ny-baner-ttt-2.gif

 

Start. Grå jako.  Gojköp.  Om oss.  Bilder.  Artiklar.  Bus.  Bloggen.  Länkar.  Uppdateringar.  Gästbok.   Slutord.

 

 

 

 

 

2007-2008

30/12/2007

 

Dom har på sista tiden varit odrägliga värre än någonsin det är ett ständigt jagande och farande här när jag måste schasa bort dom från diskbänken och soffan.

Upp på diskbänken och kasta ner saker på golvet. Ner på golvet och bita i alla kablar (och fötter) upp i soffan bita och skita. Glömmer jag att stänga badrumsdörren är dom där kastar ner tandborstar och ja allting som ligger löst. Dom far upp på torkställningen och skiter på minna nytvättade kläder. Men dom lugnar väll ner sig när dom blir äldre.

 Om 30-40 år.

Jag måste säga att Lisa är mycket jobbigare än Gunnar. Tjej papegojor är mycket jobbigare än kill papegojor. min erfarenhet när det gäller människor är detsamma alla mina ex flickvänner var mycket jobbigare än mig.

Dom har nu en holk sen tre månader tillbaka som dom inte törs gå in i.

  Lisa ska annars in i alla skåp och lådor men holken är läskig.

Båda är väldigt keliga och på kvällarna brukar dom stå mitt i mot varandra och böja fram sina nackar

Båda vill bli kliade men ingen vill klia. Ibland så pysslar Gunnar om Lisa men jag har aldrig sett Lisa pyssla om Gunnar.

27/01/2008

Jag har fått mycket skit i min Gästbok för att jag inte har haft tid att skriva något här. Det har inte heller funnits något att skriva om. 

Men Gunnar och Lisa har kommit på en ny lek som dom har blandat in mig i. När dom landar i soffan har jag blixtsnabbt vecklat ut min tummstock och vispat bort dom. Jag når dom från stolen vid datorn där jag tillbringar en del av min  fritid. grejen är nu att dom inte är rädda för tumstocken längre men dom landar där båda två och kör någon egen form av Chicken race dvs. dom ser vem som vågar stanna kvar på soffan längs tid när Husse vecklar ut tummstocken. Dom sitter startberedda båda två och när tummstocken kommer vinande flyr dom samtidigt som dom överdriver sin egen rädsla och skriker som stuckna grisar.

Jag tycker leken är skit trist.

Gunnar tycker också det är roligt med röda lampor dom tänder man genom att sätta på ugnen eller en platta på spisen. Det är allvarligt talat mycket trist att han har lärt sig det.

21/02/2008

Jag gav Gunnar en bit Citron.

 (Av ren elakhet)

Han åt den och njöt i fulla drag.

Lisa är inte rädd för Holken längre hon brukar ha hela ryggen full av sågspån när jag kommer hem. Så det värkar som hon gräver och står i där. Gunnar är inte ett dugg intresserad av holken eller andra håligheter men han är mycket intresserad och nyfiken när jag har handlat då ska han vara med och kolla och helst undersöka och bita på allting som Husse har köpt. 

Det är lite trist.

22/03/2008

Jag har en liten boll med hål i som hänger ner från taket men ett läderband som är ca en meter långt. Gunnar och Lisa lekte som vanligt herre på täppan där.

Jag satt vid datorn som vanligt och Gunnar började skrika jag tänkte inte så mycket på det. Dom skriker när dom leker där men jag vände mig om och lisa hade flugit iväg Gunnar hade på något sätt lyckats snurra in halsen i läderbandet han höll i sig med fötterna men halsen var in snodd.

Riktigt otäckt jag sprang fram och höll upp han så inte snöret drog åt han hade fått panik och bet mig i händerna jag lyckades dra min stol vid datorn till mig med ena foten så jag kunde komma upp och trassla ut honom. mina händer är blodiga av Gunnars näbb och klor. Gunnar har nog fått en chock han sitter helt stilla och lugnt och tittar på mig som om det var mitt fel.
Va lätt en olycka kan ske men nu slutade det lyckligt.
Jag är alldeles skakig

27/04/2008

Vissa kvällar är mina djur för djävliga jag kan inte sitta still en minut

Lisa vill bita sönder knapparna på Husses mini stereo

vissa kvällar får jag gå och ta bort henne därifrån 50 gånger i timmen.

Gunnar tycker det är kul att kasta ner bestick och annat på golvet

Vissa kvällar får jag gå och ta bort honom därifrån 50 gånger i timmen.

Jag kan inte göra någonting bara sitta och vara bered på att behöva rusa upp och gripa in. Jag kan låsa in dom i buren då kan dom inte ställa till med något bus. Men dom kan skrika och det gör dom jag kan inte göra någonting när dom skriker hela tiden. 

Jag har en platt tv 32 Tum jättefin tv som jag inte kan andvända det går inte att se på tv när man har Papegojor i huset. Utom på vinterkvällar när det är mörkt då kan jag sätta in dom i buren då är dom tysta. Då kan jag smyga in i mitt sovrum och se en film på min 14 Tums tv

Det fins stödfamiljer till föräldrar som har stökiga barn. Men vi vi som har damp fåglar vem hjälper oss? Ibland kanske det skulle hjälpa om man hade någon att prata med lite en stödlinje kanske man kunde ringa och prata med någon medmänniska en Präst kanske?

