären med näbben mot nätet i Lillens riktning och skakar på vingarna och skriker nästan hela tiden. Husses nerver tar mycket stryk men hon mår mycket sämre än mig.

1010339_10151811665099845_1619413149_n.jpg

Men ett granatäpple kan tillfälligtvis få henne på andra tankar.

Har nu åkt hem från Gålö. Här är det inte lika illa då hon inte hör den lika tydligt som på landet.

Jag avbryter min semester och ska jobba nästa vecka då jag vill få ihop tillräckligt med semesterdagar för att ev åka bort några veckor i vinter.

Lillen är nu vaken ganska långa perioder han far omkring i sin låda han har även börjat putsa sig själv.

Jag har bytt från hushålspapper till sågspån som tyvärr han tycker är kul att gräva i han sprätter sågspån över hela golvet.

Han har fått smaka på melon och jordgubbe men vet inte hur man äter än utan han slickar bara på det.

Jag mosade ett blåbär och då slickade han i sig halva.

Sen hängde jag in ett skalat blåbärs ris med några blåbär på i hans lilla hem.

 

Den lilla blåbärs jägaren blir fort trött av jakten.

 

14 juni

smil.png

Efter mycket funderande tror jag att jag har löst problemet.

Nu kan hon mata honom men inte putsa sönder ryggen på honom.

De får umgås med varan när jag är hemma och kan hålla ett öga på henne. Hon har slutat skrika och verkar nöjd och glad.

16 juli

Så där ja!

då är det bokat och klart 3 december Kl.13:45 får jag en häst spark i ryggen så bär det av till Tobag i 2 veckor. En liten ö endast 3 mil lång och en mil bred som till större delen består av regnskog full av papegojor och kolibris. Kommer bli en foto safari som heter duga.

Slinker nog ner en och annan Pina colada vid polen också.

Mailade både Roslagstull och Mälardalens djurklinik om hur jag skulle hantera Lisa och Lillen innan jag kom på det med transportburen. Fick svar från båda i går men de var olika.

Tydligen en svår fråga utan något självklart svar.

Lillen mår bra han är vaken längre och längre perioder.

Han gungar lite när han står och försöker hålla balansen ofta med vingarna hängande efter sidorna. Han ser ut som en full pingvin då.

Han kan inte greppa än så klättra kan han inte och på golvet där han får stå när jag byter ut botten materialet i hans låda far han omkring som Bambi på hal is.

Det går också bra med Lisa hon matar honom hela tiden så jag har överlåtit det på henne igen.

Hon sitter ofta på transportburens tak och softar och ser mycket nöjd ut.

lillen7veckorwebf.jpg

Lillen 7 veckor.

24 juli

Nu träffar Lisa Lillen dagligen en liten stund utanför transportburen under översikt av mig.

Hon putsar Lillen på huvet och nacken och han blundar och tycker nog det är skönt sen letar hon sig ner på ryggen. Jag tror inte att hon nu gör honom illa på ryggen då fjädrarna har börjat växa ut det ser bara ut som hon putsar och nyper bort själva skalet. Men Lillen tycker inte om det så jag tar bort Lisa när hon försöker putsa fjädrarna på hans rygg. Lillen har även börjat putsa sig själv sen någon vecka tillbaka.

lillen-o-lisa8veckorwebb.jpg

lillen8-veckorwebb123.jpg

Lillen 8 veckor gammal.

Han har börjat lära sig den svåra konsten att synkronisera näbben med tungan för att själv kunna äta ett blåbär. Han sitter också i sin låda och precis som ett spädbarn börjar han experimentera med olika ljud. Han gnyr och ylar i olika tonarter. Han har även börjat ta små promenader på golvet och det går lite så där då det är svårt att hålla ordning på de stora fötterna.

Han kan inte greppa med fötterna än så när jag ska flytta honom får jag lyfta han med handen under magen.

Börjar fundera hur det ska gå om två tre veckor? då Lillen inte längre vill sitta i sin låda nästan hela dagen och vänta på mamma som kommer med käk.

Han måste ju ut och lära sig klättra använda näbb och klor. Ja ta sig fram helt enkelt Jag kan inte ha han i en annan bur då han inte kan äta själv då han är beroende av Lisa.

Vet inte hur det kommer gå sen vi får ta en dag i taget.

 

Lillen leker med en kork.

Ska göra rent i Lillens låda som är full av hushållspapper då det är en hel del fågelskit i den. Lyfter ut Lillen och sätter han på golvet och går in på muggen för att spola ner innehållet och spola ur lådan. Lisa som inte såg att jag tog ut Lillen flaxar efter mig sätter sig på min axel och ser när jag spolar ner vad hon tror är Lillen. Jag fick gå ut med henne och visa Lillen innan jag fortsatte och göra ren lådan.

Sådär ja drygt 19.000kr på v V75.

 Kanon nästan hela resan till Tobago betald i ett nafs.

30 juli

vaxt-juli23456ghhhh.jpg

Jag har bättre hand med djur en växter.

Det här är allt som finns kvar av det jag planterade av fröna jag tog hem från Madeira

Lillen har börjat gripa med fötterna.

007ovningspinneasdfgf.jpg

Han har lyckats klättra ut ur sin låda själv. Så det var dags att tillverka en nybörjarklättringsövningspinne. På den kan han öva att gripa tag och klättra nära marken så han inte slår sig om det skulle gå fel.

Lisa har umgåtts mycket med Lillen nu och jag har inte sett några tendenser av Lisa att hon skulle vilja putsa honom. Han kan nu också gå undan och om ett tag säkert säga ifrån om hon skulle få för sig att försöka. Jag börjar jobba nästa vecka och det blir nog sista veckan jag kan ha honom i Lillen gömman. Snart kommer han inte vilja sitta i sin låda och spana på värden längre utan vill ut och upptäcka den.

Han kan plocka blåbär själv. Han kan stå på ett ben när han har klovård om än mycket vingligt och bara en kort stund.

Han har fått en kattboll en sån med en plinga i och den är mycket rolig.

(Han kan inte bita så hårt att den går sönder.)

När jag kommer hem från jobbet nästa vecka så kommer jag att ta bort lådan och han får vistas i buren med Lisa när jag är hemma så får jag se hur det går.

Sen är det lite konstigt i uteburen på Gålö så är det inga problem med att ha Gunnar och Lisa i samma bur även om Lillen är i den i sin låda. Den är obetydligt större än den de har hemma.

Tjejer är konstiga både i människo och djurvärlden.

 001tittutlillen123rr.jpg

Tittut!

012lillenaug1111111.jpg

lillenladan11111webb111.jpg

Experimentera med olika ljud är kul.

Lillen är nu strax 10 veckor gammal och har börjat upptäcka världen.

 20130804_135751notwebb.jpg

Lillen första jordnöt som han knäckt och ätit upp själv.

Han leker med korkar och bollar men han kan inte hålla i de än

Han är nyfiken och orädd för det mesta. Damsugarmunstycket jagar han när jag städar han har börjat klättra lite i sitt klätterträd.

Han är tuff och orädd men när Mamma och Pappa fick lite vaniljglass ville han också smaka han kände på glassen med tungan skrek och sprang därifrån.

Han tar här sin första dusch samtidigt som han dricker vatten för första gången.

Då vi har väldigt torr luft i våra hem så är det viktigt att duscha ofta. Så leka vattenkrig med han så han får vänja sig med vatten på ett roligt sätt så han inte känner obehag av att behöva duscha.

Tyvärr finns det Papegoj ägare som använder vattensprutan som bestraffning.

Vatten ska vara roligt.

Lisa har nu mitt fulla förtroende att få ta över hela vårdnaden om Lillen då hon har slutat med dumheterna han höll på med. Han har kvar transportburen med sin låda i stora buren då han fortfarande vill sova i den. Men den är alltid öppen så han kan gå ut.

När han sover ser han helt utslagen ut helt platt ligger han i lådan och snusar.

004lillenwebb.jpg

005lillen11sdfgfdfdf.jpg

11 veckor gammal nu och han har börjat flyga lite.

Han kommer ganska långt men svänga och landa måste han finputsa på en hel del.

Förut fick jag leta efter honom på golvet men nu kan han vara varsomhelst.

3middag2013etgththttgtgtg.jpg

Många måltider intas numera på golvet så han kan vara med och övningsäta.

Han håller nu på att lära sig dricka vatten. Det är inte så lätt då han doppar ner näbben så långt att det rinner in vatten i näsborrarna.