 

04/05/2008

 

Lisa brukar sitta i mitt knä och hålla i ett av mina fingrar. Hon biter i det säger aj sen tittar hon mig i ögonen. Sen biter hon sig själv i benet säger aj tittar mig i ögonen igen sen biter hon mig lite hårdare säger aj osv. osv. Till slut gör det lite ont då vill inte jag leka mera. Jag undrar om hon biter sig själv med samma kraft som hon biter mig för att kolla hur hårt hon kan bita innan det gör ont och husse blir arg?

 

Av någon anledning så har ett gäng med fiskmåsar huserat utanför mitt fönster. Så nu låter det som jag har fiskmåsar inne också. Jag tycker inte det är kul att lyssna på det ljudet. Medan Gunnar och Lisa tycker det är kul att härma det ljudet.

Det är förövrigt väldigt sällan vi tycker att samma saker är roligt. Vi är faktiskt oense om det mesta. Hade jag haft en fru som jag var så oense med så skulle hon ha flyttat ut för länge sen.

Men ut ska dom snart. Till Gålö där vi kommer att vara sex veckor from midsommar.

Och blir det riktigt fint väder får dom vara ute dygnet runt.

Och jag behöver inte städa.

 

Det ända som är jobbigt här är att dom ser när jag öppnar kylskåpet då ställer sig Lisa här och skriker ända tills maten är klar.

20/08/2008

Sommaren är nästan slut och vi är hemma igen sen några veckor tillbaka. Gunnar har blivit väldigt kelig Jag har förut inte kunnat ta han på ryggen eller magen han har varit väldigt reserverad lite kli i nacken när han har varit trött har gått bra inte mer. Nu helt plötsligt kan jag göra nästan vad som helst med honom.

 Lisa har jag alltid kunnat ha upp och ner i handen och killa på magen.

Gunnar har oxå börjat hänga upp och ner i tröjan under min armhåla. Han bara hänger där som en Fladdermus Det är lite jobbigt när han ska hänga och dingla där. Jag kan inte förstå vad det är som är roligt med det. Men jag har nämnt det tidigare dom är svåra att förstå sig på.

Jag har tidigare frågat mina grannar om dom störs av Gunnar och Lisa.

Nää det är ingen fara dom låter inte så mycket har dom sagt. Och nu har någon granne lagt den här lappen i min brevlåda.

 

Det är lite trist. 

Det är inget jag kan göra åt det om dom skriker när jag inte är hemma. Jag vet inte riktigt vad jag ska göra men jag provar med det här. Håll tummarna nu snälla!.

Fru med hus sökes.

Finnes lugn händig snäll man med två Damp Papegojor.

Svar till 

mailto:bosjogren@bredband.net

 

19/10/2008

Det sket sig ingen fru med hus hörde av sig? inte ens någon hemlös fru har hört av sig. Så jag är ganska ledsen nu och jag har ingen fru som kan trösta mig.

Men jag har inte fått några fler lappar i brevlådan heller och det är bra. Troligtvis är det någon som har blivit väckt av deras skrik tidigt på mornarna men nu är det mörkt ganska länge fåglarna sover längre den mörka årstiden. Deras lampa ovanför buren tänds klockan nio och då har väll alla grannar gått till jobbet.

Gunnar och Lisa leker ofta herre på täppan och det är roligt att dom har roligt men varför måste dom leka herre på täppan på mig?

 På kvällarna parkerar sig Lisa ofta i mitt knä där hon vill sitta och pyssla med sina fjädrar medan Gunnar har suttit på min axel och pysslat med sin fjädrar men nu helt plötsligt så ska Gunnar också sitta i mitt knä. Precis där Lisa sitter naturligtvis och då blir det slagsmål i mitt knä.

 Jag blir mot min vilja inblandad i både lek och bråk.

Jag köpte två fåglar för att dom skulle roa varandra så jag skulle kunna ha lite lugn och ro.

Men två verkar inte kunna roa varandra tillräckligt.

Undrar om det blir lugnare här hemma om jag köper två till?

Nää nu trodde ni säkert att Gubben hade blivit dum på riktigt.

Hej då.

23/11/2008

Jakon är känd för att vara feg.

Mina är inget undantag dom är inte rädda för nya människor ej heller nya leksaker i buren som tydligen många jakon är.

Men helt plötsligt kan dom bli rädda för vad som helst. För en liten stund sen ett kycklingben.

(Det är för övrigt något av det godaste dom vet.)

Jag höll fram det lite för fort så dom inte han se vad det var.

Så dom flydde.

Såg du vad Gubben har i handen va läskigt vi sticker.

Så flög dom skrikande runt runt runt så nära taket det bara gick.

Sen när dom hade lugnat ner sig och den värsta chocken lag sig så höll jag fram benet igen.

 Då flydde dom igen. 

Dom hade helt enkelt bestämt sig för att det är ett farligt kycklingben

 och det finns ingenting jag kan göra för att bevisa motsatsen.

Vissa saker som jag tar hem är dom också rädda för.

Som dom här två som vaktar fruktskålen är dom rädda för. 

Och det tycker jag är bra.

 Men det är bara en tidsfråga innan dom upptäcker att dom inte är farliga.

 Och knuffar ner dom på golvet.

Det blir ganska dyrt att skydda sitt hem med läskiga saker

 när dom bara är läskiga i någon månad.

 Man kanske skulle kunna byta läskiga saker med varandra på Gojträffar.

 Då skulle man kunna ha en säck med nya läskiga saker som man kan placera ut i hemmet

På förbjudna områden.