Ingen kan låta så ynklig som Lillen när han sitter på min fot och vill komma upp och kela lite.

 

010blommamaderia2212121.jpg

Så här skulle blomman i mitt fönster se ut om jag hade gröna fingrar.

Gav bort samma lök till en dambekant med gröna fingrar.

Lillen putsar Mamma Han är lite hårdhänt så hon är på helspänn hela tiden.

Lillens första dusch förutom blomsprutan. Någon hade skitit på honom och jag fick inte ta bort det.

lillen13veckor.jpg

Lillen 13 veckor.

Han har blivit en rickig pain in the ass. Va lätt det var för några veckor sen då han satt i ett hörn på golvet och jollrade. Men nu flyger han omkring och landar på de mest idiotiska ställen.

Förutom mitt renrakade huve som är lite känsligt för sylvassa klor så landar han bla på kryddhyllan och krukor. Han är på allting.

Han har också börjat bitas om han inte får som han vill. Gunnar är skit less på honom och flyr om han kommer för nära. Han äter själv men tigger fortfarande av Lisa. (Tror han är lite lat?) Han har lärt sig att dricka ur kranen men ur skålen går inte. Han försökte och körde ner näbben för långt så näsborrarna kom under vattnet sen har han inte prova något mer.

Det är värkligen skit jobbigt här hemma nu han är flera gånger jobbigare än Gunnar och Lisa tillsammans.

Men han är söt när han sover.

Fick ett brev från transportstyrelsen att det är dags att förnya mitt körkort.

Jag måste göra en läkarundersökning för att få behålla min behörighet CE.

I kuväret fans ett inbetalningskort samt ett informationsblad om hur jag skulle gå till väga för att beställa ett intyg som Läkaren ska fylla i så jag gick in på www.transportstyrelsen bla bla bl.a.

Hittade blanketen. Trodde först jag skulle skriva ut blanketen men fick fylla i mitt namn adress och klickade på beställ. Två dagar senare kom den med posten.

Men vad i helvete är det för djävla idioter som har hittat på det här förfarandet?

Kunde de inte bara skickat med intyget i det första kuväret jag fick.

Bara onödigt jobb för mig och dubbla portokostnader för transportstyrelsen.

Funderar på att blanda i något lugnande i Lillens foder.

Nu flygs det runt runt runt och han landar överallt. Han river ner saker och skiter i soffan.

rlillen31augsd.jpg

007lillen-flaktasfggg111.jpg

008lillen-gardinstang123455.jpg

001lillentvasdfgh.jpg

011lillen-vaxt23456.jpg

Bilderna är inte arrangerade.

Han är överallt hela tiden.

Han fastnade med huvet mellan elementet och väggen. Skrek som fan men kom loss själv innan jag han fram. Att han inte kan vara still?

Han är mycket mycket jobbigare än Gunnar och Lisa var i den här åldern. Han är så jobbig så jag nästan vill ge bort han till någon jag tycker riktigt illa om.

Nää.

15 veckor nu och jag letar efter en Husse/Matte till honom vilket har visat sig inte var så lätt.

Har så här långt bara kollat runt lite i olika fågelgrupper i facebook och vill väll helst hitta någon där då jag tror att de flesta som är inne på de sidorna har de baskunskaper eller söker de kunskaperna

där som jag vill att ev köpare ska ha. Men det går trögt tyvärr men jag kommer inte att släppa på något av mina krav jag har på ev köpare.

Han stannar här tills det rätta hemmet dyker upp.

29/09

Så nu har Lillen flyttat!

Jag är så glad. De sista veckorna här hemma har varit det värsta i mitt liv. Jobbigare djur finns inte han hade 3 favoritställen att vara på.

Takfläkten.

takflakt2909dssd.jpg

(Där han fick vara tills han kom på att man kan bita sönder den.)

Jag har en ampel med en jätte trasig växt i där var det kul att sitta och kasta ner leka kulor på golvet och sen huvet på min uppstoppade Duvhök. I mellan de 3 ställena tillbringade jag en stor del av min fritid då jag jagade bort honom från de hela tiden. Jag har varit så trött och ledsen. Men nu är jag glad igen. Jag tror Lisa tycker det är skönt också då han tiggde mat av henne hela tiden fast han kan äta själv. När han inte flög mellan förbjudna platser gnällde han att han var hungrig.

Här en liten film om Lillens liv så här långt.

Det har varit jobbigt men roligt att följa Lillens utveckling från en liten skit stor som en tumme till det monster han nu är.

Nu var jag elak. Faktum är att jag saknar honom redan bara 2 timmar efter han flyttat. Men han kommer till ett bra hem endast 4 mil härifrån.

hmmmlillentavla3245gh.jpg

Gjorde 2 st. förstoringar på Lillen 60x40 med lite blandade bilder från ägg till 12 veckor gammal som jag ramade in. Jag behöll en själv och en fick Lillens nya matte. Lite kul för henne att ha tror jag.

 lillen4manader23456gg.jpg

Vi kommer att ses igen Gubben.

05/10

Jag trodde Lisa skulle vara lite orolig nu när Lillen flyttat men hon verkar inte bry sig. Det var skillnad när jag var tvungen att ta honom ifrån henne i somras. Men hon tyckte nog han var lite jobbig på slutet när han tiggde mat hela tiden fast han kunde äta själv. Det verkar som modersinstinkterna svalnar ju äldre ungarna blir. Lillen är 4 månader och kanske är det i den åldern de får börja klara sig själv i det fria?

En liten del av vad jag fick för Lillen donerade jag

hit.

Förbannade djävla lågenergilampor. Ska jag resten av mitt liv gå omkring i det här djävla mörkret. Tänder allt jag har men ser knappt ändå. Hade jag vetat att det skulle bli så här mörkt skulle jag inte röstat ja till EU.

2013hhjhj.jpg 

                                                                                       Lisa kan inte öppna den här fodergömman.

Men Gunnar är specialist på gängor.

Ett troligt scenario i buren när jag är på jobbet är att Gunnar öppnar den och lisa kommer som ett skott och försöker ta jordnöten vilket får Gunnar att kasta i sig den vilket han inte vill.

Gunnar kan sitta 10-15 minuter med en jordnöt och vekligen njuta av den utan att spilla ett gram.

På senare tid har denna fodergömma varit orörd när jag kommer hem från jobbet.

Jag släpper ut djuren och Lisa sticker antingen till diskbänken för att putta ner saker på golvet eller så försöker hon nässla in sig i någon halvöppen låda eller skåp.

Då flyger Gunnar in i buren igen och öppnar gömman och sätter sig i ett hörn utom synhåll och i lugn och ro smaskar han in sig nöten.

Lite hjärna finns det i huvet på de grå.

talgboolsfodrerautomatw.jpg

En enkel och gratis talgbollsautomat.

Borra flera hål i botten så det inte samlas vatten där vid regn.

037lillenasdfhh.jpg

Var på friflygning och träffade Lillen. Han kände igen mig och ville ha lite kli i nacken.

Det konstiga var att Lisa inte brydde sig ett dugg hon visade inget som helst intresse av honom. Trodde i alla fall hon skulle vilja hälsa på honom men icke?

Här är en liten film från friflygningen.

Bild-2webbklar121212w.jpg

Här behöver man två petflaskor var av den ena av mjukare modell så det blir lättare att knöla in den i den yttre. Såga av den mjuka på mitten

Skär upp den yttre i nederkant. Samt borra flera hål i botten.

Tvinga in den halva flaskan och borra några hål igenom båda.

Doppa träskruvarna i lim och skruva fast dom.

Borra ett hål i korken trä i ett snöre.

Klart.

Lite bilder jag tagit med min nya leksak NikonD600.

005.jpg

021.JPG

036.JPG

041.JPG

En sväng till Skansen och experimentera med nya kameran.

017skansen2222222.jpg

Hägern är typ 30 meter bort och skärpan blev så bra.

 009skansen111111.jpg

 026skansen333333.jpg

036skansen44444.jpg

050sansen6666.jpg

Lemurerna tyckte det var skitväder.

063skansen88888.jpg

065skansen999999.jpg

Inne i aphuset immade objektivet igen men bilden blev kanon ändå.

3 veckor kvar till Tobago.

Det var lite diskussioner på FB om vilka verktyg man behöver för att öppna en kokosnöt.

 

Verktyg?

Mycket sevärt. Man får sig en tankeställare.

bild12123w.jpg

Tillbaka.